Publiceerde een rapport over 'Stages of Opening for Istanbul'

Het betekent niet dat je weer normaal wordt.
Het betekent niet dat je weer normaal wordt.

De Wetenschappelijke Adviesraad van IMM publiceerde een rapport over 'Stages of Opening for Istanbul'. In het rapport; Turkije is een vermindering van het aantal sterfgevallen in het algemeen; er werd echter gesteld dat er geen gezonde gegevens zijn over Istanbul. Het rapport suggereerde dat de beslissing om door te gaan naar de volgende fase van het normalisatieproces na een evaluatie van twee weken moet worden genomen.


In het rapport van het Wetenschappelijk Comité van IMM werden de volgende standpunten genoemd door het belang van de transparantieregel te vermelden door de samenleving regelmatig te informeren.

NEEM EEN OVERZICHT IN TWEE WEKEN

'Er is een bepaald stadium bereikt in de COVID-19-pandemie. Het proces van terugkeer naar het normale leven moet geleidelijk worden gepland, zowel nationaal als lokaal, in overeenstemming met de principes van de volksgezondheidswetenschappen en mag niet worden doorstaan ​​zonder aan bepaalde voorwaarden te voldoen door elke stap naar convergentie naar nieuwe normalisatie zorgvuldig te evalueren.

De negativiteiten die zullen worden ervaren in het heropeningsproces brengen het gevaar met zich mee van een toename in COVID-19-gevallen. Daarom is elke stap die wordt gezet van het allergrootste belang om geen tijd en moeite te verspillen en niet weer terug te gaan.

Het aantal nieuwe gevallen dat tijdens de opening is waargenomen, moet zorgvuldig worden gevolgd en de nieuwe stappen moeten worden bepaald door het effect van opening te observeren. In dit verband moeten de openingen, die op grote schaal plaatsvinden en grote massa's kunnen treffen, geleidelijk worden uitgevoerd, na de monitoringperiode van twee weken moet de volgende stap worden gezet om het effect van elke stap duidelijk te zien. Bovendien moeten overgangen een wederzijds proces zijn en indien nodig snel een stap terug doen.

Heropening moet beginnen met activiteiten met het laagste risico, regio's met een lage bevolkingsdichtheid en de leeftijdsgroepen met het laagste risico. Daarom moeten mensen in de eerste plaats openbare ruimtes gaan gebruiken door de regel van fysieke afstand (1 meter regel) te gehoorzamen, maar aan de andere kant moeten plaatsen met veel contact, zoals bars, restaurants, scholen, verkoopplaatsen van niet-essentiële producten, worden achtergelaten voor een latere datum.

ISTANBUL MOET EEN ORIGINEEL PROGRAMMA HEBBEN

Istanbul zou een apart heropeningsprogramma moeten hebben, zowel als metropool met een aanzienlijke bevolking als de provincie die het zwaarst door de epidemie wordt getroffen. In dit rapport, dat het heropeningsproces specifiek voor de provincie Istanbul evalueert, is het de bedoeling om de stappen op provinciaal niveau te voorspellen op basis van de wetenschappelijke criteria die door de bevoegde instellingen en de wetenschappelijke gemeenschap ter zake worden voorgesteld. uitgedrukt. Het aantal gevallen wordt vandaag geschat op meer dan 1 procent.

DE WERELDGEZONDHEIDSORGANISATIE AANBEVOLEN

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft zes criteria opgesteld om te beginnen met het opheffen van grootschalige beperkingen. Landen moeten aan de volgende criteria voldoen:

1. Bewijs dat de passage van COVID-19 onder controle is,

2. Adequate capaciteiten voor volksgezondheid en gezondheidssystemen voor diagnose, isolatie, testen, contactopsporing en quarantaine,

3. Minimaliseren van het risico op explosies in omgevingen met een hoge gevoeligheid - verpleeghuizen, verpleeghuizen voor geestelijk gehandicapten, enz.

4. Beschermende maatregelen, waaronder fysieke afstand, handen wassen, ademhalingshygiëne en lichaamstemperatuurcontrole, worden geïmplementeerd op de werkplek,

5. Beheersing van het risico op incidenten van gemeenschappen met een hoog risico op besmetting,

6. Gemeenschap die een stem en verlichting heeft in overgangen, deel uitmaakt van het proces en participeert

TRANSPARANTIE EN SAMENLEVING DEELNAME IS ZEER BELANGRIJK.

Voor Istanbul, dat naar verluidt ten minste 60 procent van de exacte gevallen heeft, is het erg belangrijk om de lokale overheid te informeren bij het heropeningsproces en om hun mening te krijgen. Voor Istanbul moeten dagelijks nauwkeurige en nauwkeurige gegevens worden verstrekt volgens de mogelijke casusdefinitie van de WHO, en deze gegevens moeten ook beschikbaar zijn voor andere steden.

De samenleving is ook een belangrijke factor in de heropeningsfase en men mag niet vergeten dat ze zal worden gevormd door het gedrag van de mensen in de samenleving. De samenleving moet weten dat het openingsproces niet een proces is waarin alles terugkeert naar de pre-epidemie, het zijn de maatregelen die tijdens de fasen moeten worden toegepast en dat de negativiteiten die tijdens het openingsproces zullen ontstaan, de fasen zullen omkeren.

Zodra de fasen zijn bepaald, moeten ze worden gedeeld met de gemeenschap en moet de deelname van de samenleving worden toegestaan. De redenen / redenen voor de genomen maatregelen moeten worden uitgelegd en naar verwachting in overeenstemming zijn met de fasen. Alleen de exacte datum geven zonder de oorzaak-gevolg-relatie uit te leggen, zorgt ervoor dat de verwachting bij mensen toeneemt. Het is erg belangrijk om de samenleving als onderdeel van het proces te accepteren en deel te nemen aan het proces, om voldoende te worden geïnformeerd over de overgangsfasen.

In de normalisatiefase zijn gemeenschapsondersteuning en naleving van bedrijven volgens de regels erg belangrijk. Gezien deze kwesties in overweging worden genomen en welke factoren worden heropend, moeten deze punten op transparante wijze met het publiek worden gedeeld. Als de informatie niet transparant is; scepsis, angst, risicovol gedrag, verspreiding van valse informatie, geloof in onjuiste informatie. Daarom moeten de openingscriteria en het proces transparant zijn.

Het is erg belangrijk dat het niveau van fysieke afstands- en hygiënemaatregelen op openbare werkplekken waar de opening wordt uitgevoerd, wordt uitgevoerd door de politieagenten en dat de strafrechtelijke vervolging van de bedrijven die de maatregelen niet uitvoeren, wordt uitgevoerd door de lokale toezichthouders. Dit proces kan alleen effectief zijn met de samenwerking en samenwerking van lokale overheden met lokale overheden.

DE SITUATIE VAN DE VOORUITZICHTEN IN ISTANBUL

Turkije verkoos in het algemeen over Istanbul, naast het routinematig beschrijven van sommige gegevens, zijn er bijna geen gegevens beschikbaar.

De beperkt beschikbare gegevens onderzochten of aan de criteria werd voldaan met een beoordeling van de daling sinds half april, het aantal nieuwe gevallen in Turkije begin mei, maar dat hield het uitbreken van de tweede week van groei tegen.

vermindering van het aantal sterfgevallen dan andere criteria, Turkije is bezorgd, maar is niet beschikbaar in de algemene gegevens over Istanbul. Volgens de evaluaties van de gegevens van het IMM-directoraat van begraafplaatsen is het aantal doden in Istanbul de afgelopen 14 dagen echter afgenomen. Ook de frequentie van ziekte onder de in een ander criterium genoemde zorgverleners is niet bekend.Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen