Bursa-ondernemer exporteert de motoren die worden geproduceerd door binnenlandse voorzieningen naar de wereld

beursondernemers exporteren de motoren die ze produceren met lokale kansen naar de wereld.
beursondernemers exporteren de motoren die ze produceren met lokale kansen naar de wereld.

Alida Motor, lid van het Bursa Space Aviation Defence Cluster (BASDEC), dat de motoren van lichte vliegtuigen met binnenlandse voorzieningen in Bursa ontwerpt en produceert, is succesvol in het exporteren naar landen als Duitsland, Polen, de VS en Pakistan. Het bedrijf, dat in een kleine werkplaats produceert en alle sterren verwerkt die het produceert, bereidt zich voor om de komende tijd nieuwe projecten op het gebied van luchtvaart uit te voeren.


Bij BASDEC aangesloten bedrijven die produceren voor de lucht-, ruimtevaart-, defensie- en defensie-industrie blijven de aandacht trekken met hun projecten. Alida Motor, in 2001 opgericht door Fahri Dönmez die met pensioen ging bij de luchtmacht, begon zijn productiereis met industriële ventilatoren voor elektriciteit en automatisering. Het bedrijf nam in 2006 deel aan de defensiecatalogus van het ondersecretariaat voor de defensie-industrie door deel te nemen aan de lokalisatieonderzoeken van de thermische camera-koelventilator van de M48- en M60-tanks. Het bedrijf, dat het motorontwerp en de productie voor lichte vliegtuigen realiseerde door te profiteren van KOSGEB's R&D Innovation Support Program, trad in 2013 toe tot BASDEC.

BASDEC HEEFT EEN KEERPUNT

Alida Motor General Manager Fahri Dönmez zei dat hun deelname aan BASDEC, dat binnen BTSO werd opgericht, een keerpunt voor hun bedrijven vormde: “BASDEC, dat onder het dak van de Kamer van Koophandel en Industrie van Bursa opereert, heeft ons bedrijf een brede visie gegeven en zakelijke relaties mogelijk gemaakt en samenwerkingsverbanden ontwikkeld. Met de steun van BTSO-voorzitter İbrahim Burkay en leden van de raad van bestuur zijn we op een belangrijk niveau gekomen. Dankzij het cluster hebben we ons bedrijf verbeterd door contact op te nemen met de belangrijkste instellingen van de defensie-industrie. Ten slotte hebben we de motoren die we dankzij de activiteiten in binnen- en buitenland hebben georganiseerd, naar een vliegschool in de VS en een defensie-industrie in Pakistan gestuurd. ” zei.

SAMENWERKING MET DE VLUCHTSCHOOL IN DE VS.

Technische kennis van het bedrijf en ervaring met mensen van de steekproeven in termen van het laten zien van iets op zichzelf kan Ere niet beginnen vertellen een model te maken, zei dat meer dan 30 motoren worden gebruikt voor vluchten in Turkije. Dönmez merkte op dat ze ook aan Duitsland en Polen verkopen en zei: “We bezochten de VS in november vorig jaar als onderdeel van het UR-GE-project dat door BTSO werd uitgevoerd met de steun van het ministerie van Handel. We hadden hier een vergadering met de gemotoriseerde vliegschool voor paragliden die we eerder hadden geschreven. Ze eisten een ander ontwerp van ons. We hebben de motor in maart voorbereid en zijn weer naar de USA gegaan. Onze motor vloog tijdens een evenement in Florida. Vond ook leuk. Alle motoren die we produceren hebben maan- en sterborduurwerk. Motorisch was iedereen zeer verrast toen hij dat in Turkije hoorde. Momenteel wordt onze samenwerking met deze school voortgezet. Hij had wat nieuwe eisen, we evalueren ze. ” zei.

GEPRODUCEERDE TARGET-VLIEGTUIGMOTOR VOOR PAKISTAN-BEDRIJF

Dönmez legt uit dat ze ook produceren voor een Pakistaans defensiebedrijf en zei: “We hebben contact opgenomen met Pakistan op de Azerbeidzjaanse Internationale Defensiebeurs ADEX, die we in 2016 bijwoonden met BASDEC. Nadien nam een ​​bedrijf dat motoren nodig had met betrekking tot het doelvliegtuig contact met ons op. Ze kwamen naar Bursa en bezochten onze werkplaats. Ze stelden samenwerking voor. We hadden een motor van 260 pk die geschikt was voor het dragen van gewichten tot 38 kg. We hebben het getransformeerd volgens het doelvlak. Daarna gingen we naar Pakistan en plaatsten onze motor in het vliegtuig. Er waren voorstellen om hier een gemeenschappelijke onderneming op te richten. Momenteel wordt ons contact met het bedrijf voortgezet. ” hij sprak.

Tegen het einde van het pluimveemuilezelproject

Fahri Dönmez zei ook dat ze samen met bedrijven binnen BASDEC projecten hebben ontwikkeld. Dönmez zei dat de voorbereidingen in twee nieuwe projecten binnen dit bereik worden voortgezet: “We hebben een werkgroep opgericht voor de productie van 115 pk lichte vliegtuigmotoren. We bevinden ons in het stadium van het realiseren van de eerste start van deze motor met een vergelijkbare fabricagemethode en ontwerp over de motor die als een subsidie ​​door onze afdeling Defensie-industrie via het cluster is verzonden. Ons tweede project is de voorbereiding om onbemande vracht te vervoeren. In ons project genaamd 'Winged Mule' werd gemotoriseerde paragliding ontworpen in een structuur die bestaat uit de vleugelvorm van de parafoil. We zijn in de eindfase gekomen. Hopelijk doen we binnenkort de eerste tests. Dit project boeit ons enorm. Hij kan nuttige lasten tot 350 kg dragen. 'Poultry Mule' kan voor militaire doeleinden worden gebruikt en kan voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het voeden van het natuurlijke leven bij natuurrampen en gebieden met transportproblemen. ” zei.

CONCEPT MOTOR VERVAARDIGD

Alida Engine General Manager Dönmez, die uitlegt dat ze een conceptmotor produceren die onafhankelijk van de cilinders werkt, zei: “We hebben een modulaire motor gemaakt waarbij elk onderdeel elkaar kan vervangen. Een motor die geen hoofdonderdeel heeft, geen zwaar onderhoud nodig heeft, kan cilinders één voor één bedienen en uitschakelen. We hebben het gepresenteerd als een gebruiksmodel, maar het is geregistreerd en gepatenteerd. Dit is natuurlijk een idee. We zullen er harder aan werken. We willen voor deze motor het propellerontwerp met variabele hoek van Emrullah Ali Yıldız uit Bursalı gebruiken. ” zei.

"HET SYMBOOL VAN ONZE KIRIKKALE INFANTRY RIFLE BULLET STRUGGLE"

Dönmez merkte op dat ze willen aantonen dat mensen met technische kennis met kleine middelen ook intellectuele studies kunnen doen in kleine werkplaatsen: “Deze kogel is de Kırıkkale-infanteriegeweerkogel die werd gebruikt in de tijd van de nationale strijd. In die tijd vulden de ouderen, vrouwen, mensen die niet naar de oorlogslijn onder de trappen en kelders konden gaan de kogel en stuurden deze naar het front. Deze kogel symboliseert de strijd van degenen die hun technische kennis en ervaring proberen uit te drukken in kleine plaatsen zoals wij. Bedrijven zoals wij zullen ook bijdragen aan de technologische doorbraken van ons land. Zoals de grote leider Mustafa Kemal Atatürk zei: 'Wat het echte ideaal voor het land ook zal zijn, u zult naar dat doel toe wandelen.' Als ons echte land onafhankelijkheid is en technische onafhankelijkheid vandaag onze topprioriteit is, zullen we hieraan blijven samenwerken. ”babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen