Flying Taxi CityAirbus te koop gelanceerd

Airbus elektrisch aangedreven helikopter
Foto: Airbus

Flying Taxi CityAirbus gelanceerd voor verkoop: Het Amerikaanse Airbus-bedrijf heeft een nieuwe weg ingeslagen en de vliegende helikoptertaxi CityAirbus eVOL geïntroduceerd, die niet wordt beïnvloed door stadsverkeer. De helikopter, die een elektromotor heeft, kan reizen met een snelheid van 120 km / u en kan een afstand van ongeveer 100 km afleggen.


De vliegende helikoptertaxi wordt geproduceerd door Airbus met zijn innovatieve elektromotor. Het grootste voordeel van luchttaxi is dat deze op afstand wordt bediend. In december 2019 vond de eerste onafhankelijke vlucht van de elektrische helikopter met autonoom rijden plaats.

Airbus begon in 2016 met de ontwikkeling van de eVTOL om een ​​taxivloot te creëren die boven het verkeer in de stad zou kunnen vliegen. Het merk eVTOL is ontwikkeld door Airbus Helicopters en heeft voorlopig een kort bereik van 100 km. Ook de vliegtijd van deze elektrische helikopter, die een vierkanaals voortstuwingseenheid, acht motoren en acht propellers heeft, is erg kort. Om deze beperkte afstand van de luchttaxi, die maar 200 minuten in de lucht blijft met de Siemens SP15D elektromotor, te vergroten, is een meer geavanceerde batterijtechnologie nodig om de laadtijden te verkorten.

Afstandsbediening vlucht

Qua veiligheid zal CityAirbus eVOL, dat momenteel alleen met een afstandsbediening wordt gevlogen, geen piloot zijn. Deze afstandsbediening zal binnenkort autonoom rijden worden, aangezien eVTOL een extreem nieuwe technologie is. Daarom heeft hij geen cockpit nodig en kan hij maximaal vier passagiers vervoeren. Ook kan CityAirbus een "enkele fout" tolereren, wat betekent dat het een normale landing kan uitvoeren, zelfs als het een van zijn propellers verliest.

De elektrische helikopter, waarvan de eerste vliegproeven door Airbus werden gedeeld, heeft een heel ander ontwerp. Dit model, dat openstaat voor ontwikkeling, lijkt zijn plaats in het stadsvervoer in te nemen, vooral in Europa in de toekomst.

CityAirbus Luchttaxi eerste vluchtvideobabbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen