Wat is de griep? Wat zijn griepsymptomen en behandelingsmethoden? Wat is goed voor griep?

Wat is griep, hoe gaat de griep over, wat is het goed voor griep?
Wat is griep, hoe gaat de griep over, wat is het goed voor griep?

Griep is een luchtweginfectie die wordt veroorzaakt door virussen. Influenza, met zijn naam in de medische literatuur, wordt in de volksmond vaak influenza genoemd. Griep wordt veroorzaakt door een groep virussen die zich in de neus, keel en longen kunnen nestelen. Wat zijn de symptomen van griep? Hoe wordt de griep vastgesteld? Hoe wordt een griepbehandeling uitgevoerd? Geneesmiddelen tegen griep Wat zijn de voedingsmiddelen die goed zijn voor griep? Hoe kunnen we worden beschermd tegen griep? Het antwoord op uw vragen staat in de details van het nieuws ...


Veroorzaakt door het virus dat influenza influenza wordt genoemd; Het is een seizoensziekte die optreedt met symptomen als 39 graden koorts, hevige spier- en gewrichtspijn, zwakte, vermoeidheid, tremoren, hoofdpijn en droge hoest. De griep is gedurende de wintermaanden ongeveer 6-8 weken effectief. Het veroorzakende influenzavirus heeft typen A, B en C. Type C veroorzaakt geen ziekte bij mensen. Influenza A heeft een milder verloop. Type B treft meer kinderen. Het griepvirus kan in sommige jaren tot grote epidemieën leiden. De transmissieroute van de ziekte is via de besmetting van respiratoire secreties van zieke mensen naar gezonde mensen. De incubatietijd van de ziekte is 1-3 dagen.

Grieppatiënten beginnen de ziekte een dag voordat de symptomen beginnen te infecteren en de besmetting duurt nog 5 dagen. Bij kinderen kan deze periode tot 10 dagen langer zijn.

Mensen met een hoger risico op het ontwikkelen van griepcomplicaties zijn onder meer:

 • Jonge kinderen onder de 5 jaar en vooral die onder de 2 jaar
 • Zijn ouder dan 65
 • Zwangere vrouwen en vrouwen die in de afgelopen 2 weken zijn bevallen
 • Mensen met een zwak immuunsysteem
 • Mensen met chronische ziekten zoals astma, hartaandoeningen, nieraandoeningen, leveraandoeningen en diabetes

Griep veroorzaakt epidemieën die bijna elk winterseizoen voorkomen. De aard van het griepvirus verandert elk jaar, wat moeilijk te voorspellen is. Dit betekent dat mensen elk jaar worden blootgesteld aan nieuwe virussen.

Griep kan zowel milde aandoeningen van de luchtwegen als ernstige infecties veroorzaken.

Wat zijn de griepsymptomen?

 • Koorts: 38-39
 • hoofdpijn
 • Algemene lichaamspijn
 • 2-3 weken vermoeidheid en zwakte
 • Verstopte neus
 • Keelpijn
 • Frequente hoest
 • zweten
 • hoofdpijn
 • vermoeidheid
 • zwakte
 • Braken door hoest

Complicaties als gevolg van influenza; longontsteking, encefalitis (ontsteking van de hersenen) en myocarditis (ontsteking van het hartzakje). De dood kan optreden na griep. De doodsoorzaak zijn echter meestal complicaties.

Hoe wordt de griep vastgesteld?

Grip symptomen van zijn ziekte worden vaak verward met symptomen van verkoudheid. De definitieve diagnose van influenza wordt gesteld met behulp van een uitstrijkje dat tijdens de eerste 3 dagen van de ziekte uit de neus wordt genomen.

Hoe wordt de griepbehandeling uitgevoerd?

Bij de behandeling van griep De belangrijkste gebruikte medicijnen zijn antivirale middelen en vaccins. Griepvirus het ondergaat elk jaar antigene verandering. Om deze reden worden jaarlijks griepvaccins geproduceerd volgens de meest voorkomende griepvirussen van het voorgaande jaar. Het vaccin wordt toegediend van september tot november. Dankzij vaccinatie worden ernstige ziekten en complicaties voorkomen. De bescherming van het vaccin ligt tussen 70-90%. Vooral degenen die moeten worden gevaccineerd:

 • Ouder dan 65 jaar,
 • Degenen die in het bejaardenhuis verblijven,
 • Kinderen en volwassenen met astma
 • Hart-longziekte,
 • Diabetes, nierziekte en mensen met een zwak immuunsysteem,
 • Langdurige aspirine-therapie ontvangen,
 • Vrouwen die tijdens het griepseizoen in het tweede of derde trimester van de zwangerschap zullen zijn,
 • beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg, degenen die in bejaardencentra werken,
 • Het zijn mensen met het aids-virus.

Moeders die borstvoeding geven, kunnen worden ingeënt. Het griepvaccin kan met andere vaccins worden toegediend. Bij de eerste toediening worden aan jonge kinderen twee halve doses gegeven met een interval van 1 maand.

Risicogroepen die niet mogen worden gevaccineerd:

 • Baby's jonger dan zes maanden
 • Degenen die allergisch zijn voor eieren,
 • Degenen met hoge koorts,
 • Degenen die een allergische reactie hadden op het vorige griepvaccin.

Griep medicijnen

Bij de behandeling van griep Er worden antivirale middelen gebruikt. Deze medicijnen zijn effectief als ze worden gebruikt binnen de eerste 48 uur nadat de symptomen zijn begonnen. Elk greep Het is niet nodig dat de patiënt antivirale medicatie gebruikt. Deze medicijnen worden vooral toegepast bij risicovolle groepen.

Bij de behandeling van griep Vaak worden pijnstillers en antipyretica gebruikt. Aspirine mag nooit tijdens de behandeling worden gebruikt. Veel drinken en bedrust moeten worden gedaan. Vers fruit en groenten moeten in overvloed worden geconsumeerd. Handen moeten vaak worden gewassen. Het is aangewezen om een ​​masker te gebruiken om de verspreiding van de ziekte te verminderen.

Wat zijn de voedingsmiddelen die goed zijn voor griep?

Kippensoep, draversoep, sinaasappel, grapefruit, mandarijn, citroenthee, gember, echinacea, rozenbottel, salie, tijmthee, eucalyptusthee, honing, ui en knoflook zijn de belangrijkste voedingsmiddelen die gunstig zijn voor griep.

Hoe kunnen we de griep vermijden?

In seizoenen waarin griep veel voorkomt en epidemisch is, is het noodzakelijk om weg te blijven van drukke omgevingen, een masker te gebruiken, regelmatig handen te wassen, gezond te eten, vermoeidheid en slapeloosheid te voorkomen, en veel te drinken. Het niet sturen van zieke kinderen naar kleuterscholen of scholen kan de verspreiding van de ziekte vertragen. Tijdens het winterseizoen is het goed om kussen en handen schudden te vermijden.

Griepvragen en antwoorden

In seizoenen waarin griep veel voorkomt en epidemisch is, is het nodig om weg te blijven van drukke omgevingen, een masker te gebruiken, regelmatig handen te wassen, gezond te eten, vermoeidheid en slapeloosheid te voorkomen, en veel te drinken. Het niet sturen van zieke kinderen naar kleuterscholen of scholen kan de verspreiding van de ziekte vertragen. In de winter is het goed om kussen en handen te schudden. Voor details Klik hier ...Kippensoep, draversoep, sinaasappel, grapefruit, mandarijn, citroenthee, gember, echinacea, rozenbottel, salie, tijmthee, eucalyptusthee, honing, ui en knoflook zijn de belangrijkste voedingsmiddelen die gunstig zijn voor griep. Voor details Klik hier ...Bij de behandeling van griep Er worden antivirale middelen gebruikt. Deze medicijnen zijn effectief als ze worden gebruikt binnen de eerste 48 uur nadat de symptomen zijn begonnen. Elk greep Het is niet nodig dat de patiënt antivirale medicatie gebruikt. Deze medicijnen worden vooral toegepast bij risicovolle groepen.


Bij de behandeling van griep Vaak worden pijnstillers en antipyretica gebruikt. Aspirine mag nooit tijdens de behandeling worden gebruikt. U moet veel drinken en bedrust hebben. Vers fruit en groenten moeten in overvloed worden geconsumeerd. Handen moeten vaak worden gewassen. Het is aangewezen om een ​​masker te gebruiken om de verspreiding van de ziekte te verminderen. Voor details Klik hier ...


Bij de behandeling van griep De belangrijkste gebruikte medicijnen zijn antivirale middelen en vaccins. Griepvirus het ondergaat elk jaar antigene verandering. Om deze reden worden elk jaar griepvaccins geproduceerd volgens de meest voorkomende griepvirussen van het voorgaande jaar. Het vaccin wordt tussen september en november toegediend. Dankzij vaccinatie worden ernstige ziekten en complicaties voorkomen. De bescherming van het vaccin ligt tussen 70-90%. Voor details Klik hier ...Grip symptomen van zijn ziekte worden vaak verward met symptomen van verkoudheid. De definitieve diagnose van influenza wordt gesteld met behulp van een uitstrijkje dat tijdens de eerste 3 dagen van de ziekte uit de neus wordt genomen. Voor details Klik hier ... • Koorts: 38-39
 • hoofdpijn
 • Algemene lichaamspijn
 • 2-3 weken vermoeidheid en zwakte
 • Verstopte neus
 • Keelpijn
 • Frequente hoest
 • zweten
 • hoofdpijn
 • vermoeidheid
 • zwakte
 • Braken door hoest

Voor meer informatie Klik hier ...Mensen met een hoger risico op het ontwikkelen van griepcomplicaties zijn onder meer:

 • Jonge kinderen onder de 5 jaar en vooral die onder de 2 jaar
 • Zijn ouder dan 65
 • Zwangere vrouwen en vrouwen die in de afgelopen 2 weken zijn bevallen
 • Mensen met een zwak immuunsysteem
 • Mensen met chronische ziekten zoals astma, hartaandoeningen, nieraandoeningen, leveraandoeningen en diabetes

Voor meer informatie Klik hier ...


Veroorzaakt door het virus dat influenza influenza wordt genoemd; Het is een seizoensziekte die optreedt met symptomen als 39 graden koorts, hevige spier- en gewrichtspijn, zwakte, vermoeidheid, tremoren, hoofdpijn en droge hoest. De griep is gedurende de wintermaanden ongeveer 6-8 weken effectief. Het veroorzakende influenzavirus heeft typen A, B en C. Type C veroorzaakt geen ziekte bij mensen. Influenza A heeft een milder verloop. Type B treft meer kinderen. Het griepvirus kan in sommige jaren tot grote epidemieën leiden. De transmissieroute van de ziekte is via de besmetting van respiratoire secreties van zieke mensen naar gezonde mensen. De incubatietijd van de ziekte is 1-3 dagen. Voor details Klik hier ...Laad meer

sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties