China produceerde in 2022 meer dan 96.9 miljoen elektrische voertuigen, een stijging van 7%

China produceerde meer dan miljoen elektrische voertuigen met een procentuele stijging
China produceerde in 2022 meer dan 96.9 miljoen elektrische voertuigen, een stijging van 7%

Volgens de laatste gegevens die zijn vrijgegeven door de China Automobile Manufacturers Association (CAAM), werd in 2022 een grote stijging geregistreerd in de productie en verkoop van elektrische voertuigen in China. Zo heeft China gedurende 8 opeenvolgende jaren zijn wereldtitel in deze positie weten te behouden.

Er werd gesteld dat het aantal in China geproduceerde elektrische voertuigen vorig jaar met 96,9 procent op jaarbasis toenam tot 7 miljoen 58 duizend, terwijl het aantal verkochte voertuigen jaarlijks met 93,4 procent toenam tot 6 miljoen 887 duizend.

Er werd gedeeld dat het aantal geëxporteerde elektrische voertuigen vorig jaar met 1,2 keer toenam in vergelijking met het voorgaande jaar en 679 duizend bereikte, en dat drie van de top tien ondernemingen ter wereld in de wereldwijde verkoop van elektrische voertuigen Chinese ondernemingen waren.

Eind 2022 waren er in het hele land 5 miljoen 210 duizend oplaadpunten en 973 batterijwisselstations gebouwd. Daarnaast zijn er 2 miljoen 593 oplaadpunten en 675 batterijwisselstations geplaatst.

Günceleme: 24/01/2023 14:51

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen