Agenda bij İEKKK Swimming Bay en Alsancak

Agenda bij İEKKK Swimming Bay en Alsancak
Agenda bij İEKKK Swimming Bay en Alsancak

Burgemeester Tunç Soyer van de stad Izmir sprak over het doel van de "zwembare Golf" tijdens de bijeenkomst van de Coördinatieraad voor economische ontwikkeling van Izmir die op internet werd gehouden vanwege maatregelen tegen het coronavirus. "Dit is de eerste keer dit jaar dat een strand in Güzelbahçe, in de middelste Golf, een blauwe vlag heeft gekregen", zei president Soyer.


Op de 93e bijeenkomst van de Izmir Economic Development Coordination Board (İEKKK), die werd opgericht onder leiding van de Izmir Metropolitan Municipality en waar vertegenwoordigers van instellingen en organisaties die een actieve rol spelen in de stad als leden deelnamen, werden de problemen en het toekomstperspectief van Alsancak besproken met als doel 'swimmable Gulf'.

De bijeenkomst begon met de presentatie van İZSU General Directorate Körfez Branch Manager Selçuk Dündar. Dündar legde de verbetering uit die werd ervaren in de moerassige baai van Izmir met het Grand Canal Project, dat in 2000 in gebruik werd genomen. Dündar onderstreepte dat ze worstelen met de bronnen van vervuiling die naar de Golf komen en richt zich op projecten voor het afscheiden van regenwater, en merkte op dat de beken regelmatig worden schoongemaakt en dat de waterkwaliteit in de Golf constant in de gaten wordt gehouden. Dündar zei dat ze het Grand Canal-project ontwikkelen op basis van de toenemende bevolking, en de capaciteit van de geavanceerde biologische afvalwaterzuiveringsinstallaties in Güzelbahçe en Çiğli zullen vergroten, en verklaarde dat de kwaliteit van het afvalwater van de zuivering in Izmir ook hoog is. Dündar wees erop dat de helderheid in de baai tot vier keer is verbeterd ten opzichte van 2002.

Karşıyaka en we zullen de blauwe vlag hijsen in Karataş

Burgemeester Tunç Soyer van de İzmir Metropolitan Municipality verklaarde dat İzmir de leidende stad is met de hoeveelheid gezuiverd afvalwater per hoofd van de bevolking en het aantal geavanceerde biologische afvalwaterzuiveringsinstallaties en zei: “Deze studies zijn uitgevoerd met de faciliteiten van de Izmir Metropolitan Municipality en zullen verder worden gerealiseerd. We zijn gefocust op inspanningen om de vervuiling van de Golf te voorkomen. Naast bodemreinigingswerkzaamheden in de monding van beekjes, gaan onze regenwaterseparatiewerkzaamheden intensief door. Dit jaar ontving een van onze stranden in Güzelbahçe, in de middelste Golf, voor het eerst een blauwe vlag. Zoals u weet, is de blauwe vlag een internationale milieuprijs. De evaluatie vindt plaats op basis van criteria voor reinheid, hygiëne, veiligheid en zeeschoonheid. Ik wens dat het resultaat van dit stabiele werk Karşıyaka en in Karataş zullen we de komende jaren de blauwe vlag hijsen ”.

We zullen de stroom van vervuiling naar de Golf stoppen

In antwoord op de vraag van de voorzitter van de Izmir Commodity Exchange, Barış Kocagöz, over de reden voor het verlaten van het circulatiekanaal in de Golf, zei president Soyer: “Het werk aan bodemreiniging zal blijven toenemen, maar het openen van het kanaal is geen proces dat eindigt met het openen van het kanaal. Het is een proces waarvoor gigantische pompen en motoren bij de uitlaat van de Golf moeten worden geplaatst om de circulatie van zeewater te garanderen. We dachten dat het onvoldoende zou zijn, ongeacht de schaal en schaal. We zullen onze prioriteit geven om niet te vervuilen door te voorkomen dat de vervuiling naar de Golf komt door de bodem te baggeren in overeenstemming met de stroom van de natuur. Omdat de Golf zichzelf zal vernieuwen met zijn eigen circulatie en bodemgolven als we hem niet vervuilen ”.

President Soyer verklaarde dat ze zijn begonnen met de productie van regenwaterkanalen om het gecombineerde werkende regenwater- en kanaalsysteem te scheiden, en dat het projectwerk van de 385 kilometer lange regenwaterleiding op het punt staat te zijn voltooid, waardoor de vervuiling in de Golf grotendeels wordt voorkomen.

Marina is onmisbaar voor de baai

Over bestuursleden gesproken Karşıyaka President Soyer zei tegen de mening van Turgay Büyükkarcı, de voorzitter van de sportclub, over de ontwikkeling van de zeilsport in de Golf en de bouw van een jachthaven: “We kijken uit naar de dagen dat de golf levendig en kleurrijk zal zijn. Er blijft maar weinig over. We hebben Levent Marina overgenomen. Daar zetten we een kleine stap. De voorbereidingen lopen bijna ten einde. Met de Kamer van Koophandel van Izmir zijn we een initiatief gestart om de golfbreker als jachthaven te gebruiken. De noodzakelijke onderhandelingen in Ankara worden voortgezet onder leiding van onze Izmir Kamer van Koophandel. We hopen dat we deze plek kunnen gebruiken als jachthaven voor zeilboten. Marina is onmisbaar voor de baai. Als deze niet beschikbaar is, zoeken we naar andere oplossingen ”.

Ondernemer Kemal Çolakoğlu, een van de bestuursleden, is lid van het zeestrijdkrachten Commando. KarşıyakaHij verklaarde dat de scheepswerf in Turkije zou kunnen worden verplaatst naar Aliağa, en dat de Izmir Economic Development Coordination Board aan deze kwestie zou kunnen werken.

Karşıyaka We bieden op onderdoorgang

93. In İEKKK werden de adviezen gegeven van het Alsancak-comité, dat werd gevormd met betrekking tot de plannen en activiteiten van de Izmir Metropolitan Municipality met betrekking tot Alsancak, met name transport, verkeer en parkeren. Namens de commissie wees Kemal Çolakoğlu erop dat Alsancak autovrij moet zijn door ondergrondse parkeerplaatsen te bouwen en dat het project dat is voorbereid door de Metropolitan Municipality moet worden uitgevoerd om het verkeer ondergronds voor station Alsancak te brengen. Burgemeester Soyer zei dat ze resoluut werkten om het verkeer voor het station van Alsancak te ondergronds en er een plein van bijna 15 duizend vierkante meter op te organiseren. Hij zei: “We hadden een aantal onvoorziene problemen. Ook hiervoor werken we aan een oplossing. We geven niet op. Karşıyaka We houden een aanbesteding voor de onderdoorgang die de bazaar en de pier met elkaar verbindt. zo Karşıyaka De as die van de bazaar komt, is bij de zee, bij de zee Karşıyaka We zullen de gelegenheid vinden om de Bazaar te ontmoeten, ”zei hij.

Unie van troepen voor Izmir

Tijdens de bijeenkomst wenste İEKKK-president Sıtkı Şükürer zijn condoleances en geduld aan het overleden bestuurslid Turks-Business Aegean Regional Representative Süleyman Yıldırım aan zijn familieleden. Verwijzend naar de presentatie van de burgemeester van İzmir Metropolitan Municipality, Tunç Soyer in 550 dagen van zijn ambtsperiode, legde Şükürer uit: “Deze presentatie geeft belangrijke aanwijzingen over de visie van de İzmir Metropolitan Municipality en hoe de İzmir Economic Development Coordination Board dienovereenkomstig zal werken. Deze visie legt de nadruk op landbouw, een gekwalificeerde industrie en dienstensector die de bodem niet vervuilt, de natuur respecteert. Ze droomt van een welvarend, deelend, polyfoon, democratisch Izmir. Hij neemt contact met ons op om dit samen te doen. Hij eist ook van de bestuursleden om mee te werken aan zo'n Izmir ”.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties