Paniek en angst veroorzaken verwondingen tijdens aardbeving!

Paniek en angst leiden tot verwondingen tijdens een aardbeving
Paniek en angst veroorzaken verwondingen tijdens aardbeving!

Üsküdar University Faculteit der Gezondheidswetenschappen Plaatsvervangend decaan Arbo-expert Dr. Instructeur Lid Nuri Bingöl heeft een inschatting gemaakt van wat er moet gebeuren en welke voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen tijdens de aardbeving.

Dr. Nuri Bingöl zei: “Grote items die door de aardbeving kunnen worden omgestoten, moeten aan de muur worden bevestigd en indien mogelijk mogen items die de muur kunnen beschadigen, zoals een frameplank, niet worden bewaard. Als dit niet mogelijk is, moet ervoor worden gezorgd dat deze ook goed worden vastgezet.”

Wijzend op het belang van pre-aardbevingsoefeningen, arbo-expert Dr. Nuri Bingöl zei: “Zoals bekend is de aardbeving een moment van paniek. Aardbevingsoefeningen zijn erg belangrijk om dit moment zonder of minder paniek te overleven. "Net als de oefening die we onlangs in heel Turkije hebben gedaan, zullen er nog veel meer tests worden uitgevoerd in het land, in de instelling en in het gezin, wat zal zorgen voor kalm gedrag in geval van een aardbeving en een belangrijke factor zal creëren voor onze overleving door het automatiseren van de acties die we moeten doen," zei hij.

Dr. Dr. Nuri Bingöl zei: “Het belangrijkste is waar we ons zullen vasthouden door in te storten en te sluiten. Hiervoor is het noodzakelijk om de kant van duurzame grote items te kiezen waar gaten kunnen ontstaan, wat we de driehoek van het leven noemen. Wasmachines of vaatwassers kunnen hiervoor geschikte duurzame goederen zijn", zei hij.

Onder verwijzing naar de voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen in kamers waar kinderen slapen, zei arbo-expert dr. Nuri Bingöl zei: “Al deze maatregelen moeten gevoeliger worden toegepast in ruimtes waar kinderen aanwezig zijn. Er moet zoveel mogelijk voor worden gezorgd dat grote voorwerpen die een levensdriehoek kunnen vormen in deze kamers stevig worden bewaard door ze aan de muur te bevestigen. Gedragsverandering en bewustzijn moeten worden gecreëerd voor onze kinderen over wat ze moeten doen in geval van een aardbeving door middel van voortdurende training en beproevingen.” gaf advies.

Benadrukkend hoe belangrijk het is om niet in paniek te raken bij een aardbeving, benadrukte arbo-expert Dr. Nuri Bingöl verklaarde dat het vooral erg gevaarlijk is om te proberen te ontsnappen uit de plaats, en zei:

“Paniek zorgt ervoor dat mensen dingen doen die ze niet zouden moeten doen. Uit het raam of balkon springen is veel gevaarlijker dan bij een aardbeving thuis blijven en in hurkzit naast een veilig groot voorwerp. Een van de gedragingen die niet mogen worden gedaan, is van ramen of balkons springen. Evenzo zijn de meest kwetsbare delen van gebouwen voor aardbevingen trappen, en dit zijn de plaatsen waar het risico op instorting het grootst is. Daarom behoren naar de trap gaan, zo snel mogelijk naar buiten willen gaan of zelfs proberen de lift te gebruiken tot de meest verkeerde gedragingen. We vergroten onze overlevingskansen door kalm te zijn bij een aardbeving, door voorbereid te zijn op aardbevingen en door de kennis die we hebben opgedaan in onze vorige oefeningen.”

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen