Waarom wordt Murat 124 Haci Murat genoemd?

Waarom wordt Murat 124 Haci Murat genoemd?
Waarom wordt Murat 124 Haci Murat genoemd?

Hadji Murat 124 of algemeen bekend onder de lokale bevolking Murat, in 1971 is de fabriek van Tofaş Bursa, gevestigd in het Fiat 124-chassis, de eerste auto die onder licentie van buitenlanders in Turkije wordt geproduceerd.


Murat 124 werd tussen 1971-1976 134 duizend 867 vervaardigd. De productie van de vogelserie werd in 1976 gestopt met de start van de productie. In 1984 begon TOFAŞ te worden geproduceerd onder de naam Serçe, deze keer werd het volledig stopgezet in 1995.

Zijn 1197 cc motor levert 65 pk en kan het voertuig accelereren tot 170 km / u.

Murat is een aanpassing van de merknaam Fiat in Turkije. Met deze naamswijziging moesten Koç Holding en Fiat de presentatie van een binnenlandse auto aan de Turkse consument benadrukken. Fiat voerde dezelfde naamswijziging door in Spanje met zijn toenmalige partner Seat, en de Fiat-voertuigen die in Spanje te koop werden aangeboden, werden verkocht onder de naam Seat.

De Fiat 124 won in 1967 de eerste prijs in de wedstrijd Europese auto van het jaar.

Met de SCT-verlaging (Special Consumption Tax) in 2002 begonnen de Murat 124's op de wegen af ​​te nemen, werden ze opgehaald door de staat en uit hun schroot gehaald. Aan de andere kant is het mogelijk om Murat 124's in het verkeer te vinden. Dankzij commercials en films begon de belangstelling voor Murat 124 toe te nemen. Dit bracht de liefhebbers van antieke auto's en auto's, die in de samenleving "Hacı Murat" of "Hacı Muro" worden genoemd, ertoe het verkeer in te rijden door aanpassing. De eerste Murat 0001 met serienummer 124 is te zien in het TOFAŞ Anatolian Cars Museum in Bursa.

Waarom wordt Murat 124 Haci Murat genoemd?

Hoewel veel van de meest veeleisende stedelijke legenden over de eerste auto die in Turkije onder licentie werd geproduceerd, Murat 124 buitenlandse pelgrims afkomstig waren van de bijnaam Murat, zijn de volgende;

In de jaren 1974 was bedevaart met de auto toegestaan. Veel mensen gingen op bedevaart met de 124's die ze in de rij hadden staan ​​wachten en kwamen. Daarom kregen de voertuigen deze bijnaam. Zelfs, vanwege de intensiteit, werd autorijden achteraf verboden.

Een ander gerucht is; De term "Haci" voor Murat 124's begon te worden gebruikt aan het einde van de jaren 90, de reden hiervoor is dat het een verouderd model is.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties