Mersin Metro om 4 districten met elkaar te verbinden

Mersin Metro om 4 districten met elkaar te verbinden
Mersin Metro om 4 districten met elkaar te verbinden

De burgemeester van Mersin, Vahap Seçer, was de live-uitgezonden gast van het programma "Van de Middellandse Zee tot de Stier", uitgezonden op TRT Çukurova Radio. Burgemeester Seçer beantwoordde de vragen van Seda Uslu Sarıoğlu in het programma en gaf informatie over de inspanningen van de Metropolitan Municipality om het verkeer in Mersin te verlichten. Over Mersin Metro zei burgemeester Seçer: "We willen in korte tijd 4 districten, namelijk Mezitli, Yenişehir, Toroslar en de Middellandse Zee, met elkaar verbinden via ijzeren netwerken."

Mersin Subway-promotiefilm


"Gelukkig is een project waarvan we kunnen zeggen dat het klaar is"

Burgemeester Seçer verklaarde dat Mersin Metro een onderzoek in drie fasen zal zijn en zei dat de railsystemen met meer dan 3 duizend passagierscapaciteit worden gedefinieerd als Light Rail-systeem. Seçer gaf de volgende informatie over de route:

“Wij hebben het Light Rail-systeem, maar het Underground Light Rail-systeem is de eerste fase. In deze fase is het Mezitli-punt het startpunt. Het begint voor de oude gemeente en loopt door tot aan het oude busstation. Het passeert het treinstation. Natuurlijk belanden we ondergronds en daar bij het oude busstation. Hij verlaat Sites, stopt daar. Daarna gaat de 2e etappe verder. Deze eerste lijn is ongeveer 13.4 kilometer. Later zal er een gelijkvloers spoorwegsysteem zijn vanaf de 2e fase, namelijk Siteler, en reikend vanuit Kurdali, Çağdaşkent, Mersinli Ahmet Caddesi en het stadsziekenhuis. We hebben ook een tramlijn. Het is de huidige Kipa, de kruising op GMK, laten we zeggen de oude Kipa Junction, vanaf het punt waar het kermisterrein zich nu bevindt naar het Universitair Ziekenhuis, van het Universitair Ziekenhuis naar de Universiteit. Van daaruit maakt hij zo'n ring en het zal ongeveer 7 kilometer zijn. In totaal hadden we 29 kilometer spoorsysteem gepland voor Mersin. "

Seçer verklaarde dat Mersin Metro een belangrijke bijdrage zal leveren aan verkeer, vervoer en milieuhygiëne en gaf voorbeelden van metrowerken in verschillende landen. Seçer zei: “Zo'n belangrijke investering voor Mersin kan worden beschouwd als een investering met hoge kosten. Maar in de recente geschiedenis, niet al te lang, zul je na 5 jaar zien dat ik het echt beschouw als een project waarvan we kunnen zeggen 'Gelukkig gedaan'. Goed project, goed project. Architectuur staat nu heel dicht bij het ontvangen van een belangrijke prijs in engineering. Omdat Mersin Metro Project een van de drie finalistische projecten is. In die zin denken we dat het een waardevol project is en we denken dat het een belangrijke bijdrage zal leveren aan Mersin ”.

"De aanvraag van belangrijke bedrijven bij ons laat zien dat hun kijk op Mersin positief is."

Seçer herinnerde eraan dat 28 bedrijven zich hebben aangemeld voor de pre-kwalificatie-aanbesteding van de metro en zei: “Natuurlijk zijn er internationale bedrijven. Er is een Amerikaanse firma, er is Rusland, er is China, er is Spaans, er is Azeri. Turkije wordt belangrijk geacht, de eisers in dit opzicht, er zijn enkele autoriteiten. Dit maakt ons blij. Het laat natuurlijk op een bepaalde manier zien dat zijn kijk op Mersin positief is. Het is een standpunt van Mersin Metropolitan Municipality of dat dit project een redelijk project is, een realiseerbaar project, een goed project en dat belangrijke bedrijven bij ons solliciteren. In de komende dagen zal de eerste pre-kwalificatie-aanbesteding worden afgerond en zal de offerteaanvraag worden gehouden. Het duurt een paar maanden. Als er dan natuurlijk geen juridisch probleem is, als er geen bezwaar is, is de aanbesteding binnen enkele maanden afgerond en wordt het terrein opgeleverd, dan start het aannemersbedrijf met de bouw. We blijven hieraan werken, ”zei hij.

"We willen in korte tijd 4 wijken met ijzeren netwerken met elkaar verbinden"

Seçer zei dat hij gelooft in het Metro-project en het als een belangrijke investering ziet, en benadrukte dat de bouwperiode 4 jaar is en de optieperiode 2 jaar. Seçer verklaarde dat ze het verkeer op sommige routes met het aan-en-uit-systeem zullen blokkeren terwijl de 13.4 kilometer lange eerste etappe-werken doorgaan, zei Seçer dat deze werken op een geplande en geplande manier zullen worden uitgevoerd. Seçer zei: “Misschien zullen we, terwijl deze werken aan de gang zijn, de werken en aanbestedingen voor de bouw van zowel de 1e fase als de 2e fase uitvoeren, die we de tramlijn noemen. "We willen vier districten van het centrum van Mersin, Mezitli, Yenişehir, Toroslar en Akdeniz, met ijzeren netwerken verbinden", zei hij. Seçer verklaarde dat dit project na voltooiing van de eerste fase kan worden uitgebreid naar andere aangrenzende wijken.

"We zullen de bouw van de Forum Interchange in januari afronden"

Seçer zei dat er een 4e ringweg in de regio Yenişehir zal zijn, “Die zal beginnen in de regio Yenişehir. We versnellen nu het werk van de 1,5e ringweg in de eerste fase van 4 kilometer, die zal beginnen vanuit het Yenişehir-district van de Müftü-stroom en zal doorgaan tot de universiteit. Sinds het weekend is op dat kruispunt een kruispuntwerkzaamheden met meerdere verdiepingen uitgevoerd aan de 2e Ring, die we het knooppunt Forum noemen, een gebied met veel verkeer. Het is momenteel gesloten voor verkeer. Hij zei ook dat we na voltooiing van de Forum Interchange deze constructie in januari zullen afronden ”. Hij sprak ook over de bijdrage-kruispunten die moeten worden uitgevoerd bij Seçer, Göçmen, Kipa en andere kruispunten.

"We zullen proberen een parallelle route te creëren met de spoorlijn tussen Mersin en Adana, een nieuwe snelweg"

Seçer zei dat ze zullen proberen een parallelle route en een nieuwe snelweg tussen Mersin en Adana te creëren en zei: “Nogmaals, onze vrienden die in de georganiseerde industriële zone werken, fabriekseigenaren, werkgevers en arbeiders, er is een grote vraag van ons, vooral in de ochtenduren, ze brengen veel tijd door op hun werk. . Tarsus, Mersin Georganiseerde industriële zone, zoals u weet, heeft de regio Huzurkent een afstand van ongeveer 15 kilometer naar het centrum van Mersin. Maar als je er in uren naar kijkt, kom je er in een periode van 60-70 kilometer. Het verkeer is 's ochtends zwaar. Daar leveren we, zodra de planstudies van de 2e fase 1/5000 schaal van het Akdeniz-district zijn gerealiseerd, grote inspanningen op dit gebied. Met de implementatieplannen proberen we een parallelle route te creëren met de spoorlijn tussen Mersin en Adana, een nieuwe snelweg. "Ik denk dat dit een belangrijk werk zal zijn om het verkeer in Mersin te vergemakkelijken."

Kaart van Mersin Metro

 


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties