Slaapzaalconditie komt voor degenen die isolatie vermijden

Slaapzaalconditie komt voor degenen die isolatie vermijden
Slaapzaalconditie komt voor degenen die isolatie vermijden

Volgens de circulaire die het ministerie van Binnenlandse Zaken naar 81 provinciale gouverneurs heeft gestuurd, zullen mensen die thuis de isolatievoorwaarden schenden, hun quarantaineprocedures in slaapzalen of hostels voltooien. De aanvraag is ook van toepassing op degenen die op tijdelijke plaatsen verblijven die niet de mogelijkheid hebben om aan de isolatievoorwaarden te voldoen. Het beheer van slaapzalen en hostels die voor isolatie worden toegewezen, zal worden uitgevoerd met de huidige managers onder de algemene coördinatie van een lokale administratieve autoriteit.


Mensen die deze regel overtreden, terwijl ze in afzondering thuis zouden moeten zijn, zullen een strafrechtelijke klacht worden ingediend in overeenstemming met artikel 195 van de TCK. Deze mensen zullen worden onderworpen aan verplichte isolatie door door de gouverneurs naar slaapzalen of hostels te worden overgebracht om het isolatieproces te voltooien.

Ministerie van 81 provinciale gouverneurs "Isolatie in slaapzalen en hostels" stuurde een circulaire over het onderwerp. In de circulaire werd gesteld dat het essentieel is om de genomen maatregelen en de vastgestelde regels na te leven om de strijd tegen de coronavirus-epidemie tijdens de gecontroleerde sociale periode effectief voort te zetten.

Met circulaires die eerder naar gouverneurschappen zijn gestuurd; Aangegeven werd dat er een effectief opvolg- en controlesysteem is vastgesteld voor mensen die in contact zijn geweest met mensen die hun isolatieprocessen bij hen thuis doorbrengen (behalve in gevallen met een ernstig ziekteverloop), die symptomen van de ziekte vertonen of bij wie de diagnose dienovereenkomstig is gesteld.

Aan de andere kant, in het isolement van mensen met de diagnose Covid-19 of met contact op plaatsen zoals gebieden waar seizoensarbeiders in de landbouw worden opgevangen, bouwplaatsen; Er werd verklaard dat er verschillende problemen waren vanwege het tijdelijke karakter van deze plaatsen en het gebrek aan gelegenheid om isolerende omstandigheden te creëren. In de circulaire werd ook opgemerkt dat ondanks de richtlijnen en inspecties die werden uitgevoerd via de provinciale / districtscentra voor uitbraakcontrole, werd begrepen dat sommige mensen die een isoleringsbesluit hadden gekregen in strijd met de voorzorgsmaatregelen en hun woning verlieten, waardoor de volksgezondheid in gevaar kwam en de ziekte op andere mensen werd overgedragen.

Binnen het toepassingsgebied van de bepaling met betrekking tot "degenen die ziek zijn of verdacht worden van ziekte" in artikel 1593 van de volksgezondheidswet nr. 72, worden de genomen maatregelen als volgt opgesomd:

Volgens dit;

1- Plaatsen zoals slaapzalen / hostels zullen worden bepaald door de gouverneurs om de isolatieprocessen te doorstaan ​​/ voltooien van de mensen die op tijdelijke plaatsen verblijven die de isolatievoorwaarden schenden of niet de mogelijkheid hebben om isolatievoorwaarden te bieden.

2- De slaapzalen of hostels die door de relevante ministeries aan de gouverneurschappen worden toegewezen, werken volgens de volgende taakverdeling:

  • Het beheer van de slaapzalen of hostels wordt verzorgd door de huidige beheerders onder de algemene coördinatie van een lokale gouverneur, aan te wijzen door de gouverneur.
  • In de personeelsbehoeften van deze slaapzalen of hostels zal worden voorzien door personeel van andere openbare instellingen en organisaties toe te wijzen, indien nodig door de gouverneurs.
  • Alle soorten schoonmaakdiensten en andere logistieke behoeften van slaapzalen of hostels zullen door AFAD worden vervuld.
  • De voedingsbehoeften van de personen die besloten worden geïsoleerd te worden in de slaapzalen of hostels en het toegewezen personeel zal worden voorzien door de Rode Halve Maan onder de coördinatie van AFAD.
  • Voldoende gezondheidspersoneel zal door de gouvernementen worden aangesteld om de gezondheidstoestand te observeren van mensen die besloten zijn om in slaapzalen of hostels te worden geïsoleerd, om hun doorverwijzing naar gezondheidsinstellingen te coördineren wanneer dit medisch noodzakelijk is, en om ervoor te zorgen dat het toegewezen personeel werkt in overeenstemming met de maatregelen die zijn vastgesteld ter bestrijding van de epidemie.
  • Er worden geen bezoekers toegelaten tot slaapzalen of hostels.
  • De beveiliging van slaapzalen en hostels wordt 24 uur per dag gehandhaafd onder toezicht van de lokale overheid en hiervoor wordt voldoende beveiligings- / wetshandhavingspersoneel ingezet.
3- Hoewel er thuis / op de woning is besloten tot isolatie, werken landbouwers en bouwvakkers in tijdelijke en seizoensbanen en isolement om verschillende redenen
mensen die geen geschikte huisvesting hebben om hun proces te ondergaan; Ze zullen worden geplaatst in slaapzalen of hostels die hun zijn toegewezen door de gouverneurs en de isolatieperiode zal hier worden voltooid. De voedsel- en huisvestingskosten van deze mensen tijdens hun isolement worden gedekt door de gouverneurschappen.
4- Mensen die op verschillende manieren optreden tegen het besluit tot isolatie, vooral om hun huis te verlaten als gevolg van de uitgevoerde inspecties terwijl ze thuis in isolatie zouden moeten zijn;
  • De nodige administratieve maatregelen zullen worden genomen in het kader van onze circulaires en een strafrechtelijke klacht zal worden ingediend in overeenstemming met artikel 195 van de TCK.
  • Bovendien zal het naar slaapzalen of hostels worden gestuurd om het isolatieproces door de gouverneurs te voltooien en onderworpen zijn aan verplichte isolatie.

Noodzakelijke beslissingen van de gouverneur / districtsbestuurders in het kader van de bovengenoemde principes zullen met spoed worden genomen in overeenstemming met de artikelen 27 en 72 van de algemene gezondheidswet. De applicatie zal niet worden verstoord, er zullen geen klachten worden veroorzaakt. In het kader van artikel 195 van het Turkse wetboek van strafrecht zullen de nodige gerechtelijke procedures worden ingeleid met betrekking tot het instellen van administratieve maatregelen in overeenstemming met de relevante artikelen van de wet inzake algemene hygiëne en het criminele gedrag van degenen die de genomen beslissingen niet naleven.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen