YKS wordt gehouden in Hatay, Malatya, Maraş en Adıyaman in de aardbevingszone

YKS Aanvullende plaatsingsvoorkeuren zijn begonnen Hoe u YKS aanvullende plaatsingsvoorkeuren kunt maken
YKS

Meet-, Selectie- en Plaatsingscentrum (ÖSYM) Voorzitter Prof. dr. Bayram Ali Ersoy verklaarde dat ze het Higher Education Institutions Exam (YKS), dat zal worden bijgewoond door ongeveer 3,5 miljoen kandidaten, zal afleggen in de provincies Hatay, Malatya, Kahramanmaraş en Adıyaman.

ÖSYM-president Ersoy legde een verklaring af over de examenpraktijken die in het aardbevingsgebied worden gehouden: “We hebben besloten geen examens af te nemen in het aardbevingsgebied om studies uit te voeren zoals de gebouwen die door de aardbeving zijn verwoest en de bepaling van hoe veilig de overlevenden zijn. In dit proces hebben we de mogelijkheid gecreëerd voor onze broeders in het aardbevingsgebied om het examen af ​​te leggen in elke gewenste provincie van Turkije. Na de hervatting van het onderwijs door het Ministerie van Nationaal Onderwijs in de regio en het gedetailleerde onderzoek dat we als ÖSYM hebben afgelegd, hebben we besloten om het examen opnieuw te starten in 4 provincies in het aardbevingsgebied. We streven ernaar dat onze broeders die in de regio wonen de examens afleggen zonder enige beveiligingszwakte.”

Uitdrukkend dat als er een vraag is boven de capaciteit in de regio, degenen die dat willen het examen op elke plaats in Turkije kunnen afleggen zoals voorheen, verklaarde Ersoy dat ze het proces zullen uitvoeren zonder levensveiligheidsrisico's en zwakte in de examens te veroorzaken.

ÖSYM-voorzitter Ersoy zei: We hebben het aantal voorkeuren voor examenplaatsen verhoogd van 2 naar 5. De persoon kan de 5 gewenste steden opschrijven. Kandidaten kunnen het examen afleggen in een van de centra van hun keuze.

Aan de andere kant werd vermeld dat de kandidaten hun toelatingsvoorkeuren voor het examen vandaag kunnen bijwerken via de website van ÖSYM met de opening van het systeem.

Günceleme: 30/03/2023 12:55

Vergelijkbare advertenties