De eerste kerncentrale van Turkije die in 2023 wordt gekweekt

turkiyenin zal in dienst treden in het jaar van de eerste kerncentrale
turkiyenin zal in dienst treden in het jaar van de eerste kerncentrale

Akkuyu Nuclear AŞ Eerste adjunct-algemeen directeur en bouwdirecteur Sergey Butskikh verklaarde dat de werkzaamheden aan de Akkuyu-kerncentrale (NGS), die in aanbouw is in Mersin, volgens schema verlopen en dat we hard werken om de eerste eenheid tegen 2023 te voltooien. zei.


De belangrijkste uitrusting van de eerste eenheid van Akkuyu NGS, het Reactor Vessel, werd na 3000 km afgelegd op de bouwplaats afgeleverd. Het reactievat is een apparaat van grote afmetingen waarin splijtstoffen worden geplaatst tijdens bedrijf en kernreacties worden uitgevoerd onder hoge druk en temperatuur.

De productie van het reactievat, dat 330 ton weegt, 4,5 meter in diameter en 12 meter hoog is, werd door Atomenergomash AEM-Teknoloji in ongeveer 3 jaar voltooid. Tijdens de productie van het Reactor Vessel zijn meer dan 750 productieactiviteiten uitgevoerd. Het reactievat en onderdelen van Akkuyu NGS hebben met succes meer dan 300 kwaliteitscontroletests doorstaan ​​in verschillende productiefasen. Het Reactor-vaartuig werd binnen 20 dagen vanuit de haven aan de Tsimlyan-dam van de Atommash-productiefaciliteit afgeleverd aan de Doğu Cargo Terminal in het Akkuyu NGS-veld.

Eerste plaatsvervangend algemeen directeur - Sergey Butskikh, directeur Bouwwerken bij NGS, over dit onderwerp; “Op de site van Akkuyu NGS worden zeer actief bouw- en montagewerkzaamheden uitgevoerd. In de eerste krachtbron werden enkele belangrijke structurele elementen zoals de tweede laag van de binnenste beschermingsschaal, vrijdragende ligger en steunbalk geïnstalleerd, de kernhouder en reactorafscherming werden op hun ontworpen posities geplaatst. De belangrijkste apparatuur wordt volgens planning op het veld afgeleverd. Eind september zijn vier stoomgeneratoren voor de eerste unit naar de East Cargo Terminal gebracht en vandaag ontvangen we de Reactor Container, het hart van de eerste unit. met duw- en steuncirkels reactorcontainer, AEM-Technologies Inc. 'hier van Atommash-vestigingen in Volgodonsk, namelijk de eerste kerncentrale van Turkije in Akkuyu, die werd gedomineerd door vloer van ongeveer drieduizend kilometer wegen. Nadat alle noodzakelijke douaneprocedures zijn afgerond, wordt het Reactor Vessel onderworpen aan toegangscontrole ”.

De toegang tot het reactievat wordt gecontroleerd in overeenstemming met alle wettelijke vereisten. Een speciale commissie die voor dit doel is ingesteld, controleert het ontwerp en de relevante kwaliteits- en productiedocumentatie van het reactorvat en voert gedetailleerde controles uit met behulp van verschillende meetapparatuur. Na deze fasen wordt het reactievat verzonden voor montage.

Daarnaast hebben de Nuclear Regulatory Authority (NDK) en door NDK geautoriseerde onafhankelijke auditorganisaties inspectie- en bewakingsactiviteiten uitgevoerd in alle productiefasen van de Reactor Container in de productiefaciliteiten van Atommash. Evenzo zullen alle in het veld uit te voeren werkzaamheden worden geauditeerd in het kader van het door de NDK en de NDK vastgestelde auditplan.

Vorige maand zijn er vier stoomgeneratoren van de fabriek van Atommash gehaald voor de eerste krachtbron.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties