Dokuz Eylül Rally verlichtte de nacht

Nine September Rally fleurt de nacht op

Georganiseerd door Aydın Automobile Sports Club (AYOSK), werd de vierde race van de Aegean Cup 2022, de Dokuz Eylül Rally, verreden met de deelname van 5 teams in 17 verschillende categorieën. De rally, die bestaat uit het vier keer passeren van de 5,60 km lange Yahselli-speciale etappe tussen Yahselli en Emiralem Dam, begon om 18.45:24.00 en eindigde om XNUMX uur.

Met een zeer hoge prestatie met de Subaru Impreza GC8, eindigde het duo Orhan Gül en Alp Atak de nacht op de eerste plaats in categorie 4. In de strijd met de Subaru Impreza WRX werd Özgür Yuruk-Serkan Şahiner tweede in deze categorie. Een van de favoriete namen van de race, het duo Levent Şapçılar en Özden Yılmaz, rolde in de tweede etappe om met hun Ford Fiesta Rally3-auto's en verliet de race. Na dit ongeval werd de tweede klassementsproef geannuleerd.

In categorie 3 eindigde Gürol Baranlı-Alperen Tetik, die begon met hun nieuwe auto Fiat Egea, als eerste, terwijl Osman Ceylan-Batuhan Doğan van een andere Fiat Egea tweede werd, terwijl Sinan Yardimici-Ipek Tuğşe Özdemir, die deelnam aan de Peugeot 106 GTI werd derde.

In de rally, waaraan vijf teams uit Ankara deelnamen, behaalden atleten uit Izmir het podium in categorie 2. Mithat Diker-Erdal Oral, die de afgelopen dagen als eerste in zijn klasse eindigde in de TransAnatolia-rally van 2800 kilometer, een van de meest uitdagende races ter wereld, behaalde ook het podium tijdens de Rally van XNUMX september, de enige nachtrally van dit seizoen. Van de twee teams die strijden met Fiat Palio, werd Hakan Akman-Alp Arıca tweede en Erdal Oral-Funda Oral derde.

Concurreren met Ford Fiesta R1 in categorie 1, het favoriete team van de dag, Kemal Çetinkaya-Tolga Tezeken, werd eerste. Aydın plaatsvervangend Erim copiloot Ozan Cihan Doğan, die al meer dan 30 jaar een actieve atleet is in de autosport, werd tweede in deze categorie. Mustafa Nazik-Süleyman Yanar concurreerde met Fiat Palio en eindigde de enige nachtrally van het jaar op de derde plaats. Yasemin Erikli pakte de eerste plaats in de categorie vrouwen, Nurdan Bigeç nam de derde plaats, İpek Tuğşe Özdemir nam de tweede plaats en Funda Oral nam de eerste plaats in de vrouwelijke copiloten-ranglijst.

Koçarlı Climbing, de laatste race van de Aegean Cup 2022, die vier benen over heeft met de Dokuz Eylül Rally, zal worden verreden op de 7 kilometer lange baan in het Adnan Menderes City Forest in het Koçarlı-district van de provincie Aydın op 8-5 Oktober.