Wat is Gaziray? Waarom werd Gaziray genoemd? Gaziray-stations en kaart

Wat is Gaziray? Waarom werd Gaziray genoemd? Gaziray-stations en kaart
Wat is Gaziray? Waarom werd Gaziray genoemd? Gaziray-stations en kaart

Gaziray, de spoorlijn in aanbouw in een buitenwijk van de stad Gaziantep in Turkije. De lijn is gepland om te openen in 2019 en zal het vierde voorstedelijke treinsysteem in het land zijn na İZBAN, Marmaray en Başkentray. Het systeem maakt ook deel uit van de aanzienlijke verbeteringen die zijn aangebracht langs de spoorwegcorridor Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep. Het systeem is 25 km lang en zal naar verwachting 17 stations tellen.


Gaziray, een enkele lijn van de bestaande spoorlijn ontspoorde een quad-rail, naast een apart treinverkeer is een joint venture tussen nieuwe stations om te bouwen en het doel van de Turkse staatsspoorwegen uit te breiden om de bestaande Gaziantep Metropolitan Municipality te renoveren. Een nieuwe tunnel van 4,8 km ten westen van het Gaziantep-station werd ook in het project opgenomen. De bouw start naar verwachting in maart 2016 en is eind 2020 afgerond.

Gaziray noemt ook Gazi ander spoorvervoersysteem in Turkije (Gaziantep) en wordt gevormd door een combinatie van spoorwoord.

Kaart van Gaziraybabbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen