Hoe winterband op te slaan?

Winterweer opslaan
Winterweer opslaan

Voor uw veiligheid en brandstofbesparing dient u op het onderhoud van de banden te letten en ook banden te gebruiken volgens het seizoen. Er zijn veel betaalbare alternatieve manieren om uw banden veilig en probleemloos te houden. Naast de bandenopslagservice van automerken kan het ook bandenopslagdiensten aanbieden in bedrijven zoals bandenbedrijven. Maar zelfs als u zegt dat ik mijn eigen band met mijn eigen middelen wil houden, laten we eens kijken hoe we winterbanden samen kunnen verbergen.


Als u goed oplet waar de banden zich in uw auto bevinden voordat u uw banden verwijdert, kunt u de auto balanceren op basis van de slijtage veroorzaakt door het gebruik van de banden, aangezien u de banden weer zult gebruiken. Je kunt een balans creëren door de voorwielen voor de achterkant en de achterwielen voor de voorkant te gebruiken.

Laat de banden die u het volgende seizoen gaat gebruiken niet ontbreken en maak ze schoon. Bij het verwijderen van de banden is het erg belangrijk om ze goed schoon te maken. Dit komt doordat vuil, stof, modder en vooral vuil zoals teer rubberslijtage veroorzaken. Als u deze onzuiverheden lange tijd opslaat, zullen uw banden verharden en hun structuur verslechteren. U dient uw autobanden schoon te maken met water dat niet onder hoge druk is en met reinigingsmiddelen die chemisch niet erg schadelijk zijn. Hierbij dient u er op te letten dat er na het reinigen van uw autobanden geen wasmiddel of vuilresten op de band achterblijven.

Een goede opslag van banden is een belangrijke overweging bij hergebruik. Afhankelijk van of de banden met of zonder velgen zijn, moeten ze worden opgeslagen.

Allereerst, als we naar de banden met velgen kijken, kunt u uw autobanden ergens aan de velgen hangen. Als u hem plat wilt opbergen, moet u ervoor zorgen dat de ondergrond waarop u uw autobanden plaatst, glad is en dat er niets aan de band kan blijven haken of deze kan beschadigen. Het doel hiervan is om eventuele schade aan het oppervlak van de banden te voorkomen. Als u uw banden op elkaar legt zodat ze geen ruimte innemen, is het goed om regelmatig de ondersteboven positie te veranderen.

Als u banden zonder velgen heeft, is het handig om de banden tijdens het opbergen rechtop te zetten en gedurende een bepaalde tijd weer ondersteboven te houden om problemen te voorkomen.

Houd bij het opbergen van de winterbanden van uw auto rekening met de kenmerken van de plaats die u hiervoor gebruikt. Vergeet niet dat autobanden van rubber zijn gemaakt. Als autobanden langer dan een bepaalde tijd aan zonlicht worden blootgesteld of als ze worden opgeslagen op plaatsen die warmer of kouder zijn dan normaal, verslechtert hun structuur en kunnen er scheuren ontstaan ​​door verharding. De ideale beschermingsomgeving voor winterbanden moeten koele, droge en regelmatig geventileerde ruimtes zijn.

Er moet voor worden gezorgd dat er geen schadelijke en bijtende chemicaliën in de omgeving zijn waar winterbanden worden beschermd. Gereedschappen zoals elektromotoren en lasmachines kunnen onomkeerbare schade aan banden veroorzaken, omdat ze een ozonomgeving creëren.

De structuur van winterbanden is erg gevoelig, dus temperatuurveranderingen kunnen deze banden sterk beïnvloeden. In dat geval is het verharden en scheuren van de banden een veel voorkomende beschadiging. Om dergelijke situaties te voorkomen, kunt u een winterband in zijn eigen speciale opbergzakken bewaren, als u deze niet heeft, kunt u deze zorgvuldig verzegelen in niet-luchtdoorlatende verpakkingen. Als u geen verpakkingssystemen heeft die deze bescherming voor uw auto bieden, kunt u deze bij elke service- of bandenwinkel reinigen.

Als u ze moet stapelen, pas dan op dat u ze niet te zwaar belast, en dat u de banden zoveel mogelijk niet op elkaar stapelt.

Wanneer u uw banden van de ene plaats naar de andere verplaatst, moet u erop letten dat u ze uit de buurt houdt van snijgereedschap, zodat ze niet geraakt worden.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties