Over de geschiedenis en architectuur van het kasteel van Ankara

over de geschiedenis en architectuur van het kasteel van ankara
Foto: Wikipedia

Ankara Castle is een historisch kasteel in het Altındağ-district van Ankara. Hoewel het niet precies bekend is wanneer het is gebouwd, is bekend dat het kasteel bestond aan het begin van de 2e eeuw voor Christus toen de Galaten zich vestigden in Ankara. Het werd vele malen gerepareerd tijdens de Romeinen, Byzantijnen, Seltsjoeken en Ottomanen. Ankara Castle is groter dan het buitenaanzicht. Het organiseert ook elk jaar verschillende festivals.

historisch


Het kasteel heeft verschillende periodes in de geschiedenis meegemaakt. Nadat de Romeinen aan het begin van de 2e eeuw voor Christus Galatië waren binnengevallen, groeide de stad en viel ze uit het kasteel. Romeinse keizer Caracalla herbouwde de vestingmuren in 217 voor Christus. Het kasteel werd gedeeltelijk verwoest toen keizer Alexander Severus tussen 222 en 260 voor Christus door de Perzen werd verslagen. Na de tweede helft van de 7e eeuw begonnen de Romeinen het kasteel te repareren. Keizer II tijdens de Byzantijnse periode. Justinianos bouwde de buitenste vesting in 2 na Christus, keizer III. Tijdens het repareren van de muren van het kasteel in Leon 668, verhoogde hij de binnenmuren van het fort. Later herbouwde keizer Nikiforos dit kasteel in 740 en keizer Basileios 805. Het kasteel werd in 869 veroverd door de Seltsjoeken. Het kasteel, dat in 1073 door de kruisvaarders werd ingenomen, kwam in 1101 weer onder het bewind van de Seltsjoeken. Alâeddin Keykubad Ik herbouwde het kasteel en in 1227 II. Izzeddin Keykavus heeft nieuwe toevoegingen aan het kasteel gedaan. Tijdens de Ottomaanse periode werd het in 1249 hersteld door Kavalalı İbrahim Pasha en werden de buitenmuren van het kasteel verbreed.

architectuur

De hoogte van het kasteel vanaf de grond is 110 m. Het bestaat uit het binnenste kasteel dat het hoge deel van de heuvel bedekt en het buitenste kasteel eromheen. Het buitenste kasteel heeft ongeveer 20 torens. Het buitenste fort verandert de oude stad Ankara. Het binnenfort heeft een oppervlakte van circa 43.000 m². Op de 14-16 m hoge muren staan ​​5 torens, waarvan de meeste 42 hoeken hebben. De buitenmuren zijn ongeveer 350 m in noord-zuid richting en 180 m in west-oost richting. strekt zich overal uit. De zuidelijke en westelijke muren van het binnenfort vormen een rechte hoek. De oostelijke muur volgt de uitsparingen van de heuvel. De noordelijke helling wordt beschermd door muren die met verschillende technieken zijn gemaakt. Het meest interessante aspect van het beschermingsbevel; Er zijn 15 vijfhoekige torens op 20-42 m langs de oost-, west- en zuidmuren. Het buitenste fort en het binnenste fort verenigen zich op de heuvel met uitzicht op de redenaarsthee in het westen bij Doğukalesi in het oosten. In de zuidoostelijke hoek van het binnenkasteel ligt Akkale, de hoogste plaats van het kasteel. Het vier verdiepingen tellende binnenkasteel is gemaakt van Ankara-steen en verzamelstenen. Het binnenkasteel heeft twee grote poorten. De ene wordt de buitendeur genoemd en de andere is de poort van het fort. Er staat een inscriptie van İlhanlılar op de deur. In het noordwestelijke deel staat een artikel waaruit blijkt dat de Seltsjoeken het hebben laten bouwen. Het onderste deel van de muren is gemaakt van marmer en basalt, hoewel de bakstenen secties tussen de blokken naar de bovenste secties in grote mate zijn beschadigd, heeft het binnenste fort tot op de dag van vandaag intact gebleven. Toen de stad in de 8e en 9e eeuw werd binnengevallen, werden marmeren blokken, kolomkoppen en marmeren groeven van de waterwegen gebruikt om het fort snel te herstellen. Sculpturen, sarcofagen, kolomkoppen in de kasteelstructuur laten zien dat de materialen die zijn gebruikt bij de bouw en reparatie van het kasteel zijn gebruikt.


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen