Aardbevingsoefening in Metro Istanbul

aardbevingstoepassing in de metro van Istanbul
aardbevingstoepassing in de metro van Istanbul

Turkije's grootste stedelijke spoorwegnetbeheerder IMM, 14 metrolijnen en de aardbevingsoefening werden tegelijkertijd uitgevoerd in 173 stations. METRO İSTANBUL General Manager Özgür Soy verklaarde dat de metro's van Istanbul aardbevingsbestendig zijn met een kracht van 9 magnitude en dat ze elke stap plannen die ze in een noodgeval zullen nemen.


Turkije heeft per dag meer dan 2 miljoen passagiers, dat is de grootste stedelijke spoorwegnetbeheerder Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) IMM als voorzitter Ekrem İmamoğlu Start "Earthquake Mobilization Plan" parallel met de voortdurende voorbereidingen voor mogelijke rampen.

In dit verband werd een aardbevingsoefening uitgevoerd onder leiding van IMM AKOM op 14 lijnen en 173 stations van de metro van Istanbul. 420 verschillende scenario's werden toegepast in de as van een aardbeving en tsunami met een kracht van 7.5 op de schaal van Richter in de oefening met de actieve deelname van 5 werknemers 's nachts. Praktisch werd getoond wat er gedaan moest worden tijdens een aardbeving en de gezonde evacuatie van de voertuigen en stations achteraf.

In dezelfde periode meldde AKOM via whatsapp informatie over aardbevingen en tsunami's. De crisisdesk werd gebeld via de satelliettelefoon en er werd gevraagd om de informatie te bevestigen en de informatie over de schade, operatiestatus, passagiers- en personeelsstatus aan AKOM door te geven. Alle werkstappen in de oefening werden gedeeld door de coördinatiegroepen. Informatie werd bevestigd tussen controlecentra en schade- en reddingsteams door middel van radio- en telefoonkanalen.

DE MEEST UITGEBREIDE RAILSYSTEEMOEFENING

METRO ISTANBUL General Manager Özgür Soy verklaarde dat het belangrijkste probleem van Istanbul de aardbeving is en verklaarde dat ze de gelegenheid hadden gehad om de plannen die ze hadden opgesteld op papier en de training die het personeel had gekregen te testen, en dat de oefening, die werd uitgevoerd met de deelname van 420 medewerkers en in 5 verschillende scenario's, de meest uitgebreide test is die tot nu toe in de metro is uitgevoerd. vertelde. De aandacht vestigend op het feit dat de oefening een spiegel is die de tekortkomingen, ontwikkelingsgebieden en de taken die erop rusten, laat zien, vervolgde Soy zijn woorden als volgt:

“Op deze manier zullen we onze les beter bestuderen. Voorbereid zijn op een aardbeving en onze voorzorgsmaatregelen nemen, is een van onze grootste verantwoordelijkheden jegens de Istanbulieten. Er is een wijdverbreid vooroordeel dat metro's gevaarlijk zijn omdat de aardbeving ondergronds plaatsvond. Maar metrolijnen zijn veilig. Metrolijnen in Istanbul zijn ontworpen en gebouwd om bestand te zijn tegen aardbevingen met een kracht van 9 magnitude. Alle aardbevingen in Izmir, Turkije op 30 oktober, verdrinken de wet, iedereen, van de instellingen tot de burger, het zou zijn deel moeten doen om het bewustzijn over aardbevingen te vergroten en er nogmaals aan herinnerd. İzmir Metro AŞ. We hebben ook contact met. We belden ze na de aardbeving en verklaarden dat we altijd bij ze zullen zijn als ze het nodig hebben. "

Özgür Soy zei dat "elke stap die we zullen nemen in een noodsituatie van tevoren is gepland, simulaties zijn bestudeerd en gefictionaliseerd binnen een bepaalde discipline", verklaarde Özgür Soy dat ze regelmatig personeel trainen met noodactieplannen voor aardbeving, brand, chemische, biologische, radiologische en nucleaire rampen.

Özgür Soy herinnert eraan dat iedereen verschillende plichten heeft om de aardbeving met het minste verlies te boven te komen en zei: “In het geval van een ramp is het niet genoeg dat wij alleen voorbereid zijn. "Als onze passagiers in stations en voertuigen worden overvallen door een aardbeving, kunnen we door te handelen volgens de aanwijzingen het proces beter beheren."

KLAAR OM TE COMMUNICEREN MET "PRESS TALK"

Omdat in de metro meestal gsm's en internetlijnen niet werken, is er elke 200 meter een push-to-talk intercom. Directe communicatie met het controlecentrum kan tot stand worden gebracht met behulp van de apparaten aan beide uiteinden van het platformgebied. Met de satelliettelefoons op het commandocentrum en de crisisdesk zal er binnen en buiten het bedrijf ononderbroken worden gecommuniceerd.

ELKE MOGELIJKHEID WORDT OVERWOGEN

Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat aardbevingen rampen als brand, tsunami en overstromingen kunnen veroorzaken. Station- of tunnelbrandscenario's worden geactiveerd in geval van brand. Alle systemen en apparatuur zullen werken om passagiers van het station te evacueren. Zodra het crisisscenario begint, worden er automatische aankondigingen gedaan. Het volstaat dat de passagiers de aankondigingen en het script volgen.

GENERATOREN ZULLEN IN 3 MINUTEN IN BEDRIJF STELLEN

In het geval van een aardbeving wordt er in de metro geen elektriciteit verwacht. Als de energievraag echter plotseling in het hele land daalt, kan in het geval van grote verwoestingen de elektriciteit in de hele stad worden afgesneden om het systeem te beveiligen. METRO ISTANBUL behoort tot de klasse van bedrijven die prioriteit geven aan energie na de controle van de systemen door AFAD. In geval van stroomuitval zullen systemen die voor verlichting zorgen voornamelijk in de voertuigen en in het station werken. Vervolgens worden de generatoren geactiveerd. Alle relevante gebieden worden uiterlijk binnen 3 minuten van stroom voorzien.

DE BRANDSTOFVOORRAAD IS GENOEG VOOR 7 UUR

Volgens aanvullende instructies van AFAD en AKOM mogen voertuigen voor noodgevallen tijdelijk worden gebruikt. Als een enkel voertuig wordt gestart en interne behoeften zijn uitgeschakeld, is de brandstofvoorraad voldoende voor maximaal 7 uur.

METROLAR KAN WORDEN GEBRUIKT ALS EEN LOGISTIEK ONDERSTEUNINGSTOOL

De metro zal niet alleen een belangrijke rol spelen als transportmiddel in de stad na de aardbeving, maar ook als logistieke ondersteuning. Snelwegen moeten leeg worden gelaten, zodat schadetaxatie- en hulpverleningsgroepen zoals ambulances en brandweer zo snel mogelijk rampgebieden kunnen bereiken. Om deze reden zouden inwoners van Istanbul na de aardbeving de voorkeur moeten geven aan de metro voor vervoer. In een dergelijke situatie spelen metro's een belangrijke rol in de periode na de aardbeving. Indien nodig worden metro's gebruikt in de logistiek van de vitale behoeften van de stad, zoals voedsel en medische voorzieningen.

WAT TE DOEN BIJ AARDBEVING

In het voertuig;

 • Als u in de metro wordt overvallen door een aardbeving, neem dan indien mogelijk een foetushouding naast de stoelen in, zo niet, houd de handvatten in het voertuig vast. Bescherm je hoofd met behulp van je tas of armen.
 • Verlaat het voertuig niet door te handelen in overeenstemming met de aankondigingen en instructies, tenzij een aankondiging in de tegenovergestelde richting wordt gedaan. Voertuigen gaan naar het dichtstbijzijnde station of passagiers worden direct geëvacueerd.
 • Handel bij het lossen van voertuigen volgens de instructies van het personeel.
 • Operationeel manager tijdens evacuatie; Hij is machinist in voertuigen.

Op het station;

 • Als u zich tijdens een aardbeving op het platform bevindt, bescherm dan uw hoofd tegen vallende voorwerpen en kniel naast de dichtstbijzijnde kolom om te voorkomen dat u op de spoorlijn valt. Als het schudden is gestopt, volgt u de aanwijzingen van het stationspersoneel.
 • Operationeel manager tijdens evacuatie; Hij is de stationsupervisor op het station.
 • Als u iemand ziet die medische hulp nodig heeft of een potentieel gevaar opmerkt, meld dit dan onmiddellijk aan het personeel.
 • Roltrappen en liften stoppen niet tijdens een aardbeving. Als u zich tijdens de aardbeving op de roltrap bevindt, houdt u de handriemen met beide handen stevig vast. Als je in de lift zit, houd dan de hendel in de auto vast en druk op de knoppen van alle verdiepingen. Stap uit op de verdieping waar de lift voor het eerst stopte. Gebruik de intercomknop om hulp te vragen als de lift zich op de middelste verdieping bevindt. De liften worden na een zware aardbeving een bepaalde tijd uitgeschakeld, maar daarna weer geactiveerd.
 • Op weg naar de aarde na de aardbeving kunnen onze gehandicapte passagiers het gehandicapte platform gebruiken onder toezicht van het verantwoordelijke personeel, als er een gehandicapt platform is, de roltrappen als er geen gehandicapt platform is, en tenslotte de lift als ze in verplichte situaties werken.
 • Elk station heeft een rolstoel, brancard, nooduitrusting en EHBO-doos.
 • Als je tijdens een aardbeving in gemeenschappelijke ruimtes bent zoals masjids en toiletten in de stations, creëer dan een levensdriehoek onderaan de muren, bescherm je hoofd met je tas of armen en volg de aankondigingen van de officieren.

sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties