Aardbeving Martelarenherdenkingsbos in Keçiören Ontmoet jonge boompjes

Aardbevingsmartelaren in Kecioren ontmoetten jonge boompjes in Memorial Forest
Aardbeving Martelarenherdenkingsbos in Keçiören Ontmoet jonge boompjes

De gemeente Keçiören heeft een herdenkingsbos aangelegd in het Yükseltepe-district van het district ter nagedachtenis aan de burgers die zijn omgekomen bij de aardbeving in Kahramanmaraş. In deze context werden de jonge boompjes samen met de grond gebracht met de '6 februari 2023 Earthquake Martyrs Memorial Forest Sapling Planting Ceremony' die werd gehouden met deelname van scholen in Keçiören.

Burgemeester Turgut Altınok van Keçiören, plaatsvervangend lid van de AK-partij Ankara Arife Polatdüz, districtsvoorzitter van de AK-partij Keçiören Zafer Çoktan, vertegenwoordigers van politieke partijen en niet-gouvernementele organisaties woonden de plantceremonie van de jonge boompjes bij.

In zijn toespraak tijdens de ceremonie zei president Altınok: “We kwamen samen tijdens onze boomplantceremonie ter nagedachtenis aan onze aardbevingsmartelaren. We hebben de catastrofe van eeuwen meegemaakt. Bijna 50 duizend van onze burgers ontvingen hun genade. Moge hun plaats de hemel zijn. Ik wens onze gewonden een spoedig herstel en welzijn. Het hart van Turkije werd verbrand, en dat doet het nog steeds. We voelden de pijn diep in ons hart. We zullen de herinnering aan onze verloren levens levend houden in dit bos.” gezegd.

VOORBEELD SOLIDARITEIT

Wat betreft de solidariteit van de Turkse natie met de aardbeving, zei Altınok: “Moge Allah tevreden zijn met de Necip Turkse natie. Vooral van onze jongeren. We hebben 10 inzamelcentra voor hulpgoederen opgericht. We zagen ook dat onze jonge vrijwilligers hier aan het werk zijn. Onze universiteitsstudenten, middelbare scholieren en jongeren die geen student zijn, hebben vrijwillig gestreden om deze wonden te helen, en dat doen ze nog steeds. In onze centra hebben onze jongeren en medewerkers de hulp geclassificeerd. We hebben onze steun zoveel mogelijk naar al onze aardbevingsgebieden gestuurd. Onze teams blijven daar werken. Aan de ene kant hebben we broeders die aardbevingen hebben overleefd die hierheen zijn gekomen. Ze zijn de gastheer voorbij de gast. We bevinden ons in een tijd waarin broederschap, de mensheid begon. Moge God tevreden zijn met iedereen die hun harten, harten en huizen heeft geopend. hij zei.

“ONZE PRESIDENT KENT DE BAAN”

Altınok verklaarde dat hij van harte gelooft dat aardbevingszones zullen worden herbouwd in overeenstemming met de geest van steden onder leiding van president Recep Tayyip Erdoğan, zei Altınok:

'Meneer de president kent het werk. Momenteel zijn er geen verwoeste gebouwen in TOKİ-woningen in het aardbevingsgebied. Eerst werden openbare gebouwen verwoest door aardbevingen. Maar nu zijn er gelukkig geen openbare gebouwen, vooral geen nieuw gebouwde gebouwen, verwoest door de aardbeving van de eeuw. Onze minister van Milieu, Verstedelijking en Klimaatverandering kent de klus, onze TOKİ-president kent de klus. Er zullen nieuwe gebouwen worden gebouwd, steden zullen beter worden gebouwd. Maar we zullen onze overleden broeders niet terug kunnen halen. In dit herinneringsbos houden we hun herinnering levend. We zeggen 'er is een bestemming boven de bestemming'. Als het zover is, wordt het geen seconde uitgesteld en geen seconde teruggetrokken. Wij zullen echter onze voorzorgsmaatregelen nemen. De actie wordt gewaardeerd door ons, door Allah."

"WE ZULLEN ONZE PLANNEN OPNIEUW VERZENDEN EN ZIEN HET RESULTAAT"

Altınok herinnerde eraan dat het door de gemeente Keçiören opgestelde stedelijke transformatieplan werd geblokkeerd door de grootstedelijke gemeente van Ankara en zei: “Zodra we in Keçiören aantraden, maakten we binnen een jaar stadsplanning voor 80 procent van onze stad. In één stuk hebben we de grootste stedelijke transformatieplanning in Turkije in vierkante meters gemaakt. Maar de burgemeester van de Metropolitan Municipality sprak zijn veto uit. We hebben dit aangenomen omdat we een meerderheid hadden in de ABB-vergadering. Toen zei hij dat hij het zou aanklagen en stopte het. Burgemeesters plannen de toekomst van de stad, niet het heden. Dat hebben we ook gezegd toen onze stedenbouwkundige planning werd geannuleerd met een nietigverklaringsprocedure. Er vond een aardbeving in Kocaeli plaats en de instelling voor bouwinspectie ontstond. Er zijn lessen uit hen te trekken. 95 procent van de gebouwen die tijdens de aardbeving in Kahramanmaraş zijn verwoest, is gebouwd vóór de aardbevingsvoorschriften. Dit is het officiële cijfer dat is aangekondigd door ons ministerie van Milieu en Verstedelijking. Misschien zouden meer van onze burgers het leven hebben verloren als het gebouwinspectiesysteem niet was ingevoerd na de aardbeving in Kocaeli. Ik doe een beroep op de Kamer van Stedenbouwkundigen, de Kamer van Architecten en de rechterlijke macht! Onze staat van de Republiek Turkije en onze grondwet hebben de veiligheid van mensenlevens en eigendommen van iedereen gegarandeerd. Dit is een grondwettelijke plicht. Als openbare instelling hebben we plannen in deze richting gemaakt en die zijn geannuleerd. Hopelijk sturen we deze plannen opnieuw en zien we het resultaat.” gebruikte de zinnen.

Günceleme: 18/03/2023 14:21

Vergelijkbare advertenties