Ministerie van Volksgezondheid Begroting 2021 geaccepteerd in Planbegrotingscommissie TBMM

Ministerie van Volksgezondheid aanvaard in Tbmm Plan Butce Commission
Ministerie van Volksgezondheid aanvaard in Tbmm Plan Butce Commission

Minister van Volksgezondheid Dr. Fahrettin Koca presenteerde de begroting 2021 van het ministerie van Volksgezondheid bij de TBMM Plan and Budget Committee en beantwoordde de vragen van de afgevaardigden. De vice-ministers van Volksgezondheid en hoge bureaucraten waren ook aanwezig bij de presentatie.


Minister Koca benadrukte in zijn presentatie bij de TBMM Plan- en Begrotingscommissie, waar de begroting 2021 van het ministerie van Volksgezondheid en zijn gelieerde ondernemingen werd besproken, dat de agenda de pandemie is die de hele wereld treft.

universiteiten bij de implementatie van gezondheidsdiensten in Turkije, en particuliere investeerders zijn veelbetekenende rol bij het bijeenbrengen van een groot deel van het ministerie van lokale kantoren van executie echtgenoot, 934 ziekenhuizen, 8 duizend meldden die diensten verlenen aan 14 meer dan duizend gezondheidsinstellingen, waaronder het gezinsgezondheidscentrum.

"Er is aanzienlijke vooruitgang geboekt met de basisgezondheidsindicatoren"

Minister van Volksgezondheid echtgenoot, de adoptie van een gezonde levensstijl, die ieders recht op gezondheid beschermt, kan gemakkelijk toegang krijgen tot tijdige en hoogwaardige gezondheidszorg voor iedereen in nood, hij zei dat ze streven naar een Turkije.

Echtgenoot meldde dat het moedersterftecijfer, een van de gezondheidsontwikkelingsindices, is gedaald van 64 naar 13,1 per honderdduizend levendgeborenen, en het kindersterftecijfer is gedaald van 31,5 naar 6,7.

Bewerend dat de gezondheid van Turkije in een snelle toename van de tevredenheid de echtgenoot vastlegt, werd gemeld dat ze constant toezicht hielden om permanent te maken.

"We beschermen onze 7 kinderen tegen ziektes die kunnen ontstaan"

Door te zeggen: "Als Ministerie geven we prioriteit aan veilige bevallingen, we moedigen ook de geboorte in onze ziekenhuizen aan", zei Koca, "We voeren screenings uit waarbij een vroege diagnose van cruciaal belang is voor onze baby's om hun leven op de gezondste manier te beginnen. We onderhouden gratis ijzer en gratis vitamine D-supplementen. Op deze manier beschermen we ongeveer 7 duizend kinderen tegen ziektes die kunnen ontstaan ​​”.

Benadrukkend dat ze het aantal moedervriendelijke ziekenhuizen elk jaar verhogen om de gezondheidsdiensten aangeboden door kraamafdelingen tijdens zwangerschap, bevalling en puerperium te verbeteren en om een ​​normale bevalling te ondersteunen, zei Koca dat het aantal bedden in de gastmoederpraktijk, waardoor zwangere vrouwen in veilige centra kunnen verblijven en in ziekenhuizen kunnen worden gebaard, Hij liet weten dat het was verhoogd tot 698.

Minister Fahrettin Koca jaar dat 1 miljoen 200 duizend kinderen geboren worden volgens de populatiegrootte en het succes van de vaccinatie waarin staat dat landen met het hoogste Turkije aan het begin komen, de woorden gingen als volgt verder:

“We bieden diensten aan om de gezondheid van onze burgers te beschermen en te verbeteren op meer dan 24 duizend punten in het hele land met huisartsen en gezinsgezondheidswerkers in meer dan 8 duizend eenheden. We hebben het aantal van onze centra voor gezond leven verhoogd tot 2020 vanaf oktober 207. "

"Er is een frequentie van 34 procent overgewicht"

Koca zei dat ze blijven vechten tegen zwaarlijvigheid, een van de belangrijkste gezondheidsrisico's die de volksgezondheid bedreigen, en zei: “Er is een prevalentie van overgewicht van wel 34%. "We streven ernaar om het aantal van onze obesitascentra te verhogen tot 2021 in 140".

"1 miljoen 172 duizend burgers profiteerden van gratis medicijnen"

Koca wees erop dat ondanks de dalende trend in de strijd tegen het tabaksbeleid, het gewenste niveau niet kon worden bereikt, zei Koca: “Het aantal poliklinieken voor stoppen met roken die momenteel actief zijn, heeft 721 bereikt. Tot nu toe hebben 1 miljoen 172 duizend burgers geprofiteerd van onze gratis geneeskunde. We hebben 191 duizend mensen geholpen met onze ALO 275 Fight Against Drugs-informatie- en ondersteuningslijn. Daarbij hebben we het aantal en de capaciteit van behandelcentra vergroot. Terwijl we in 2014 21 behandelcentra hadden in 30 provincies, hebben we dit aantal vergroot tot 76 centra in 129 provincies ”.

Koca legde uit dat ze kankerscreeningsdiensten uitvoeren met het besef van de waarde van vroege diagnose bij kanker, en zei: “In de eerste 2020 maanden van 9 hebben ongeveer 3 miljoen burgers geprofiteerd van screeningdiensten. Met 658 mobiele gezondheidsteams vergemakkelijken we de toegankelijkheid van preventieve gezondheidsdiensten voor mensen die in steden, dorpen, gehuchten en afgelegen buurten wonen ”.

de gasten onder tijdelijke bescherming blijven als Turkije onderdak biedt in 29 provincies, 175 Migrant Health Center, 791 medische teams met diensten die doen denken aan haar man: "We zullen blijven voldoen aan onze humanitaire verantwoordelijkheid van het Needs-raamwerk" gaven de informatie.

Koca verklaarde dat de middelen die zijn toegewezen voor preventieve gezondheidsdiensten in de centrale overheidsbegroting voor 2021 met 2020 procent zijn gestegen ten opzichte van 24,1, tot 19 miljard TL.

"We streven ernaar om volgend jaar het aantal ambulances te verhogen tot 6 340"

Koca herinnert eraan dat het ministerie van Volksgezondheid, als team en uitrusting, klaar is voor rampen en noodsituaties en service van wereldklasse biedt, zei Koca: “We hebben een Emergency Health Services-organisatie opgericht die het hele land bestrijkt. In 2020 hebben we bijna 5,5 miljoen burgers met onze ambulances tussengekomen en overgebracht naar onze gezondheidsinstellingen. We streven ernaar om het aantal ambulances in 5 te verhogen van 930 duizend 2021 naar 6 duizend 340. In 2020 dienen we met 17 helikopterambulances en 3 vliegtuigambulances. Van 2008 tot oktober 2020 hebben we ongeveer 49 duizend gevallen met luchtambulances overgedragen. "We hebben ongeveer 6 duizend gevallen overgebracht met onze 23 ambulances op zeeboten die in verschillende regio's dienen."

"We gaan de huisartsgeneeskunde versterken"

Koca wees erop dat het vergemakkelijken van de toegang tot gezondheidszorg het aantal aanvragen voor artsen per hoofd van de bevolking bijna driemaal deed toenemen, en zei: "Zoals we tot nu toe hebben gedaan, is ons doel om de praktijk van de huisartsgeneeskunde te versterken en het aantal onnodige aanvragen terug te brengen tot de tweede en derde stap."

Haar man, die het gezondheidstoerisme van Turkije uitte, is een van de afgelopen 10 jaar, 's werelds leidende landen, de woorden gingen als volgt verder:

“Het aantal gezondheidsfaciliteiten dat is geautoriseerd voor gezondheidstoerisme is 957 bereikt en het aantal intermediaire instellingen heeft 126 bereikt, en we blijven onze faciliteiten en intermediaire instellingen autoriseren op het gebied van gezondheidstoerisme. Onze Internationale Patiëntenondersteuningseenheid, Tolken en Call Center (UHDB), die 6/7 in 24 talen werkt, bedient onze buitenlandse patiënten. "

"We werden het land met de meeste digitale ziekenhuizen ter wereld na de VS"

Minister Koca wees erop dat digitalisering het krachtigste instrument voor veilige gegevensstroom en patiëntveiligheid is: “Volgens de HIMSS-criteria bereikte het aantal van onze 'level 6'-ziekenhuizen 177 en het hoogste niveau' level 7'-ziekenhuizen 3. "We zijn na de VS het land geworden met de meeste digitale ziekenhuizen ter wereld."

"81 projectaanvragen werden ontvangen, 42 projecten werden ondersteund"

Koca legde uit dat er oproepen werden gedaan op 7 verschillende gebieden in het kader van indigenisatie-nationalisatie op het gebied van gezondheidswetenschappen en -technologieën, zei Koca:

“Met deze oproepen is het doel om strategisch belangrijke vaccins, medicijnen, medische hulpmiddelen en diagnostische kits te ontwikkelen en te produceren. In het kader van de oproepen werden 81 projectaanvragen ontvangen en 42 projecten ondersteund. Het eerste nationale biobank- en omics-centrum van ons land wordt opgericht binnen het Aziz Sancar Research Center. "

"Het aantal geregistreerde geneesmiddelen dat in ons land te koop is, bedroeg 2,4 miljard dozen"

Zeggende: "In 2019 bedroeg de hoeveelheid gelicentieerde geneesmiddelen die in ons land werden verkocht 2,4 miljard dozen", zei Koca, eraan toevoegend dat 100 van de 88 dozen die het afgelopen jaar werden geconsumeerd, in ons land werden geproduceerd. Verwacht wordt dat dit cijfer aan het einde van het jaar nog meer zal stijgen. "We hebben het percentage recepten met antibiotica teruggebracht van 35 procent naar 24 procent met effectieve veldstudies die we de afgelopen jaren hebben uitgevoerd naar rationeel drugsgebruik."

"Het aantal beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg is meer dan 1 miljoen 100 duizend"

Benadrukkend dat het van groot belang is om de hulpbronnen goed te beheren, evenals een land dat gezondheidsdiensten levert volgens de normen van ontwikkelde landen met beperkte menselijke hulpbronnen, zei Koca: “Het aantal beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg is meer dan 720 miljoen 1 duizend, waarvan 100 duizend onder ons ministerie vallen. De doeltreffendheid van de strijd tegen geweld in de gezondheid werd vergroot met de wettelijke regeling die op 15 april 2020 door het parlement werd aangenomen met instemming van alle partijen. Ik wil mijn dank betuigen aan al onze advocaten die aan deze gelegenheid hebben bijgedragen. We zijn vastbesloten om onze strijd tegen geweld in alle richtingen voort te zetten ”.

"Turkije voldeed niet aan het gezondheidszorgsysteem als geen verrassende pandemie in tegenstelling tot veel landen"

Vanaf december 2019 was de pandemie onder invloed van de wereld, met de nadruk op de echtgenoot, "Turkije moet het gezondheidszorgsysteem ontmoeten als geen verrassende pandemie in tegenstelling tot veel andere landen. Als resultaat van eerdere studies werd in 2019 het 'Pandemic Influenza National Preparation Plan' opgesteld en gepubliceerd, 'zei hij.

Koca verklaarde ook dat in het kader van humanitaire hulp beschermende materiële hulp en export werd verleend naar 159 landen en zei: “Er werd een uitgebreide contactscreening (filmopnames) uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de contacten van de geïdentificeerde gevallen werden gevonden en geïsoleerd. Regelmatige follow-up van mensen in isolatie werd verzekerd door huisartsen en onze callcenters, ”zei hij.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties