BMW verdubbelt zijn editie voor elektrische voertuigen vanwege de vraag van China

BMW verdubbelt de release van elektrische voertuigen vanwege de vraag van Genie
BMW verdubbelt zijn editie voor elektrische voertuigen vanwege de vraag van China

BMW heeft de wereldwijde beschikbaarheid van zijn elektrische voertuigen op batterijen in de eerste twee maanden van 2023 verdubbeld in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De teler legde dit uit als reden voor de buitengewoon hoge vraag in China.

In China, de grootste interne markt ter wereld als interne markt, heeft de BMW Group de release van zijn elektrische auto's op jaarbasis verdrievoudigd. Groep sözcüIn zijn verklaring aan het persbureau stelde hij dat de Chinese markt enorm belangrijk is voor BMW, en dat belang is nog groter geworden voor elektrische voertuigen. In feite meldde de Groep dat in 2023 het aandeel van de verkoop van elektrische voertuigen aan China aanzienlijk zal toenemen.

Een op de drie voertuigen van het merk BMW werd vorig jaar in China verkocht. Het aandeel van China in het totaal is dus meer dan verdubbeld dan dat van de VS, de op één na grootste markt van BMW. Nadat de Chinese onderneming BMW Brilliance Automobile (BBA) in 2022 volledig werd geconsolideerd, steeg de winst van het bedrijf met 23,5 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, tot 46,4 miljard euro vóór belastingen.

Op deze manier verwierf BMW Brilliance China Automotive Holdings Ltd. heeft tot doel de langdurige samenwerking met het bedrijf te versterken, de productiecapaciteit in Shenyang uit te breiden en de lokale productie in vergelijkbare mate uit te breiden. In deze context zal BMW in 2023 de volledig elektrische versie van de BMWiX1 op de Chinese markt lanceren.

BMW gaat ervan uit dat het aandeel van de volledig elektrische autoversie in alle autoverkopen op mondiaal niveau 2022 procent is in 9 en dit aandeel zal stijgen naar 2023 procent in 15. BMW AG-voorzitter Oliver Zipse wees erop dat de vraag op dit gebied snel toeneemt en beweerde dat als deze dynamiek aanhoudt, vóór 2030 de helft van alle verkopen zal worden gerealiseerd door volledig elektrische voertuigen.

Günceleme: 18/03/2023 14:32

Vergelijkbare advertenties