Brug-, snelweg-, SSI-schuld, belastingboetes zijn geschrapt of is er een herstructurering van schulden geweest?

Kopru Otoyol SGK Schuldbelastingboetes zijn geschrapt of hebben schulden geherstructureerd?
Brug, snelweg, SSI-schuld, belastingboetes zijn verwijderd, zijn er geherstructureerde schulden?

Het schuldsaneringspakket voor 2023 werd aangekondigd door president Recep Tayyip Erdoğan na de kabinetsvergadering in het presidentieel complex. Het brengt betalingsgemak bij schulden van burgers en bedrijven aan de staat en kwijtschelding van sommige schulden. Met het configuratiepakket waren sommige straffen amnestie. Terwijl de onderwerpen van het schuldsaneringspakket 2023 op de agenda stonden, werd een antwoord gezocht op de vraag of SSI schuld, belasting, boeteschulden werden geschrapt. De verwijderde schuldenlijst wordt doorzocht in de zoekmachine. Fiscale amnestie komt op de agenda voor burgers die schulden hebben die niet hoger zijn dan 2 lira in alle titels zoals belasting, boete en rente.

President Recep Tayyip Erdoğan zei: “We bereiden een wetsvoorstel voor dat de openbare vorderingen van onze instellingen herstructureert, zoals belastingkantoren, douanedirecties, socialezekerheidsinstellingen, gemeenten, speciale provinciale administraties, afdelingen voor investeringstoezicht en coördinatie. Met dit voorstel schaffen we de boetes af op de schulden van onze burgers en bedrijven aan onze openbare instellingen en organisaties, met name belasting- en premieverplichtingen. Met de regeling die we gaan maken, bieden we de mogelijkheid om al deze schulden tegen een bepaald tarief bij te werken en in termijnen te betalen. Aangezien de belasting- en premiedossiers van de gedaagde binnen deze reikwijdte vallen, geven wij partijen de gelegenheid om de geschillen te beëindigen. Met de aanbieding verzorgen wij ook basisverhoging en correctie van de bedrijfsadministratie.

Zoals bekend hebben we de stijging van de schulden aan het hoger onderwijs beëindigd, afhankelijk van de index. Nu, hoe meer leningen onze jongeren hebben afgesloten, ze betalen alleen dat bedrag terug. In het verleden hebben we ook de schulden verwijderd die met de index zijn ontstaan. Met deze regeling maken we het mogelijk om andere schulden dan de index te herstructureren en in termijnen te betalen. We wensen alle begunstigden een uitgebreid implementatie- en configuratievoorstel.”

President Erdoğan verklaarde dat "hij goed nieuws wil brengen aan burgers die uitvoerende schulden hebben", herinnerde president Erdoğan eraan dat er al een verordening is gemaakt om uitvoerende schulden te liquideren die niet hoger zijn dan 2 lira en om hun follow-up te beëindigen.

President Erdoğan zei: “Nu passen we dezelfde praktijk toe voor onze burgers die onze belastingkantoren niet meer dan 2 lira schuldig zijn in alle onderwerpen zoals belastingen, boetes en rente. We zien af ​​van het innen van boetes voor schulden die voor 31 december 2022 niet hoger zijn dan 2 duizend lira en die eenmalig aan de belastingdienst worden betaald. Ik zou willen dat deze aanvraag, waarvan de details zullen worden aangekondigd door het ministerie van Financiën en Financiën, gunstig zal zijn voor onze burgers die niet zullen worden vervolgd vanwege hun schulden aan de belastingdienst. gezegd.

Benadrukkend dat het belangrijkste doel van de gemaakte regelgeving is om te voorkomen dat de staat en de burgers botsen over kleine zaken, zei president Erdoğan: “Naarmate de middelen van Turkije, de rijkdom van de natie en het inkomen van de staat toenemen, zullen we doorgaan met gebruik de kans die zich voordoet voor de vrede en het welzijn van alle 85 miljoen mensen.” hij zei.

Bijna 2 miljoen strafpunten van coureurs worden geschrapt

President Erdoğan merkte op dat hij graag goed nieuws wil delen over verkeersstrafpunten en zei dat de snelweginfrastructuur van Turkije geschikt is gemaakt voor snel, comfortabel en veilig reizen met gescheiden wegen, snelwegen, bruggen en tunnels, en dat in de afgelopen 5 jaar, vooral bij dodelijke verkeersongevallen, is het bijna de helft. Hij zei dat het in tweeën is gesneden.

President Erdoğan verklaarde dat er meer activiteit was in commerciële reizen op de wegen vanwege de toegenomen export en de vitaliteit op de binnenlandse markt tijdens de epidemische periode van Turkije, eraan toevoegend dat de toename van het gebruik van individuele en commerciële wegen, ondanks alle genomen maatregelen veroorzaakten ernstige verhogingen van de strafpunten van coureurs wegens regelovertredingen.

Günceleme: 24/01/2023 13:28

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen