Wat is Zeppelin en wat doet het? Hoe hoog wordt de zeppelin?

Wat is Zeppelin en wat doet het? Hoe hoog wordt de zeppelin?
Wat is Zeppelin en wat doet het? Hoe hoog wordt de zeppelin?

Zeppelin is een soort luchtschip en is de algemene naam van de sigaarvormige geleide ballonnen met de motoren waarmee ze kunnen bewegen met de stuwkracht die wordt gebruikt als transportmiddel en de roeren waarmee ze in de lucht kunnen sturen en met de passagierscabine eronder. De Duitser genaamd graaf Ferdinand von Zeppelin, de meest succesvolle producent van wervelgeleide ballonnen, is de naam van geleide ballonnen. Hoewel het aanvankelijk gevuld was met waterstof, werd na de Hindenburg-ramp in 1937 begonnen met het gebruik van helium in plaats van waterstof.

Eerste vlucht


De eerste succesvolle vlucht werd uitgevoerd door de Franse ingenieur Henri Giffard op 24 november 1852. Giffard werd gebouwd door op te stijgen vanuit Parijs en naar Trappes te vliegen, 160 km verderop, door een stoommachine van 3 kg en 43 pk onder een met waterstof gevulde zak van 12 meter lang en 30 meter diameter te plaatsen.

De eerste zeppelin was 128 meter lang en 11 meter in doorsnee. Het aluminium skelet was bedekt met een katoenen doek. In het skelet zaten bellen van waterstofhoudend gas. De zeppelin, die werd uitgezonden op 2 juli 1900, vloog vanaf een hoogte van 400 meter en nam een ​​weg van 6 kilometer in 17 minuten en 30 seconden.

Na het succes van deze eerste zeppelin werden er ook nieuwe geproduceerd. In het bijzonder steunde het Duitse Ministerie van Oorlog de productie van de zeppelin. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden Parijs en Londen gebombardeerd door zeppelins.

In de herfst van 1927 bleef een zeppelin genaamd L-59 96 uur in de lucht en legde 7.000 km af. In 1928 ontdekte Dr. Onder leiding van Eckener stak het Graf Airship de Atlantische Oceaan over. De Graf Zeppelin en zijn opvolger Hindenburg worden al jaren gebruikt voor vracht- en personenvervoer. Zeppelins, II. Na het vervoer van 52.000 mensen tussen de twee kusten van de Atlantische Oceaan tot voor de Tweede Wereldoorlog, werd het stopgezet vóór de jaren 1950 vanwege de ontwikkeling van nieuwe passagiersvliegtuigen en de toename van ongevallen en slachtoffers. Tegenwoordig worden ze in een beperkt aantal alleen in de VS voor reclamedoeleinden geproduceerd.

Geleide ballonnen gemaakt 

Naam luchtschip land Datum gemaakt verklaring
R-33 (breedte) Verenigd Koninkrijk 1916
R-34 Verenigd Koninkrijk 1916 In 1919 stak hij de Atlantische Oceaan over naar New York en keerde terug
R-38 (breedte) Verenigd Koninkrijk Schip gemaakt in opdracht van de VS splitste zich in tweeën in de lucht, waarbij 44 doden vielen
Shenandoah ABD 1923 Het brak in september 1925 uit tijdens een orkaan boven Ohio
L-59 1927 In de herfst van 1927 slaagde hij erin om 96 km af te leggen en 7.000 uur in de lucht te blijven.
Graf Zeppelin Almanya 1926 In 1929 cirkelde het in 20 dagen de wereld rond. Gebruikt in vracht- en personenvervoer tussen Europa en de VS.
Akron ABD 1928 Verloren op zee tijdens een storm in 1933 met meer dan 70 mensen
R-100 (breedte) Verenigd Koninkrijk 1929 Hij vloog in juli 1930 naar Canada en keerde de volgende maand terug
R-101 (breedte) Verenigd Koninkrijk 1929 Hij vertrok op 5 januari 1930 naar India. Het viel en viel uit elkaar in de buurt van Beauvais in Frankrijk.
Macon ABD 1933 Neergestort in de Stille Oceaan in februari 1935
LZ 129 Hindenburg Almanya 1935 In 1936 bracht en nam hij 10 keer passagiers tussen de twee zijden van de Atlantische Oceaan. Het vloog in brand tijdens zijn eerste vlucht naar New Jersey in 1937 en brandde binnen 2 minuten dood.
Geest van Dubai Dubai 2006 Het grootste luchtschip ter wereld maakte reclame voor Palm Dubai

Gebruik van zeppelin voor reclamedoeleinden

Het is tegenwoordig het meest voorkomende gebruik van zeppelin ter wereld. In veel landen van de wereld worden zeppelins gebruikt als alternatief effectief reclamemedium. Good Year is in dit opzicht een pionier in de wereld. Goodyear II. Het produceerde zijn eigen zeppelins in de Tweede Wereldoorlog. Maar na een tijdje stopte Goodyear met het produceren van zijn eigen luchtschip. In Noord-Amerika zijn op 3 juli 15 2009 Goodyear Zeppelins gearchiveerd op de Wayback Machine-site. plotseling vliegen. Zeppelins zouden een belangrijke rol spelen bij het uitgroeien van Goodyear tot een wereldmerk.

Veel grote bedrijven (waaronder Fortune 500) van de wereld gebruiken zelfs vandaag nog Zeppelin Advertising. Een van hen, BMW, kwam voor 2004 week naar Istanbul voor de Europese tour (Transeuropean Tour) om de BMW 1-serie in 1 te promoten. Turkije in de eerste zipline 1929 Graf Zeppelin, LZ 127 D die over Turkije gaat, is bekend met het gaan naar het Midden-Oosten. In 1998 begon Koç Zeplin te gebruiken. Koç Zeplin werd vervaardigd door de Amerikaanse fabrikant American Blimp Corporation (ABC). Model was A-150, 50 meter lang en in oktober 1998 aan Koç geleverd.

De enige reden waarom zeppelin-advertenties niet op grotere schaal worden gebruikt, zijn de hoge investeringskosten en maandelijkse operationele kosten. Zeppelins hebben hangars nodig. Helium is een duur gas. Daarnaast is voor grote zeppelins een gigantisch grondpersoneel van 12-13 personen nodig.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties