Ondersteuning voor het fokken van forel wordt voortgezet

ondersteuning van de forelforel gaat door
ondersteuning van de forelforel gaat door

Minister van Land- en Bosbouw Dr. Bekir Pakdemirli zei dat ze sinds 2003 in totaal 1 miljard 350 miljoen TL steun hebben verleend aan de aquacultuursector.


Minister Pakdemirli verklaarde dat ze jacht en fokkerij ondersteunen om de variëteit aan soorten en de hoeveelheid productie in de aquacultuurproductie, die een belangrijke eiwitbron is in gezonde voeding, te vergroten.

In dit kader verklaarde minister Pakdemirli dat het "Communiqué over steun voor het fokken van forel in broederijen die vrij zijn van ziekten binnen de reikwijdte van de aquacultuur" vandaag in het staatsblad is gepubliceerd.

ONDERSTEUNING ZAL 60 LIRA PER HOOFDFOREL ZIJN

“Met het bovengenoemde communiqué, om ervoor te zorgen dat forelkwekerijen in hygiënische en gezonde omstandigheden worden opgericht, om ervoor te zorgen dat bioveiligheidsmaatregelen worden genomen, om de verspreiding van visziekten te voorkomen, om de productie van eieren en jonge dieren van hoge kwaliteit te garanderen, om de kwaliteit van de consumptie van forel die in ons land wordt gekweekt volgens internationale normen te verhogen, om forelsteun aan broederijen te laten broeden, toegestaan ​​door ons ministerie. is betaald. Dienovereenkomstig zullen we 10 TL per eenheid verstrekken aan ziektevrije broederijen, met een maximum van 60 duizend fokdieren per jaar. "

"WIJ EXPORTEREN VISSERIJPRODUCTEN NAAR MEER DAN 100 LANDEN"

Pakdemirli verklaarde dat ze in de afgelopen 2003 jaar in totaal 16 miljard lira hebben betaald aan de visserijproducenten, die ze in 1,350 voor het eerst in de steun hebben opgenomen:

“Met deze steun gegeven, nam het aantal aquacultuurfaciliteiten, dat duizend 245 bedroeg, met 70 procent toe tot 2.127, en de hoeveelheid aquacultuurproductie van 61 duizend ton steeg met 511 procent tot 373 duizend ton. Met deze ontwikkelingen is ook onze visserijexport aanzienlijk toegenomen. In deze context is onze aquacultuurexport, die in 2002 27 duizend ton bedroeg, in 2019 met 640 procent gestegen tot 200 duizend ton en in waarde van 97 miljoen dollar tot 1,025 miljard dollar. Vanaf vandaag exporteren we aquacultuurproducten naar meer dan 100 landen, vooral naar EU-landen, waaronder Japan, de VS, Rusland en Korea. "


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties