19 Lira Diesel en Kunstmestondersteuning per declaratie voor kiwitelers

19 Lira Diesel en Kunstmestondersteuning per declaratie voor kiwitelers
19 Lira Diesel en Kunstmestondersteuning per declaratie voor kiwitelers

Minister van Land- en Bosbouw Dr. Bekir Pakdemirli woonde de Kiwi Harvest Ceremony in Yalova bij. Ministers Pakdemirli, Turkije ligt in een vruchtbare regio en zeiden dat de productie en oogst in vier seizoenen plaatsvinden.


Door te beweren dat Yalova, wat qua oppervlakte een kleine stad is, maar een grote naam in de landbouw, een merk is in veel producten, van kiwi tot siergewassen, van fruitproductie tot groenten, zei Pakdemirli: “Eigenlijk is 15% van het gebied, dat wil zeggen 119 duizend decares, landbouwgrond. Onze producenten uit Yalova hebben hun productiewaarde echter met 18 keer verhoogd tot 7 miljoen lira in de afgelopen 309 jaar door dit landbouwareaal op de beste en meest nauwkeurige manier te gebruiken. Jaarlijks Yalova derde in Turkije met de productie van sierplanten van maximaal 160 miljoen stuks. Siergewassen leveren Yalova een jaarlijkse toegevoegde waarde van 450 miljoen lira. De waarde van de dierlijke productie heeft daarentegen 18 miljoen lira bereikt, een verdubbeling in de afgelopen 2 jaar.

Minister Pakdemirli onderstreepte dat ze de afgelopen 18 jaar 400 miljoen lira hebben betaald en geïnvesteerd in Yalova.

Turkije is 's werelds rijkste land in biodiversiteit met iemand die Pakdemirli uitspreekt, "Kiwi ook in honderden producten die in deze regio groeien. Kiwiproductie in de wereld; ongeveer 4 miljoen ton! Ons land is daarentegen een van de weinige producenten ter wereld geworden met kiwiproductie op ongeveer 31 duizend decares land. In de afgelopen 18 jaar is onze kiwiproductie met een recordaantal van 30 keer gestegen, van 2.500 naar 74 ton. Onze Yalova, het is de eerste in Turkije met een jaarlijkse productie van 25 duizend ton kiwi. " Hij gebruikte zijn uitdrukkingen.

Pakdemirli verklaarde dat de kiwiproductie wordt uitgevoerd op een oppervlakte van 6 300 decares in Yalova en dat het een inkomstenbron is voor tweeduizend gezinnen, zei Pakdemirli dat de boeren uit Yalova hebben bijgedragen aan de economie van het land door in 2 kiwi te exporteren voor 2019 miljoen dollar.

Minister Pakdemirli zei dat de digitale landbouwmarkt (DITAP), die ze dit jaar in gebruik hebben genomen, een belangrijk project is dat veel factoren omvat, zoals contractuele productie, prijsstabiliteit, verwijdering van tussenpersonen en kostenverlaging. hier nodig ik al onze producers uit om lid te worden van DITAP. " Zei.

"WIJ BIEDEN KIVI-PRODUCENTEN DEKARA 19 LIRA DIESEL- EN MESTSTOFONDERSTEUNING"

Pakdemirli verklaarde dat ze als ministerie een aanzienlijke ondersteuning bieden voor de ontwikkeling van de kiwiproductie en de toename van de toegevoegde waarde in kiwi.

“We bieden in totaal 19 TL dieselkunstondersteuning per decare aan kiwiproducenten. Daarnaast bieden we 10 TL vaste organisch-organische meststofondersteuning per decare, biologische landbouw en goede landbouwondersteuning tussen 20 en 40 TL. We ondersteunen ook de aanleg van nieuwe tuinen in de kiwiproductie. Voor dit doel ondersteunen we 100 TL per decare in tuinen die zijn aangelegd met het gebruik van standaard jonge boompjes en 280 TL voor het gebruik van gecertificeerde jonge boompjes. In het kader van ondersteuning voor kleine familiebedrijven bieden we 100 Lira per decare. Daarnaast bieden we ook serieuze subsidiemogelijkheden voor de verwerking, marketing en opslaginvesteringen van de geproduceerde kiwi's. Tot op heden hebben we 13 miljoen TL-subsidie ​​verleend voor in totaal 16 projecten, waaronder 29 koelopslagplaatsen en 8,2 verwerking, verpakking en verpakking. Daarnaast verstrekken Ziraat Bank en Agricultural Credit Cooperatives financiering aan onze kiwiproducenten en de sector met laagrentende investeringen en zakelijke leningen. Om onze boeren te beschermen tegen natuurrampen, steunen we bovendien 50% van het beleid onder TARSİM als staat. Als de producent jong en vrouwelijk is, verhogen we het beleidsondersteuningspercentage. "

Bewerende dat de voortdurende R & D-inspanningen in de kiwiteelt in het Ministerie van Pakdemirli, in deze context zeiden de eerste inheemse kiwivariëteiten van Turkije "İlkalt" en "Kemalbey" dat de kiwi geregistreerde variëteiten waren.

Pakdemirli legde uit dat de eerste fase van het subsidieprogramma van 500 decares van de vestiging van kiwiboomgaarden in het Çınarcık-district om de kiwiproductie te verbeteren vandaag van start gaat, en verklaarde dat ze 1 duizend lire subsidie ​​zullen verlenen voor kiwituinen die op 65 decares land zullen worden aangelegd.

Pakdemirli legde hun werk uit in het kader van het Fruit Growing Development Project en zei: “We zullen 315 jonge boomsubsidies verlenen door 120 decares toe te voegen aan de 6.000 decares aan Persimmon-boomgaarden die we eerder in de herfstperiode hebben opgericht. Zo zullen we de afgelopen 4 jaar de kaki boomgaarden met 435 decares hebben vergroot. We zullen een walnoottuin aanleggen op een oppervlakte van 5.000 decares met steun van 200 jonge boompjes. We zullen het walnoottuinareaal in het kader van dit project vergroten tot 514 decares. We ontwikkelen de teelt van de Aronia-vrucht, die bekend staat als gezondheidsfruit en een hoge economische waarde heeft. Ik hoop dat we een nieuwe Aronya-tuin zullen aanleggen met de verdeling van 5.100 jonge boompjes. We leggen een nieuw aardbeienveld aan door 115 duizend aardbeienzaailingen te verdelen. Hij sprak.

Minister Pakdemirli zei dat ze dit jaar een extra inkomen van ongeveer 5 miljoen TL zullen verstrekken aan de lokale bevolking met een investering van ongeveer 18 miljoen TL in de bosbouw in Yalova.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties