Mars 2050-tentoonstelling in Bursa

Mars tentoonstelling in slijmbeurs
Mars tentoonstelling in slijmbeurs

De winnende projecten in de 'Mars 2050 Living Space Idea Competition', georganiseerd in samenwerking met de Metropolitan Municipality en de Technische Universiteit van Bursa, werden gepresenteerd aan de indruk van de burgers met de tentoonstelling die werd geopend door de burgemeester van de Metropolitan Municipality, Alinur Aktaş. Metropolitaans burgemeester Alinur Aktaş zei dat de tentoonstelling, georganiseerd in professionele en studentencategorieën, tussen 23 en 28 november gratis te bezoeken is in het Tayyare Cultureel Centrum.


De ceremonie georganiseerd in het Tayyare Cultureel Centrum voor de opening van de tentoonstelling; Metropolitan Municipality Burgemeester Alinur Aktaş en AK-partij Osmangazi District voorzitter Ufuk Cömez en Bursa Technische Universiteit Faculteit Ingenieurswetenschappen en Natuurwetenschappen Faculteitslid Prof.Dr. Beyhan Bayhan was ook aanwezig.

In zijn toespraak bij de opening van de tentoonstelling herinnerde de burgemeester van de Metropolitan Municipality Alinur Aktaş eraan dat het protocol voor de Mars 2050 Living Space Idea Competition, dat handelt over 'ruimte-architectuur en exoplanet-urbanisme', in 2019 werd ondertekend tussen de Metropolitan Municipality en de Bursa Technical University. Burgemeester Aktaş zei dat de wedstrijd met een totaal prijzengeld van 30 duizend TL werd afgerond met intense deelname, zei burgemeester Aktaş: “In de wedstrijd die moeilijke omstandigheden omvat; "Het was bedoeld om producten te geven aan de nieuw ontwikkelende werkterreinen op het gebied van onderzoek, ontwerp en constructie van de omgeving, hulpbronnen en habitatmogelijkheden op Mars en andere hemellichamen."

Burgemeester Aktaş zei dat er interessante ideeën naar voren kwamen in de wedstrijd die werd gehouden in professionele categorieën en studentencategorieën. “Vanwege de epidemie die we hebben meegemaakt, werd de aanvraag verlengd tot 1 juli en werden de deelnemers gefaciliteerd. Competitie in de categorie Turkije studenten van overal in de 29, sloten zich aan bij de professionele categorie en 18 teams. De jurybeoordeling en communicatiecoördinatie werd gegeven door Dr. De winnende ontwerpideeën in de wedstrijd van Ersan Koç werden bepaald en aangekondigd op 10 juli 2020. We willen graag degenen bedanken die hebben bijgedragen en zich grote inspanningen hebben getroost, vooral onze juryleden die hebben bijgedragen aan het proces ”.

Voorzitter Alinur Aktaş merkte op dat de winnaar van de professionele categorie 10 duizend TL kreeg, de tweede 5 duizend TL en de derde 3 TL. Bovendien verklaarde burgemeester Aktaş dat in deze categorie 3 eervolle vermeldingen van elk 1000 TL werden uitgereikt en dat 4 jury-aanmoedigingsprijzen de winnaars in de professionele categorie ontmoetten. Burgemeester Aktaş merkte op dat in de categorie studenten 9 gelijke prestatiebeloningen, in totaal 6 duizend TL, werden uitgereikt.

Burgemeester van Metropolitan Municipality Alinur Aktaş verklaarde dat Keremcan Yılmaz en Erdem Batıbek de winnaars waren in de professionele categorie en zei: “Ekin Kılıç en Ceydanur Katmer werden tweede, Merve Çengel en Onur Ertaş werden derde. In de professionele categorie won het werk van Özlem Demirkan, Huriye Önal en Uçman Tan de eerste vermelding; Het werk van Mertcan Tonoz, Büşra Kavcar en Mehtap Ortaç won de tweede eervolle vermelding; Het werk van İrem Ercan en Talha-lid werd ook de derde eervolle vermelding waardig geacht. Ook in deze categorie werden de werken van Selin Sevim en Ayşe Büşra Önş, Ecenur Sezgin en Berfin Ekinci ook beloond met aanmoedigingsprijzen ”.

Burgemeester Aktaş merkte op dat in de categorie studenten de ideeën werden bepaald die het verdienden om 6 prijzen voor mede-prestatie en 2 aanmoedigingsprijzen te ontvangen. Voorzitter Aktaş zei: “Volgens dit; Mine Dilmaç, Yaren Müge Arı, Berca Kavani, Envercan Vural, H. İbrahim Yılmaz, H. İbrahim Han, Özgür Yeionedçimen, Hüseyin Emir Aydemir, Şevval Çoksaygılı, Göksu Eda Yılmaz, Şevval Çoksaygılı, Göksu Eda Yılmaz, Ariğılmaz en Şevval Çoksaygılı, Göksu Eda Yılmaz, Ariğılmaz en İşğılmaz, İşğılmaz De projecten van Faruk Korkmaz werden de onderscheiding voor co-prestatie waardig geacht. In deze categorie werden ook het project van Muhammet Emin Çelik en Yaşar Şekeroğlu en het project van Osman Çaputçu en Ecem Doğan beloond met een aanmoedigingsprijs ”

Voorzitter Aktaş verklaarde dat de prijzen van de eigenaren van de werken die recht hadden op prijzen in de wedstrijd rechtstreeks op hun bankrekeningen werden gestort en dat de certificaten naar de adressen werden gestuurd omdat de ceremonie niet kon worden gehouden in het kader van coronavirusmaatregelen.

Bursa Technische Universiteit Faculteit Ingenieurswetenschappen en Natuurwetenschappen Faculteitslid Prof.Dr. Beyhan Bayhan bedankte de burgemeester van de grootstedelijke gemeente Alinur Aktaş voor zijn inspanningen om het project tot leven te brengen. Prof. dr. Beyhan Bayhan verklaarde dat ze bereid zijn om verschillende soortgelijke werken te doen met de Metropolitan Municipality.

Na de opening bezocht burgemeester Aktaş de tentoonstellingsruimtes met de protocolleden en belde hij met Keremcan Kırılmaz, de winnaar van de professionele categorie, die "deelnam aan de wedstrijd uit Izmir".


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties