Verkoop van opvouwbare telefoons stijgt met 2022 procent in 144,4 in China

Ook de verkoop van opvouwbare telefoons in China stijgt procentueel
Verkoop van opvouwbare telefoons stijgt met 2022 procent in 144,4 in China

De verkoop van opvouwbare telefoons op de Chinese markt explodeerde in 2022 en steeg met 144,4 procent in vergelijking met het voorgaande jaar. Deze stijging is veel groter dan de stijging van de verkoop van gewone mobiele telefoons in dit land.

Het verkoopvolume van opvouwbare telefoons van dit type steeg voor het negende jaar op rij tot 2,83 miljoen stuks vorig jaar. Volgens de rapporten van instellingen die onderzoek doen naar de relevante sector, is de buitengewone stijging van dit jaar te danken aan zowel de toegenomen investeringen van grote merken als de technologische ontwikkeling in het land.

De verkopen van alle zeven grootste merken op dit gebied zijn gestegen ten opzichte van vorig jaar. Huawei, de grootste op de markt, loopt voorop met een stijging van 132 procent op jaarbasis en 2022 miljoen verkochte eenheden in 1,44. Oppo en Xiaomi laten daarentegen een omzetgroei zien van respectievelijk 453 en 112 procent op jaarbasis.

Aan de andere kant stelt een rapport over de sector dat de markt voor opvouwbare telefoons zich zal blijven ontwikkelen; omdat dergelijke producten steeds goedkoper en meer gebruikt worden. In 2022 werd 69 procent van deze telefoons te koop aangeboden in de prijsklasse van 5 yuan (zo'n 742 dollar) tot 9 yuan.

Günceleme: 05/02/2023 13:58

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*