Wat is de Medusa-legende? & Het waargebeurde verhaal van Medusa

Wat is de Medusa-legende?
Wat is de Medusa-legende?

Het verhaal van Medusa is algemeen bekend in de Griekse mythologie. In de Griekse mythologie wordt Medusa beschouwd als het meest ongelukkige karakter van de mythologie. De reden dat Medusa algemeen bekend is, is omdat ze een slangenharige, vervloekte en dodelijke persoon is die mensen in steen verandert. In feite, terwijl Medusa schitterde met haar schoonheid, moest ze de prijs van haar schoonheid betalen als gevolg van Athena's vloek. Medusa's hoofd is een figuur die op veel plaatsen uit de oudheid werd gebruikt. We hebben je verteld hoe dit meisje, dat haar leven begon met haar schoonheid, in de loop van de tijd zo'n slecht figuur werd. Hier is het verhaal van Medusa!

Het verhaal van Medusa

Het begin van het Medusa-verhaal begint in de tempel van Athene in Athene. In de Griekse mythologie hadden Keto en Phorkus drie dochters. De namen van deze meisjes zijn Sthenno, Euryale en Medusa. Van deze drie zussen waren er twee onsterfelijk en één was sterfelijk. Medusa was de sterfelijke zuster. Medusa staat bekend als heel mooi, zelfs zo mooi dat alle vrouwen jaloers waren op Medusa. Medusa wijdde zich aan de goden. Athena gaf aanvankelijk niet om Medusa. Poseidon werd verliefd op de schoonheid van Medusa, die in de tempel van zijn vrouw Athena was. Omdat hij echter verliefd werd op een sterveling, was hij bang voor vernedering en toonde hij zijn liefde niet. Later was hij net verliefd geworden op Poseidon en had hij Medusa verkracht in de tempel van Athene. Medusa bleef na deze gebeurtenis in de tempel. Later hoorde Athena over deze gebeurtenis en raakte in een vlaag van jaloezie en wilde Medusa straffen. Hij gaf Medusa de zwaarste straf die hij kon geven en nam haar schoonheid van haar af. Hij veranderde Medusa en haar andere zussen in angstaanjagende vrouwelijke monsters die bekend staan ​​als Gorgons. Medusa en haar broers en zussen werden wezens met slangenhaar, vleugels en enge gezichten. Medusa heeft haar mooiste kenmerk in het leven, haar schoonheid, verloren. Door de lelijkheid van Medusa kijkt niemand meer naar haar gezicht. In feite, volgens een overtuiging, verandert iedereen die naar hem probeert te kijken in steen. Medusa is bedacht door Poseidon. Athena was niet tevreden met haar straf en werkte samen met Perseus en Zeus om Medusa te doden. Deze verbintenis was door bloed gebonden.

Later moest Perseus de Grijze Heksen vinden om naar het land van de avondfeeën te gaan, de Hesperiden genaamd. Grijze Heksen zijn heksen die één oog voor drie gebruiken. Perseus stal met zijn plan één oog van deze drie heksen en gebruikte het als troefkaart. Later leerde hij op deze manier de locatie van de Hesperiden. Hij kwam naar het land van de Hesperiden, dat toebehoorde aan de godin Hera, vol appels, en nam een ​​rugzak (Kibisis) van de avondfeeën. Zijn doel is om Medusa's hoofd in deze zak te stoppen. Later omsingelden de goden Perseus met wapens. Op weg naar de grot waar Medusa sliep, hakte Perseus haar hoofd af met haar zwaard zonder naar Medusa te kijken. Later werden de reus Khrysaor en het gevleugelde paard Pegasus gevormd uit het lichaam van Medusa. Hij ging toen achter Perseus aan. Dankzij de onzichtbaarheidshelm die Hades van Perseus afnam, kon hij Medusa's hoofd afleveren bij Athena. Athena maakte een beschermende kracht aan haar schild dankzij het hoofd van Medusa dat ze kreeg. Deze gebeurtenis, die plaatsvond in Athene, betekent het begin van het tijdperk van de filosofie.

Athena strafte Medusa niet alleen voor haar woede. Hij strafte ook zijn broers. Athena heeft alle drie de broers en zussen slecht, lelijk en onaantrekkelijk gemaakt. Nu heeft hij al het haar van Medusa in slangen veranderd. Hij had verschrikkelijke ogen, scherpe tanden en maakte van hem een ​​wezen waar je niet naar kon kijken. Athena kon Medusa niet wreken en liet iedereen die naar haar keek in steen veranderen. Athene nam de schoonheid van Medusa van haar af. In zekere zin liet ze Medusa een zware prijs betalen voor haar schoonheid. Athena kon niet wreken wat ze deed. Dus hij zal Perseus helpen om Medusa te doden.

In het tijdperk van de filosofie zijn sommige vrijheden vervaagd en zijn vrouwen zich bewust geworden van hun eigen standpunten. Dit incident van Medusa wordt beschouwd als een opstand tegen de genderkwestie. Aanvankelijk weerspiegelde het symbool van de slang het moederschap, daarna vond het betekenis in het jodendom als het concept van kwaad en onkuisheid. Later symboliseerde dit concept de door mannen gedomineerde mentaliteit, aangezien Medusa's haar in slangenmotief was. Vrouwen die verantwoording eisten voor hun seksuele grieven op alle terreinen van het leven en streden voor gelijke rechten toonden reacties.

Caravaggio schilderde de weerspiegeling van Medusa met zijn eigen gezicht op het schild dat Perseus van Athena nam. De persoon die wordt beschreven als Medusa, is zijzelf. Caravaggio presenteert zichzelf als een vermoorde figuur omdat hij zijn deel van de dood heeft gehad. De slangen op de kop van Medusa bewegen en de vitale slangen verlaten Medusa niet. Volgens deze situatie ontsnapt het leven niet aan de dood. Rubbens zag zichzelf als Medusa en probeerde de nare gebeurtenis die was gebeurd te begrijpen.

Het waargebeurde verhaal van Medusa

De vroegste gegevens over Medusa's tragische gebeurtenis zijn te vinden in Hesiodus' Theogonie. Volgens het verhaal van Medusa waren er in de oudheid drie zussen en een van hen was dodelijk. De dodelijke naam van het meisje was Medusa. Volgens Hesoid is het bekend dat de dood van Medusa door Perseus was. Desondanks is er niet veel informatie over Medusa. Informatie over Medusa en Perseus is vooral te vinden in Ovidius' Metamorphosen. Volgens Ovidius wordt Medusa in dit werk beschreven als een ongehuwd, jong en mooi meisje. Volgens Ovidius was Poseidon, die Medusa in de tempel van Athene schade toebracht, onder de indruk van Medusa's schoonheid en verlangen. Later zet de godin Medusa's haar in de vorm van een slang. Het doel van haar dat haar haar in een slang verandert, is dat wanneer mensen naar Medusa kijken, ze een steen wordt.

In de Griekse mythologie staan ​​Gorgons bekend als vrouwelijke monsters met scherpe tanden en levende slangen in hun haar. Volgens de legendes van de Gorgonen veranderen mensen die naar deze monsters kijken in steen. Een van de drie gargons staat bekend als Medusa. Van deze drie gargons is alleen Medusa bekend als dodelijk. Euryale en Stheno zijn onsterfelijk.

Volgens Medusa's connectie met Perseus, geeft Polydectes Perseus de opdracht om Medusa's hoofd te brengen. Eigenlijk is dit een val. Polydectes is verliefd op Porceus' moeder, Danae, en wil een goed leven met haar hebben. Omdat ze niet op goede voet staan, heeft ze het tot haar doel gemaakt om van haar zoon af te komen. Polydectes denkt niet dat Perses kan terugkeren van deze missie. Perseus kreeg hulp van Zeus en andere goden. Perseus ontving een paar gevleugelde sandalen van Hermes, een onzichtbare helm van Hades, een zwaard van Hephaestus en een reflecterend bronzen schild van Athena. Dankzij deze hulp gaat Perseus op zoek naar Medusa en hakt ze haar hoofd af terwijl Medusa slaapt.

Nadat het hoofd van Medusa, de Gorgon genaamd, was afgesneden, verscheen Pegasus, het gevleugelde paard. In Theogonie is bekend dat Hesiodus Chrysaos uit Medusa's nek tevoorschijn kwam. Na deze gebeurtenissen beleefde Perseus nog een paar gebeurtenissen en keerde terug naar Seriphus. Hoewel Perseus weinig invloed had op deze gebeurtenis, speelde hij een rol in de latere gebeurtenissen van Medusa.

Het bloed dat uit Medusa's hoofd druppelde, veranderde in giftige slangen. Nadat Perseus Medusa's hoofd heeft gepakt, vraagt ​​hij Atlas om een ​​plaats om te luisteren en krijgt hij een weigering. Dan wil hij Atlas in steen veranderen door Medusa's hoofd te gebruiken. op deze manier veranderde hij Atlas in een berg en nu werd het Atlasgebergte gevormd. Later, toen Anromeda (de dochter van Kepheus) zou worden geofferd, werd ze met het hoofd van Medusa in steen veranderd en op deze manier werd ze gered. Daarna gaan ze op pad met Andromeda en gaan richting koning Polydectes. Maar ondertussen laat Polydektes Danae niet met rust omdat hij denkt dat Perseus niet zal terugkeren. Danae wacht op haar zoon in een tempel. Later komt Perseus voor de koning met het hoofd van Medusa. Polydectes gelooft niet dat dit gebracht is. Als gevolg hiervan verwijdert Perseus het hoofd van Medusa en houdt het naar de koning. De koning is nu in steen veranderd.

Günceleme: 25/02/2022 23:37

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*