Afstandsonderwijs begint morgen na de schoolpauze

Het afstandsonderwijs begint morgen na schoolpauze
Het afstandsonderwijs begint morgen na schoolpauze

Primaire, middelbare en middelbare scholieren zullen tot maandag 19 januari 4 doorgaan met afstandsonderwijs met TRT EBA, EBA en live klassikale toepassingen, gedrukte en digitale hulpbronnen20121 vanwege de Kovid-XNUMX-uitbraak na de pauze. Face-to-face training zal worden gegeven in de kleuterklas, de kleuterklas en de oefenklassen.


Na de eerste onderbreking van het academiejaar 2020-2021 start het afstandsonderwijs op maandag 23 november met TRT EBA, EBA en live klassikale applicaties, gedrukte en digitale hulpbronnen tot 4 januari 2021.

De pauze van het eerste semester begon op maandag 16 november 2020 en eindigde op vrijdag 20 november 2020. Tijdens de pauze volgden docenten online professionele ontwikkelingsprogramma's.

In overeenstemming met de aanbevelingen van het ministerie van Volksgezondheid en het Wetenschappelijk Comité van het Coronavirus, wordt tijdens de kabinetsvergadering onder voorzitterschap van president Recep Tayyip Erdogan, van vrijdag 20 november 2020 tot maandag 4 januari 2021, alle formele, particuliere, formele en niet-formele onderwijsactiviteiten voortgezet via afstandsonderwijs. besluit is genomen.
In deze context zal er geen face-to-face training worden gegeven op basisscholen, middelbare scholen en middelbare scholen, scholen en klassen voor speciaal onderwijs, praktijkcursussen op middelbare scholen voor beroepsonderwijs, ondersteunings- en trainingscursussen en versterkingscursussen in dit proces.

Uitzondering op speciaal onderwijs met kleuterklassen

Als resultaat van het overleg met de relevante instellingen werd geëvalueerd dat het gepast zou zijn om vijf dagen per week een persoonlijke opleiding te geven in alle openbare en particuliere kleuterscholen, kleuterklassen en oefenklassen. In deze context zal er face-to-face training worden gegeven in instellingen voor voorschools onderwijs, 5 dagen per week en 5 activiteitsuren per dag, en wordt er één activiteitsuur gepland van 6 minuten. Daarnaast kunnen kinderclubs worden geopend in instellingen voor voorschools onderwijs met geschikte fysieke voorzieningen, mits alle maatregelen met betrekking tot de epidemie worden genomen.

Er is ook een uitzondering voor individuele opleidingen in particuliere onderwijs- en revalidatiecentra in het kader van wet nr. 5580 inzake particuliere onderwijsinstellingen.

Daarnaast kunnen cursussen voor degenen die een vergunning, zeeman- en vliegbrevet willen behalen en degenen die over voldoende infrastructuur beschikken van verschillende privécursussen, theoretische cursussen volgen via afstandsonderwijs. De toegepaste trainingen in de programma's die door deze instellingen worden geïmplementeerd, worden na 4 januari 2021 afgerond.

Hulpmiddelen voor afstandsonderwijs

In het afstandsonderwijs worden wekelijkse cursusroosters gedeeld met studenten en ouders door leraren onder coördinatie van de schooladministraties. Schoolbestuurders en docenten zullen de processen voor afstandsonderwijs in het nieuwe semester structureren volgens de cursusvakken en het curriculum dat ze tijdens de semesteronderbreking met hun studenten hebben gegeven.
In dit proces zal onderwijs worden gegeven met TRT EBA-kanalen, live klassikale toepassingen, EBA-internetplatform, gedrukte en digitale hulpbronnen.

Tijdens deze periode worden geen examens persoonlijk of op afstand gehouden.

Er zullen tot 4 januari 2021 geen examens zijn, noch face-to-face noch op afstand. Na deze datum zijn de examens gepland om face-to-face te worden afgenomen in de schoolomgeving, maar na 4 januari zullen kwesties met betrekking tot meet- en evaluatieactiviteiten worden geëvalueerd in overeenstemming met het verloop van het epidemische proces en apart aangekondigd. Studenten zullen verantwoordelijk zijn voor het onderwijscurriculum, dat face-to-face en met afstandsonderwijs wordt gedaan.

Afgifteproces van tabletten

Tabletcomputers die worden verzonden via openbare instellingen en organisaties, lokale besturen, organisaties uit de particuliere sector en burgerinitiatieven worden geleverd aan studenten in nood. Het is de bedoeling dat tegen het einde van het jaar 500 tabletcomputers aan studenten zullen worden geleverd.

Live klassikale apps

Met de integratie van EBA live-klaslokaal en alternatieve toepassingen in het systeem tijdens het afstandsonderwijs, heeft het de capaciteit om ongeveer 2 miljoen lessen per dag te geven.

Het EBA-internetportaal zal beschikbaar zijn voor studenten met meer dan 1700 lessen en meer dan 40 duizend rijke, betrouwbare en interactieve inhoud. In EBA worden video- of interactieve verhalen, oefeningen, samenvattingen, infographics, projectdocumenten, inhoud specifiek voor docenten, meer dan 5 boeken en meer dan 240 vragen aangeboden aan docenten en studenten.

Voor studenten die zich voorbereiden op centrale examens wordt gewerkt aan aanpassing van het examencurriculum aan het afstandsonderwijs.

Docenten blijven extra collegegeld ontvangen

In dit proces zullen leraren hun werk op afstand voortzetten en kunnen ze naar scholen komen voor afstandsonderwijs en profiteren van hulpmiddelen zoals computers en camera's. Branchedocenten komen minstens 1 dag per week naar de scholen om het afstandsonderwijs te volgen en te coördineren. Leraren blijven extra collegegeld ontvangen in het afstandsonderwijs.

Om het afstandsonderwijs effectief en efficiënt uit te voeren, zullen de leerkrachten minstens 1 dag per week naar de school gaan om de klasnotitieblokken te evalueren en te verwerken in overeenstemming met de planning die door de schooladministraties moet worden gemaakt met de leerkrachten en de leerkrachten die in de begeleidingsdienst werken.

Counseling- en onderzoekscentra zullen persoonlijke diensten blijven verlenen aan degenen bij wie de diagnose voor het eerst zal worden gesteld. In dit proces worden aanvragen die tot 18 november 2020 zijn ingediend voor aanvragen voor overdracht tussen scholen in behandeling genomen en zullen nieuwe aanvragen pas op 31 december 2020 worden ontvangen.

Volgens de tabel van de laatste week van december zullen de geleidelijke overgangsplanning en -kalender naar face-to-face onderwijs op scholen worden gedeeld met het publiek.

EBA-assistent, MEB-assistent en 7 24 44 MEBİM callcenter kunnen alle vragen over afstandsonderwijs beantwoorden.

De semesterpauze begint op maandag 25 januari 2021 en eindigt op vrijdag 5 februari 2021.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties