EXPO 2026 İzmir zal de internationale handel nieuw leven inblazen

EXPO 2026 İzmir zal de internationale handel nieuw leven inblazen
EXPO 2026 İzmir zal de internationale handel nieuw leven inblazen

Als resultaat van de intense inspanningen van de burgemeester van de stad Izmir, Tunç Soyer, werd de aanvraag van Izmir om 's werelds belangrijkste internationale tuinbouwexpo in 2026 te hosten, goedgekeurd. Het op te richten EXPO-gebied in Pınarbaşı zal gedurende zes maanden beursbezoekers ontvangen en vervolgens als levend stadspark naar İzmir worden gebracht.


De burgemeester van İzmir, Tunç Soyer, kondigde aan dat İzmir de 550 EXPO zal hosten tijdens de bijeenkomst in het Ahmed Adnan Saygun Art Centre, waar hij zijn ambtstermijn van 2026 dagen evalueerde, wat grote opwinding veroorzaakte in de stad. Soyer benadrukte het belang van de Botanische EXPO in 2026 voor İzmir en zei: “Botanic EXPO zal een grote bijdrage leveren aan zowel de ontwikkeling als de internationale erkenning van İzmir en tegelijkertijd de sierteeltsector in onze stad doen ontbranden. Botanic EXPO wordt een belangrijke mijlpaal op weg naar 2030 World EXPO ”.

Het EXPO-gebied in Pınarbaşı zal een trekpleister zijn

Izmir's hosting voor EXPO 2026 werd unaniem geaccepteerd op de Algemene Vergadering van de International Horticultural Producers Association (AIPH) als resultaat van langdurige contacten. Er wordt voorspeld dat 1 miljoen 31 duizend mensen de Internationale Tuinbouw EXPO zullen bezoeken, die zal worden gehouden tussen 2026 mei en 4 oktober 700 met als hoofdthema "Living in Harmony".

EXPO 2026, die de deur van internationale handel zal openen voor alle producenten in de sector, van zaad tot boom, zal ook het bewustzijn van İzmir in de wereld vergroten. Het beursterrein dat op 25 hectare in Pınarbaşı wordt opgericht, wordt een belangrijk attractiecentrum waar thematische tentoonstellingen, wereldtuinen, kunst, cultuur, eten en andere activiteiten zullen worden gehouden. Terwijl het gebied zijn gasten verwelkomt met zijn tuinen en activiteiten tijdens de 6 maanden durende EXPO, wordt het daarna als levend stadspark naar Izmir gebracht. Izmir Metropolitan Municipality is van plan om onmiddellijk te beginnen met de werkzaamheden om Izmir voor te bereiden op EXPO 2026 samen met IZFAS.

"Het zal worden gebruikt als tentoonstellingsruimte van drie plantcontinenten"

EXPO 2026 Izmir en plantenfabrikanten in Turkije zullen het water des levens zijn, het zal de industrie op internationaal niveau laten zien. sierplanten in Turkije, struikenplanten en bodembedekkers in het gebied van Izmir President Tunç Soyer zei de eerste rang: "Onze stad, sierplanten hebben ook een zeer belangrijke plaats in de export en het productiepotentieel. Zozeer zelfs dat İzmir een aanzienlijke bijdrage levert aan zowel de producenten in onze stad als de economie van het land met de toegevoegde waarde en werkgelegenheid die door de sector worden gecreëerd. Turkije, een land gelegen op het kruispunt van drie plantgeografieën. "We willen de aandacht vestigen op de harmonie van verschillende en tegengestelde levens in de natuur, vooral in de Anatolische geografie, in EXPO 2026."

Soyer, EXPO legde het werk uit dat gedaan moet worden voor 2026: "EXPO-gebied, gezien in Turkije en beslaat ook een aanzienlijk deel van het wereldgebied Europa Siberische loofbossen, mediterrane maquis en zal worden gebruikt vanaf de tentoonstelling van drie planten op het continent, zoals Iran Turan Prairies. Alle drie de plantencontinenten zijn het thuisland van vele planten die de wereldbeschaving hebben gevormd. De drie plantlandschapsgebieden zullen belangrijke thematische gebieden omvatten die wereldwijd worden besproken, zoals de geschiedenis van sier- en landbouwgewassen, zaadbestendigheid, klimaatbestendigheid en de toekomst van planten. We zijn van plan om verschillende activiteiten te organiseren die het maatschappelijk bewustzijn zullen vergroten, zoals training en bewustmakingsstudies over deze kwesties.

De denker van Urla zal aan Anaxagoras toegewijd zijn

Planten zoals olijven, tarwe, amandelen, peren, pruimen en kersen, die uit deze geografie voortkwamen en zich over de wereld verspreidden, zullen worden onderzocht onder het thema "De geschiedenis van sier- en landbouwgewassen" op Izmir EXPO 2026. Anderzijds is het de bedoeling om tot EXPO 2026 te investeren in de reproductie van de plantensoorten die in deze landen leven en om nieuwe sierplanten op de wereld te introduceren.

Het thema "Seed Resilience" zal worden opgedragen aan de Urla-filosoof Anaxagoras, die het zaad voor het eerst als een essentie beschreef. Onder dit thema zullen innovatieve projecten worden opgenomen over hoe zaden uit het verleden, gedefinieerd als "afkomst", in het mondiale systeem zouden moeten worden bewaard. De zaden zullen worden getoond in een tentoonstellingsgebied dat zal worden gebouwd in de vorm van Noah's Ark.

Gebieden die de relatie tussen smaken en plantgeografieën laten zien

Het derde thema dat in aanmerking komt voor EXPO 2026 is "Climate Resilience". Onder dit thema worden voorbeelden van klimaatvriendelijke, horizontale en verticale landschappen over de toekomst van planten en landschapsarchitectuur besproken en tentoongesteld op de EXPO. Onder het thema "De toekomst van landschapsontwerp" is het de bedoeling om toepassingsvoorbeelden te presenteren van basisbenaderingen zoals duurzame tuinen, specifieke ontwerptechnieken en voedseltuinen.

In de tentoonstellingssecties van EXPO 2026 zullen er ook gebieden zijn die de verschillende smaken van İzmir en de gastronomische rijkdom van Anatolië en de relatie van deze smaken met plantgeografieën laten zien. Daarnaast worden gastronomische rijkdommen van over de hele wereld tentoongesteld in de tuinen van de deelnemende landen.

De werkzaamheden aan het gebied waar EXPO zal worden gehouden, worden onmiddellijk gestart. Transport en alle andere infrastructuurwerken in de regio zijn gepland voor 2026. Het gebied zal per spoor en over de weg kunnen worden bereikt. Het EXPO-gebied, dat gedurende 6 maanden zijn gasten zal ontvangen met zijn tuinen en activiteiten, blijft dan als levend stadspark open voor bezoekers.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties