Toyota bereikt meer dan 31 miljoen verkoopeenheden in Europa

Toyota bereikte meer dan miljoen verkoopeenheden in Europa
Toyota bereikt meer dan 31 miljoen verkoopeenheden in Europa

Toyota heeft meer dan 1963 miljoen 31 duizend verkocht sinds 300, toen het in Europa begon te verkopen.

Toyota Motor Europe heeft sinds 1990 meer dan 11 miljard euro geïnvesteerd. In Turkije zijn sinds 1990 meer dan 890 duizend Toyota's verkocht, en meer dan de helft hiervan behoorde tot het Corolla-model.

Volgens de gegevens van de eerste 8 maanden in Europa verkocht Toyota bijna 720 duizend voertuigen, terwijl het Yaris-model met 115 duizend eenheden het best verkochte model van het merk werd. Het B-SUV-model Yaris Cross van het merk verkocht bijna 103 duizend.

Het verkoopcijfer van C-HR, een van Toyota's modellen geproduceerd in Turkije, bedroeg 84 duizend 664 eenheden. Terwijl Corolla HB en Touring Sports een omzet behaalden van ongeveer 77 duizend, werden 51 duizend 565 Corolla Sedan geproduceerd in Turkije verkocht. Het verkooppercentage van de hybride Corolla Sedan in Europa bedroeg 53 procent.

Meer dan 160 miljoen ton CO2-uitstoot verminderd

Toyota heeft tot nu toe wereldwijd meer dan 21 miljoen hybride, brandstofcel- en volledig elektrische voertuigen verkocht; Met deze verkopen heeft Toyota meer dan 160 miljoen ton CO2-uitstoot verminderd.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen