Wie is Hakan Balamir?

Wie is Hakan Balamir
Wie is Hakan Balamir

Hakan Balamir (geboortenaam: Balamir Tavacıoğlu; b. 1945; Istanbul - d. 4 juli 2017; Istanbul), Turkse filmacteur. Hakan Balamir, een van de gewilde acteurs van de jaren zeventig, bracht zijn jeugd door in Giresun, waar zijn vader, die soldaat was, diende.


Begon naar de bioscoop met de film One Love, One Death (1972). Hij werkte samen met regisseurs als Lütfi Akad, Atıf Yılmaz, Süreyya Duru en Memduh Ün. Met haar rollen in de films Yunus Emre (1974) en Number 14 (1985) werd ze tweemaal geselecteerd als de beste acteur op het Antalya Orange Orange Film Festival. In de jaren zeventig en tachtig speelde hij in bijna twintig films. Vervolgens produceerde hij.

De speler, die al een tijdje kampt met chronische longfalenziekte COPD, is op 4 juli 2017 op 71-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis waar hij ondanks alle inspanningen in Istanbul werd behandeld. Haar lichaam is op donderdag 6 juli 2017 begraven op de begraafplaats van Küçükyalı.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen