'Heritage Site Tours' gaan verder in de hoofdstad

Heritage Site Tours Ga verder in de Baskent
'Heritage Site Tours' gaan verder in de hoofdstad

Ankara Metropolitan Municipality (ABB) zet haar Ankara Heritage Construction Site Trips voort, die het organiseert om burgers kennis te laten maken met het werk dat het heeft verricht om het culturele en historische erfgoed van de stad te behouden en over te dragen aan toekomstige generaties.

Bekir Ödemiş, hoofd van de afdeling Cultureel en Natuurlijk Erfgoed, nam deel aan de 'Ankara Heritage Construction Site Trips', die voor de 9e keer werd gehouden, en gaf de volgende informatie over de werken:

“Het werk aan het Romeinse theater aan het Arkeopark, de restauratie van het kasteel van Ankara en de renovatie van het historische stadscentrum van Ulus zijn allemaal werken die we hebben uitgevoerd om ons Ankara voor te bereiden op de 100ste verjaardag van de Republiek. De meeste hebben we geïmplementeerd. We streven ernaar deze werken zichtbaar te maken voor zowel het Turkse volk, met name voor de bevolking van Ankara, als voor gasten uit het buitenland.”

Benadrukkend dat ze ernaar streven ervoor te zorgen dat de burgers die in Ankara wonen deze waarden van de stad waarin ze wonen kennen, erkennen en bezitten, zei Ödemiş: “Het gevoel van verbondenheid met een stad ontwikkelt zich alleen hiermee. Het spannende is: Er is een zeer serieuze vraag. Dit betekent dat onze mensen in Ankara een verwachting hebben op dit gebied. Ook wij delen dit enthousiasme. Wij geloven dat dergelijke activiteiten een belangrijke leemte zullen opvullen.” gezegd.

Burgers die deelnamen aan de door ABB georganiseerde reis en werden geïnformeerd over de geschiedenis van Ankara en de werken in de regio, drukten hun gedachten uit met de volgende woorden:

Sengul NazTopal: “Ik studeer op de afdeling architectuur. Restauratie interesseert me erg. Daarom wil ik er voor zorgen. Ik zag dat deze reizen op de website van de school werden georganiseerd en heb me aangemeld. De reis was voor mij een zeer goede ervaring. Ik wil de autoriteiten bedanken die deze mogelijkheid hebben geboden.”

Hilal Sena-aanval: “Ik ben een 4e jaars student bouwkunde. Ik hoorde over deze reizen van mijn vriend. Ik ben zeer tevreden, het is erg mooi. Ik ben erg benieuwd naar de uiteindelijke versie. Ik kom graag nog een keer.”

Tulin Akar: “Ik nam deel aan de reis om zowel mijn nieuwsgierigheid te bevredigen als om informatie te hebben over de geschiedenis van die periode. Het feit dat een dergelijk werk wordt uitgevoerd in het hart van Ankara stemde me zowel gelukkig als hoopvol. Vandaag worden voorbereidingen getroffen voor de erfenis die we aan toekomstige generaties zullen nalaten. Ik wil de mensen die hier werken en de gemeente Ankara Metropolitan bedanken.”

Günceleme: 24/01/2023 14:55

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen