De pandemie heeft ook een negatieve invloed gehad op de tandheelkundige gezondheid

De pandemie heeft ook een negatieve invloed gehad op de tandheelkundige gezondheid
De pandemie heeft ook een negatieve invloed gehad op de tandheelkundige gezondheid

Terwijl 80 procent in Europa de gewoonte heeft om tanden te poetsen, wat onmisbaar is voor de bescherming van mond- en tandgezondheid, ligt dit cijfer in ons land rond de 25 procent.

Tandarts Derya Elik, die informeerde dat dit aantal in ons land door de pandemie is gedaald tot 18 procent, zei dat de tandheelkundige zorg tijdens de gesloten periode thuis werd verwaarloosd en dat er een toename van tandcariës optrad als gevolg van overmatige consumptie van junkfood.

Karşıyaka Tandarts Derya Elik, eigenaar van Derya Elik Dental Clinic in Alaybey, zei: "Omdat de restjes van maaltijden die lange tijd voor tv, computer en telefoon werden gegeten niet werden weggepoetst, werd de zure structuur die een voedselbron werd voor pathogene bacteriën en veroorzaakt tandbederf. Mensen die vanwege de pandemie niet de straat op willen, hebben hun routinecontroles en behandelingen uitgesteld. Daarom trad een toename van tandcariës op. Momenteel zetten we onze dienstverlening voort in overeenstemming met de normen die door het ministerie van Volksgezondheid zijn vastgesteld voor tandheelkundige behandelingen. We hanteren speciale hygiëne- en sterilisatiemaatregelen. Ook hebben we het afspraakinterval van onze klanten verlengd. Dus, hoewel we service verlenen tijdens de pandemieperiode, zijn er tot op heden geen coronagevallen in onze kliniek geweest.”

GEZOND EN ESTHETISCH

Tandarts Derya Elik, die verklaarde dat ziekten zoals cariës en tanddeficiëntie pijn kunnen veroorzaken, evenals kauwdisfunctie, zei: "In onze kliniek voeren we voornamelijk chirurgische procedures uit zoals het aanbrengen van implantaten, geïmpacteerde tand en tandextractie met cysten. In dergelijke gevallen stellen we een behandelprogramma op dat past bij de toestand van de patiënt. Indien nodig voeren we er implantaten en protheses op uit. Het kan tot 3 maanden duren voordat het implantaat aan het kaakbot is bevestigd. Gedurende deze tijd brengen we tijdelijke tanden aan. Na 3 maanden kunnen we de kauwfuncties weer normaal maken door de echte prothese aan te brengen. Het kan lastig zijn om deze toepassing toe te passen op diegenen die chemotherapie, radiotherapiebehandeling ondergaan, diegenen met ongecontroleerde diabetes en diegenen met osteoporose. Het is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar, behalve voor deze mensen.”

AANGEPASTE GLIMLACH ONTWERPEN

Elik zei dat er ook vraag is naar glimlachontwerpen, die heel gebruikelijk zijn in Amerika en worden toegepast in ons land, en zei: "Gezonde, witte en complete tanden geven een belangrijke uitdrukking aan ons gezicht. Tandbederf en -tekort kunnen mensen zowel fysiologisch als psychologisch negatief beïnvloeden. Dankzij het esthetische glimlachontwerp dat we hebben bereikt met de zirkoniumcoatings die we op de implantaten in onze kliniek aanbrengen, is het mogelijk om zowel een zeer functionele kauwcapaciteit als een mooie en esthetische glimlach te bereiken.”

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen