YÖK schorst het onderwijs aan universiteiten in 10 provincies die getroffen zijn door de aardbeving

NONE schort onderwijs aan universiteiten op in de door de aardbeving getroffen provincie
YÖK schorst het onderwijs aan universiteiten in 10 provincies die getroffen zijn door de aardbeving

Het voorzitterschap van de Hoger Onderwijsraad (YÖK) meldde dat het onderwijs in instellingen voor hoger onderwijs in 10 provincies die waren getroffen door de aardbeving in het centrum van Kahramanmaraş was opgeschort tot een tweede aankondiging.

Er werd een verklaring afgelegd van de Raad voor Hoger Onderwijs over de aardbeving met een kracht van 10 op de schaal van Richter, waarvan het epicentrum in het Pazarcık-district van Kahramanmaraş lag en die in totaal 7,4 provincies trof.

In de beschrijving is het volgende vastgelegd:

“Het onderwijs is opgeschort in onze instellingen voor hoger onderwijs in de provincies Kahramanmaraş, Adana, Malatya, Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis en Osmaniye, die werden getroffen door de aardbeving in het centrum van Kahramanmaraş, tot een tweede aankondiging. Studenten die in deze regio wonen en aan universiteiten in andere provincies studeren, krijgen tussen 6 en 17 februari 2023 de nodige faciliteiten voor examen en aanwezigheid. De 6de leerjaren van de medische faculteiten en de 5de leerjaren van de tandheelkundefaculteiten van de universiteiten in de genoemde provincies vallen buiten de reikwijdte van dit besluit.

Hoger onderwijsinstellingen in de regio en omliggende provincies

In de verklaring staat dat de spoedeisende hulp en intensive care-afdelingen van de academische ziekenhuizen in de regio en de omliggende provincies openstaan ​​voor de dienstverlening van de burgers en dat de nodige maatregelen zijn genomen om hun capaciteit te vergroten. Bovendien zal ervoor worden gezorgd dat onze burgers van wie de huizen in de door de aardbeving getroffen provincies zijn beschadigd, kunnen profiteren van universitaire voorzieningen onder coördinatie van AFAD. uitdrukking werd gebruikt.

In de verklaring wenste hij Gods genade toe aan de burgers die stierven bij de aardbeving en een spoedig herstel aan de gewonden.

Günceleme: 06/02/2023 15:37

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*