Is het passagiers- en vrachtvervoer van TCDD geprivatiseerd?

Is tcdd transport maatwerk
Is tcdd transport maatwerk

Tijdens de Plan- en Begrotingscommissie over de begroting 2021 van het ministerie van Transport en Infrastructuur, vertelde plaatsvervangend CHP İzmir, Kamil Okyay Sındır, aan de minister van Transport en Infrastructuur Adil Karaismailoğlu, 'TCDD A.Ş. Worden passagiers- en vrachtvervoersdiensten door het bedrijf uitgevoerd als openbare diensten? Hij vestigde de aandacht op de corruptie en onregelmatigheden die tot uiting komen in de TCA-rapporten.

"WAAROM IS GEEN INSCHRIJVING?"


Sındır begon zijn toespraak met kritiek op het build-operation-transfer-model en zei: “Het ministerie van Volksgezondheid heeft de publiek-private samenwerkingsprojecten opgegeven, maar ik zie dat het ministerie van Transport en Infrastructuur niet opgeeft. Het ministerie van Transport zegt dat tegen 2023 2.242 projecten met een lengte van 14 kilometer zullen worden gebouwd met het build-operation-transfer-model. Het aanleggen van snelwegen is geen baan waarvoor speciale kwalificaties vereist zijn. Er zijn 5-6 pro-contractorbedrijven, dus laten we er 10 nemen. Als u meedoet aan de aanbesteding, doen deze bedrijven mee, waarom niet openen? Waarom worden met dit build-operation-transfer-model investeringen gemist onder de controle van de aanbestedingsautoriteit en uitgesloten van de aanbestedingswet? De regering betaalt 14 miljard 49 miljoen van de snelwegen, 16 miljard 392 miljoen van het ministerie van Volksgezondheid, 540 miljoen TL van het ministerie van Transport en Infrastructuur, wat een totaal van 31 miljard TL van de begroting voor 2021 betekent over het recht van de onvoltooide wezen. "Dit zijn de prijzen die de ongevulde wees moest betalen toen hij opgroeide."

"WAT WORDT GEGEVEN OF ZAL ER AAN CONTRACTANTEN WORDEN GEGEVEN?"

Sındır zei dat het niet goed gaat bij het Ministerie van Transport en Infrastructuur, dat er grote problemen zijn met geld en dat de kwaliteit van duurzame dienstverlening ver weg is, zei Sındır: “Je kunt de corruptie in TCDD zien in de TCA-rapporten. Er is een quotumlimiet van 14 procent opgelegd aan mensen met een handicap op hogesnelheidstreinen, je kunt niet van ons verwachten dat we zwijgen over dit onrecht. Het ministerie van Transport en Infrastructuur heeft in het kader van de doorvoergarantie aan de Euraziatunnel een totale betaling van 2026 miljoen lira overgemaakt naar de boekhouding als 963 miljoen lira tot 31,2, 25 miljoen voertuigen in de Euraziatunnel en werden niet opgenomen in de boekhouding, Snelwegen In het auditrapport van het directoraat-generaal werden vorderingen van 568 miljoen lira niet geïnd bij de build-operation-transfer-aannemers voor lijfrenteverhoudingen, en veel problemen waren opgenomen in de TCA-rapporten. Nogmaals, volgens de rapporten van de TCA, 25 auto's, 96 minibussen, 8 computers, 207 laptops, 105 tablets, 165 mobiele telefoons, 315 televisies, 34 printers, 129 projectieapparaten, 23 bindmachines, 8 papiervernietigers, 12 UPS en 6 camera's werden gekocht door de aannemersbedrijven. Als deze bij het aannemersbedrijf kunnen worden verkregen, wat wordt er dan in ruil voor de aannemersbedrijven gegeven, wat is er gegeven of wat wordt er gegeven? " zei.

"ZIJN TCDD PASSAGIERS- EN VRACHTTRANSPORTDIENSTEN OP MAAT?"

'TCDD A.Ş. Worden passagiers- en vrachtvervoersdiensten door het bedrijf uitgevoerd als openbare diensten? Sındır vervolgde zijn woorden door zijn vraag aan Karaismailoğlu te stellen: “Een informatie die ik van de TCDD-website ontving, zegt: 'De openbare dienstverplichting van TCDD Taşımacılık AŞ zal eind dit jaar eindigen. De betreffende dienst wordt vanaf 2021 uitgevoerd door de spoorwegexploitant die de aanbesteding via openbare aanbesteding heeft gewonnen. Krijgen we dat van hier? Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ vervult deze dienst vanwege zijn openbaredienstverplichting en zal vanaf 2021 een aanbesteding moeten afsluiten naast de andere 2 bedrijven die geautoriseerd zijn met een openbare aanbestedingsprocedure, en zal deze dienst worden geprivatiseerd? 'Is TCDD Transport geprivatiseerd?' Verlicht het publiek over deze kwestie, beste minister, 'zei hij.

"VEZELINFRASTRUCTUURLENGTE PER CAPITA 3,1 METER IN ISTANBOEL, 700 METER IN STOCKHOLM"

Digital Conversion Index in Turkije tot dusverre niet op een realistische manier berekend berekend in Sındır zei beëindigd zei: "Onder de geselecteerde landen in jaarlijkse elektriciteitsverbruik per hoofd van de bevolking in de infrastructuur van de sonde en 4e in Turkije. 'Kilobits per seconde, een van de prestaties van Turkije op het gebied van de laagste internationale internetbandbreedte per internetgebruiker. De waarde van Turkije 94 duizend 995 kb / s, 429 duizend 665 kb / s, wat veel lager is dan het wereldgemiddelde. We verkeren in een slechte positie op het gebied van infrastructuur en vooral op het gebied van cyberbeveiliging. In termen van lengteverhoudingen van glasvezelinfrastructuur per hoofd van de bevolking berekend voor steden, is de lengte van de glasvezelinfrastructuur 3,1 meter per persoon in Istanbul, 4,3 meter in Ankara en 4 meter in Izmir. De lengte van de glasvezelinfrastructuur per hoofd van de bevolking in een stad als Stockholm is 770 meter. Het is 200 keer hoger dan onze steden. Je schept op, maar je bevindt je eigenlijk in een schandelijke situatie. "


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties