2 rotsgraven gevonden in Van Erciş Roadworks

2 rotsgraven gevonden in Van Erciş Roadworks
2 rotsgraven gevonden in Van Erciş Roadworks

Tijdens de wegverbreding in het Erciş-district van Van werden tijdens de opgraving twee 3 jaar oude rotsgraven uit de Urartu-periode gevonden. Kunsthistoricus Cihan Bingöl verklaarde dat Erciş een kostbare nederzetting was tijdens de Urartu-periode, en zei: "Toen waardevolle mensen stierven in de Urartu-periode, werden deze rotsen geboord en begraven in deze rotsen".


Op de 20e kilometer van de weg Erciş-Adilcevaz werden wegenuitbreidingen geïnitieerd door de snelwegteams. Bij een van de opgravingen die tijdens de onderzoeken zijn uitgevoerd, zijn op de weg 2 rotsgraven gevonden. Van Regionale Directie Culturele Bescherming werd geïnformeerd om de rotsgraven te onderzoeken, die een kilometer in het midden van de wegverbreding werden gevonden door bouwmachines. Bij het onderzoek werd vastgesteld dat de graven tunnelachtig waren en verband hielden met de Urartu-periode, en ze bleken ook drieduizend jaar oud te zijn. Kunsthistoricus Cihan Bingöl, afgestudeerd aan de afdeling Kunstgeschiedenis van de Van Yüzüncü Yıl Universiteit, verklaarde dat het Erciş-district een kostbare nederzetting was tijdens de Urartu-periode. Bingöl zei het volgende:

“Er zijn veel rotsgraven in de gebieden van de overheersing van de Urartiërs, die een geschiedenis hebben van drieduizend jaar. Rotsgraven werden doorboord en begraven in deze rotsen toen kostbare persoonlijkheden het leven lieten tijdens de Urartu-periode. Het is erg hoog dat de tunnel die werd ontdekt tijdens de wegwerkzaamheden tussen Adilcevaz en Erciş een rotsgraf is. We hebben ook het regionale directoraat van cultuur en bescherming van Van over deze weddenschap geïnformeerd. Ze zullen hun werk op dit gebied komen doen. "babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen