Ze streden fel om het kampioenschap!

Ruim 4 atleten uit 18 verschillende provincies namen deel aan het toernooi in 400 verschillende categorieën. Het toernooi is ook de sportorganisatie met de grootste deelname aan het carnaval.

De openingsceremonie van het toernooi vond plaats met deelname van Adana Jeugd- en Sportprovinciaal Directeur Muzaffer Çintimar, bureaucraten van de Adana Metropolitan Municipality, Adana Chess Provinciaal Vertegenwoordiger Demir Gündoğdu, leden van de pers, ouders en gasten.

De provinciaal vertegenwoordiger van de Turkse schaakfederatie Adana, Demir Gündoğdu, zei het volgende over het toernooi: "Honderden schaakliefhebbers uit heel Turkije kwamen de carnavalsopwinding met schaken ervaren. Namens onze schaakfamilie wil ik de burgemeester van Adana Metropolitan Municipality, de heer Zeydan Karalar, bedanken, die ons deze kans heeft geboden en grote steun heeft verleend aan de popularisering van schaken in onze stad.

De managers van de afdeling Jeugd- en Sportdiensten van de Adana Metropolitan Municipality gaven de volgende informatie: “In overeenstemming met de instructies van onze president, de heer Zeydan Karalar, organiseren we schaaktoernooien met een zeer grote deelname in overeenstemming met onze visie op Adana als de sportstad. Onze steun aan de schaaksport zal als instituut worden voortgezet. “Wij bedanken iedereen die heeft bijgedragen en feliciteren alle deelnemers.”

De prijzen werden in grote opwinding aan hun eigenaren uitgereikt en duurden 4 dagen en 3 rondes in 7 verschillende categorieën. Adana Metropolitan Municipality deelde deelnamecertificaten en medailles uit aan alle atleten die aan het toernooi deelnamen, en bekers en in totaal 101.000 lira geldprijzen werden uitgedeeld aan de atleten die succes behaalden.