Wie is Harun Kolçak?

Wie is Aaron Kolcak
Wie is Aaron Kolcak

Harun Emin Kolçak (geboren 15 juli 1955, overlijdensdatum Istanbul - 19 juli 2017, Istanbul) Turkse zangeres en songwriter. Hij was de zoon van cinemakunstenaar Eşref Kolçak.

Zijn leven en carrière


1955-1977: eerste ervaring
De kunstenaar, geboren in Istanbul in 1955, begon zijn muzikale studies door basgitaar te spelen in die jaren terwijl hij zijn opleiding voortzette in Saint Benoit, en toen zijn passie voor muziek toenam, stopte hij met zijn opleiding door te praten met zijn vader, Eşref Kolçak, die een filmkunstenaar was, en begon zijn professionele muziekstudies. Hij begon zijn eerste studies bij Erkin Koray, die bekend staat als de vader van de rockmuziek. In 1977 speelde hij basgitaar op het album Passion, uitgebracht door Erkin Koray.

1978-1990
Kolçak trad toe tot Armed Poda Ritm 68 Orchestra als basgitarist in 1978, keerde terug naar de jazz en werkte samen met musici als Aydın Esen, Neşet Ruacan-Nükhet Ruacan en Erol Pekcan en vergrootte haar muzikale ervaring. Later kreeg hij een aanbod van Onno Tunç om zich bij zijn orkest te voegen. Kolçak, die begon te zingen onder de aanmoediging van Sezen Aksu, die ze bij deze gelegenheid ontmoette, werkte 7 jaar als basgitarist, zanger en solist in het Onno Tunç Orchestra. Met de duetten die hij maakte met Zerrin Özer en Aşkın Nur Yengi, ontving hij prijzen in de zangwedstrijden genaamd Kuşadası "Kuşadası Golden Pigeon Music Competition" en Antalya "Mediterranean Mediterranean Music Competition". Tijdens deze periode zong ze achtergrondzang voor albums van Nilüfer, Sezen Aksu en Zerrin Özer.

1991-2017
In 1992 brak hij door met het album Beni Affet, geproduceerd door Onno Tunç. Met het nummer "Gir Kanıma" op dit album, dat ook de tekst van Sezen Aksu bevat, kreeg Harun Kolçak haar naam geschreven in Turkse pop, die een explosie had. Kolçak, die de teksten en muziek van de meeste nummers op het album maakte, gaf ook veel werk aan andere artiesten. Emel's album Faka Bastın, uitgebracht in hetzelfde jaar, bevatte twee Kolchak-werken. Eind 1993 kwam Kolçak's tweede album En Great Aşk uit. Op dit album koos Kolçak ervoor om met İskender Paydaş te werken. In 1994 werkte Kolçak samen met Bendeniz en bracht een single uit met de artiest genaamd "We" en maakte backvocalen voor het Bendeniz II-album. In hetzelfde jaar componeerde Emel, die de aandacht trok met haar videoclip, het nummer "I'm scared".

In 1995 bracht Harun Kolçak, die van platenmaatschappij veranderde en een nieuw imago creëerde door haar snor te knippen en haar haar te laten groeien, het album "Stay with Me" uit. De artiest bleef ook op dit album met Paydaş samenwerken. In 1996 werd hij geselecteerd als "Beste tweede zanger" met zijn lied "Müptelayım Sana" in "Müptelayım Sana" in "Müptelayım Sana", bijgewoond door 13 landen in Litouwen. In 96 bracht hij zijn vierde album Surrendered uit. De artiest, die ook samenwerkte met İskender Paydaş en Eser Taşkıran, maakte na een tijdje een duet met Aşkın Nur Yengi in een Sezen Aksu-nummer.

Kolçak, die de jaren 2000 begon door naar een nieuw muziekbedrijf te verhuizen, bracht haar vijfde album uit, Yaşasın, maar het album maakte niet veel geluid. Na dit album bleef Kolçak een tijdje zwijgen qua muziek en nam hij deel aan de realityshow Ünlüler Çiftliği in 2004. Hij deed een acteerexperiment in een tv-film genaamd Liar Foreigner. In 2006 keerde hij terug naar de muziekwereld met het album The Musician. Kolçak werkte samen met Mustafa Ceceli in het album geproduceerd door Sezen Aksu. Gedurende deze periode concentreerde de kunstenaar zich op persoonlijke ontwikkeling en religieuze studies en schreef hij in hetzelfde jaar een boek met de titel The End of the Pausacy volgens het Oracle Aziz Malachy.

Kolçak bracht in 2012 haar laatste album uit, I'm Born Again, bestaande uit nieuwe nummers. In oktober 2013 startte Harun Kolçak het project & Rock Off. De groep, die Kolçak, Can Güney, Yusuf Tunceli en Orkun Gezer omvat, speelde zijn eerste optreden in het programma van Okan Bayülgen genaamd Makina Kafa.

In 2016, ter ere van de 25ste verjaardag van haar interpretatie, bracht ze het kwarteeuwse project uit, waar ze 14 liedjes opnieuw interpreteerde als een duet met zangers, meestal van de nieuwe generatie. Het album trok veel aandacht en Kolchak nam het na een lange pauze weer in de hitlijsten. Hoewel hij voor zijn dood met de tweede van de kwart eeuw begon te werken, bleef het album in de projectfase met het overlijden van Kolçak. Het won de 11e Pantene Golden Butterfly-prijs op 2017 december 44. Zijn vader Eşref Koçak ontving de onderscheiding namens hem.

Ziekte en dood
Harun Kolçak legde haar fans uit dat ze in 2010 al een tijdje worstelde met prostaatkanker. Hij is in 2014 geopereerd wegens prostaatkanker. “De dood geeft betekenis aan veel dingen in het leven. Door uit te leggen hoe hij worstelde met zijn ziekte met de woorden “Als we onsterfelijk waren, zouden we elkaar niet waarderen”, zei Kolçak dat hij kanker overwon met zijn spiritualiteit en dat hij een alkalisch dieet volgde.

Op woensdag 22 juni 2016 herviel de ziekte van Harun Kolçak. Harun Kolçak werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en onderging een nieuwe operatie. Door goede vrienden van de kunstenaar, die op de intensive care werd behandeld, werd gemeld dat Harun Kolçak bij bewustzijn was maar alleen met haar ogen kon reageren. Kolçak, die op 8 juli de intensive care verliet, kreeg zijn gezondheid terug. De kunstenaar, die wegens ziekte in juli 2017 opnieuw werd opgenomen, stierf op 19-jarige leeftijd in het Maslak Acıbadem-ziekenhuis, waar hij op de avond van 2017 juli 62 werd behandeld, ondanks de interventies. Zijn lijk werd verwijderd uit de Teşvikiye-moskee en begraven op de familiebegraafplaats in het Gemlik-district van Bursa.

albums

 • Vergeef me (1991)
 • Greatest Love (1993)
 • Blijf bij mij (1995)
 • Overgegeven (1998)
 • Lang leve (2000)
 • Muzikant (2006)
 • Ik ben weer geboren (2012)
 • Quarter Century (2016)
 • Herdenkingsmunt (2020)

singles 

 • Wij (Beneniz en Harun Kolçak) (1994)
 • Love Will Always Change Me (2007)

Andere werken 

 • Call to Dance - met Zerrin Özer op de Kuşadası Golden Pigeon Music Competition 1986
 • Opnieuw - met Aşkın Nur Yengi op de Kuşadası Golden Pigeon Music Competition 1987
 • Zeg goede dingen - met Aşkın Nur Yengi op het Eurovisie Songfestival van 1987
 • Keloğlan - Als lid van Group FM in 1987 Eurovisie Songfestival
 • Bile Bile - duet in Aşkın Nur Yengi's Valentine-album (1990)
 • Mine - duet in het Haberci-album van Aşkın Nur Yengi (1997)
 • Efkarım Tarumar - Duet op het album van Serpil Barlas (1998)
 • Hear Me Listen Me - 41 Times Maşallah (2006)
 • There is Someone - duet in Bendeniz's album I Change (2006)
 • No Reason - duet op Egoist's Ten album (2007)
 • Het spijt me - duet op Betül Demir's Super album (2008)
 • One Night - Çınar Vol. Ik (2008)

Films

Als een acteur 

 • Lead Soldier (2002)
 • The Filthy Seven (2012-2013) Hurşit Van Beethoven

Muziekteam 

 • Bijnaam Goncagül (1987)
 • The Lying Stranger (2006)
 • The Stranger Inside Me - I Love You (2008) 

sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties