IMM mobiliseerde al zijn mogelijkheden voor aardbevingsgebied

IBB mobiliseerde al zijn mogelijkheden voor Earthquake Zone
IMM mobiliseerde al zijn mogelijkheden voor aardbevingsgebied

IMM stuurde 311 zoek- en reddingsteams en 20 bouwmachines naar de regio die de aardbevingsramp heeft meegemaakt. Ook twee vrachtwagens met een productiecapaciteit van 6 maaltijden per dag en 15 broden werden ingezet om de regio te bereiken. IMM, dat in totaal 2 containers heeft neergezet voor de toilet- en douchebehoeften van slachtoffers van aardbevingen; Ook heeft het de voorbereidingen afgerond om benodigdheden als slaapzakken en dekens gecoördineerd naar de regio te brengen. CHP vice-voorzitter Ere-Adıgüzel en IBB-president Ekrem İmamoğlu en stadsdeelburgemeesters kwamen bij AKOM bijeen met de code 'spoed'. Na de spoedvergadering ging İmamoğlu voor de camera's staan ​​en gaf informatie aan het publiek. Zeggen: "Dit is een grote ramp, een geweldig mobilisatieproces", zei İmamoğlu, "We hebben onlangs zeer moeilijke dagen, maanden en zelfs jaren samen meegemaakt tijdens de aardbevingen in Gölcük en Düzce. We hebben de moeilijkheden als natie overwonnen en we moeten het overwinnen. In dit opzicht moeten we slagen in samenwerking, gezond verstand, samen denken, doelloos en doelloos samenkomen en samen deze moeilijke dagen van ons land overwinnen. Ik zou al onze burgers willen aankondigen dat we in deze kwestie met een vastberaden standpunt zullen werken, arm in arm, schouder aan schouder. Veel geluk voor ons allemaal. Proficiat aan ons allemaal. God Help ons. In deze moeilijke tijd geloof ik dat we deze moeilijke tijden met grote solidariteit zullen overwinnen.”

Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) kwam in actie met de code "urgent" vanwege de aardbeving met een kracht van 10 op de schaal van Richter in Kahramanmaraş Pazarcık, die vernietiging en verlies van mensenlevens veroorzaakte in 7,4 provincies. CHP vice-voorzitter Ere-Adıgüzel en IBB-president Ekrem İmamoğlu, districtsburgemeesters en IMM-bureaucraten kwamen samen in het rampencoördinatiecentrum op de ISKI-campus. İmamoğlu deelde met het publiek de steun die ze als İBB uit de eerste hand zullen geven met de volgende woorden:

“DE AARDBEVING NIVEAU IS AANGEKONDIGD ALS NIVEAU 4”

“Helaas werden we vanmorgen wakker op een zeer trieste dag voor ons land. De aardbeving met een kracht van 04.17 op de schaal van Richter die om 7,4:10 plaatsvond in het Pazarcık-district van Kahramanmaraş, trof de hele geografie en werd intens gevoeld in 4 provincies. En helaas veroorzaakte het verlies van mensenlevens en eigendommen. Allereerst wensen we Gods genade toe aan al onze burgers die hun leven hebben verloren, en we wensen dat onze burgers die onder het puin lagen zo snel mogelijk aan het leven vastklampen. De provincies waar de aardbeving effectief was; Kahramanmaras, Hatay. We brengen ook onze beste wensen over aan al onze burgers in Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adana en Mersin. In het kader van het 'Turkey Disaster Response Plan' werd het niveau van de aardbeving uitgeroepen tot het XNUMXe niveau. Ook werd via het ministerie van Buitenlandse Zaken een oproep gedaan voor internationale hulp op het gebied van zoek- en reddingsacties.

“DIT IS EEN GROTE RAMP EN MOET WORDEN OPGEBOUWD”

“Dit is een grote ramp en heel ons Turkije, met al zijn instellingen, moet als een geheel optreden. In dit kader blijven we samenwerken met AFAD, de topleiding van de ramp, in samenwerking met onze organisatie elke seconde. We zetten ons gezamenlijke werk met de burgemeesters van de districten waar we hier vandaag zijn voort, vanaf de vroege ochtenduren. Natuurlijk gaan onze teams, die worden gecoördineerd met het hoofdkantoor van AFAD, tegelijkertijd door en voeren het proces daar uit. We hebben besproken wat we als Istanbul kunnen doen, we werken eraan. Natuurlijk zullen we tijdens dit proces, waar mogelijk of wanneer we het nodig hebben, informatie met u blijven delen en uitleggen hoe we kunnen samenwerken met al onze burgers, vooral met onze burgers uit Istanbul.”

“ALS IMM EN DISTRICT GEMEENTEN WERKEN WIJ SAMEN MET AFAD”

“De districtsgemeenten van Istanbul zijn op het hoogste niveau van paraatheid om met hun hele team, uitrusting en personeel bij te dragen aan het proces. Ik wil herhalen dat ze samen met al hun teams ook actie hebben ondernomen om hun logistieke bijdragen naar het aardbevingsgebied te sturen met de organisatie van AFAD, maar met eigen middelen. We zijn ons ook bewust van het feit dat het rampgebied zich over een zeer wijd gebied moet uitbreiden en dat we serieuze bijdragen aan de regio moeten leveren door al onze middelen in te zetten. We zetten AFAD centraal en werken met hen samen.”

HEEFT HET TEAM EN DE UITRUSTING OVERGEDRAGEN DIE DOOR IMM NAAR DE AARDBEVINGSZONE MOETEN WORDEN VERZONDEN

“Tot nu toe zijn 311 van onze medewerkers naar de regio gestuurd als een intensief zoek- en reddingsteam. Laat me natuurlijk herhalen dat onze prioriteit zoeken en redden is vanaf de eerste uren. Het zal per vliegtuig naar de regio worden vervoerd. Daarnaast wil ik een deel van onze steun betuigen. We sturen weer 20 bouwmachines naar de regio. Hierbinnen zijn we begonnen met het sturen van enkele voertuigen die nodig zullen zijn, van sneeuwploegen tot graafmachines, van grondverzettrucks. Ook sturen we onze Support Services foodtruck, die 6 maaltijden tegelijk kan produceren, en onze mobiele bakkerij, die een capaciteit heeft van 15 broden, naar de regio. We hebben slaapzalen. We hebben vrachtwagens die zullen bijdragen aan het andere noodproces en voorzien in de waterbehoefte. We sturen 140 containers voor 20 cabines voor mobiele toiletten in de voertuigen die we sturen. We sturen 42 containers voor 6 mobiele douchecabines. Daarnaast bezorgen we ook benodigdheden zoals slaapzakken en dekens op een gecoördineerde manier in de regio. In de eerste fase waren we georganiseerd op basis van een lijst met behoeften voor zoek- en reddingsdoeleinden. We zullen namens de bevolking van Istanbul op het hoogste niveau in de regio zijn, met onze eigen middelen, met betrekking tot de bijdragen die in de loop van de tijd zullen optreden of de tekortkomingen die door AFAD zijn vastgesteld. Als zowel de districtsgemeenten als de grootstedelijke gemeente zullen we het proces niet alleen beheren met de bijdragen van onze instellingen, maar natuurlijk ook om de bijdragen van onze burgers in de loop van de tijd te organiseren en te verzenden.

“IK GELOOF DAT WE MET HOGE SOLIDARITEIT DOOR DEZE MOEILIJKE TIJDEN ZULLEN GAAN”

“AFAD, als IMM, heeft ons in de eerste fase gekoppeld aan de provincie Hatay met betrekking tot de vele behoeftenlijsten die op dit moment zijn verzonden en we werken samen met Hatay. Dit is een grote ramp, een geweldig mobilisatieproces. Zoals jullie allemaal weten, hebben we samen zeer moeilijke dagen, maanden en zelfs jaren meegemaakt tijdens de aardbevingen in Gölcük en Düzce in 1999 en 2000. We hebben de moeilijkheden als natie overwonnen en we moeten het overwinnen. In dit opzicht moeten we slagen in samenwerking, gezond verstand, samen denken, doelloos en doelloos samenkomen en samen deze moeilijke dagen van ons land overwinnen. Ik zou al onze burgers willen aankondigen dat we in deze kwestie met een vastberaden standpunt zullen werken, arm in arm, schouder aan schouder. Veel geluk voor ons allemaal. Proficiat aan ons allemaal. God Help ons. In deze moeilijke tijd geloof ik dat we deze moeilijke tijden met grote solidariteit zullen overwinnen.”

"LATEN WE IN SOLIDARITEIT ZIJN DOOR DE TIJD GOED TE GEBRUIKEN"

“Laat me dit vandaag vooral tegen de mensen van Istanbul zeggen: natuurlijk hebben we tijdens de werkdag allemaal werk. Enerzijds zullen er inspanningen worden geleverd om dit moeilijke moment van ons land in te halen en onze familieleden daar te bereiken. Laten we alsjeblieft solidair zijn door de tijd goed te gebruiken, zonder in paniek te raken. Laten we niet vergeten dat er vandaag zware sneeuwval valt in Istanbul, die twee of drie dagen zal aanhouden. Wat dat betreft beschouw ik het als een plicht om iedere burger te waarschuwen om georganiseerd te handelen door rekening te houden met de waarschuwingen. Nogmaals bedankt. Onze ogen en oren zijn in de buurt. Onze teams zijn er. Laten we er ook op wijzen dat we binnen onszelf, in de regio, een coördinatiecentrum coördineren waar al onze teams zullen coördineren. Ik zeg dat, met onze gezamenlijke beslissing, wij en mijn andere burgemeestersvrienden in de nabije toekomst een plan zullen maken om in de regio te zijn op elk moment van nood en hoe we in de regio moeten zijn.

IMM-TEAMS GAAN ONDER DE SNEEUW NAAR DE AARDBEVINGSZONE

Na de aankondiging stuurden İmamoğlu, districtsburgemeesters en CHP-afgevaardigde Gökan Zeybek de werkploeg en uitrusting die IMM zal sturen naar de regio, voor AKOM onder sneeuwval. İmamoğlu deelde voor de reis nieuwe informatie met leden van de pers en zei:

“Als we de behoeften identificeren, zullen we in de regio zijn met onze voertuigen en al onze menselijke hulpbronnen. Met de vastberadenheid van AFAD is IMM verantwoordelijk voor Hatay en lopen we in de eerste plaats naar die regio. Nu zijn onze voertuigen onderweg. We hebben 8 graafmachines. We hebben 5 grondverzetwagens, 2 sneeuwschuivers, 2 kranen van elk 40 ton. We vervoeren een brandstoftanker en 4 vrachtwagens met water. We verzenden 2 vrachtwagens met verpakt brood. Een vrachtwagen met hulpgoederen, een vrachtwagen met dekens, een vrachtwagengenerator… We sturen een foodtruck die een foodtruck zal hebben met een capaciteit van 6 mensen bij deze maaltijd. We hebben een mobiele oven. Het heeft ook een dagelijkse productiecapaciteit van 15 broden. We hebben 2 slaapzalen, 19 personen en 16 personen, met een capaciteit van 35 personen. We hebben 4×4 voertuigen en 2 koude lucht voertuigen. 7 van onze vrachtwagens gaan. Deze vrachtwagens gaan ook voedselvoorraden en droge voedselvoorraden leveren voor 45 duizend mensen.”

“39 VAN ONZE DISTRICT GEMEENTEN ZULLEN NAMENS ISTANBUL DIENSTVERLENING IN VERSCHILLENDE REGIO’S”

“Onze 311 medewerkers zijn onderweg naar de regio. Uiteraard gaat een deel hiervan per vliegtuig, met de organisatie van AFAD. Er zijn er die met deze voertuigen zullen gaan. Dit zijn de voertuigen die we in de eerste fase op de weg hebben gezet. Maar als de behoefte is vastgesteld, zullen onze versterkingen doorgaan op welke tekortkomingen er ook zijn. We werken samen met onze wijkgemeenten. AFAD heeft ze ook gezoneerd. Er is Maraş, er is Hatay... 39 van onze districtsgemeenten zullen in verschillende regio's namens Istanbul dienen. Het gaat natuurlijk ook in de eerste plaats om elkaar helpen, vooral de opsporings- en reddingsproblematiek is erg belangrijk. Maar direct daarna werken we aan een speciaal magazijn, speciaal voor behoeften. We zijn een grote voorbereiding aan het treffen in Yenikapı. In dit verband zetten we namens de inwoners van Istanbul onze voorbereidingen voort door hier de leidende organisatie te worden, door onze behoeftegerichte en totale logistieke capaciteit te versterken en zo snel mogelijk terug te keren naar het veld. We zullen dit delen met onze burgers en vooral met instellingen, organisaties en bedrijven die een serieus verzoek hebben om bij te dragen aan dit vraagstuk. In feite, namens de mensen van Istanbul, is ons hele hart bij onze burgers. Ons intensieve werk gaat door. We hopen dat het trieste nieuws is dat ons verlies aan mensenlevens minimaal zal zijn. God Help ons. Gecondoleerd. Veel geluk voor ons allemaal."

Na de aankondiging vertrokken het IMM-team en de uitrusting naar Hatay, dat zwaar beschadigd was door de aardbeving.

Günceleme: 06/02/2023 11:31

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*