Wat is motorrijtuigenbelasting, wanneer en hoe wordt deze betaald? Hoeveel kost MTV?

Wat is motorrijtuigenbelasting, wanneer en hoe moet u MTV betalen?
Wat is motorrijtuigenbelasting, wanneer en hoe wordt deze betaald? Hoeveel kost MTV?

De Motorrijtuigenbelasting is een belastingsoort die wordt geheven op motorrijtuigen die in bepaalde perioden binnen een kalenderjaar moeten worden betaald, waarvan de voorwaarden worden bepaald door de Wegenverkeerswet en die zijn ingeschreven in verkeerstakken. Iedere autobezitter is verplicht om tweemaal per jaar in vooraf vastgestelde termijnen de motorrijtuigenbelasting te betalen. Motorrijtuigenbelasting is niet alleen een belastingsoort voor landvoertuigen, maar deze belasting wordt ook betaald voor vliegtuigen zoals vliegtuigen, helikopters en gemotoriseerde zeevoertuigen.

De motorrijtuigenbelasting gaat in vanaf het moment dat de voertuigen op kenteken staan ​​en de eigenaar van het voertuig de motorrijtuigenbelasting betaalt totdat het kentekenbewijs van dat voertuig wordt doorgehaald.

Motorrijtuigenbelasting (MTV) Hoeveel?

De bedragen van de motorrijtuigenbelasting worden bepaald in het kader van artikel 197 van wet nr. 10 van de motorrijtuigenbelasting onder de titel "Autoriteit". MTV is geen belastingsoort met de enige standaard. Motorvoertuigenbelasting wordt anders berekend op basis van bepaalde kenmerken, zoals het aantal cilinders, leeftijdscategorie, type en de waarde van het voertuig, de datum van eerste registratie.

De tarieven van de motorrijtuigenbelasting variëren volgens het tarief voor "herevaluatie", dat elk jaar kan veranderen onder invloed van de inflatie.

Wanneer worden MTV-betalingen gedaan?

De voertuigeigenaar wordt belastingplichtige van de motorrijtuigenbelasting vanaf het moment dat de registratie van het voertuig begint. In lijn met deze verplichting van individuen, worden MTV-betalingen elk kalenderjaar in twee gelijke termijnen gedaan in januari (1 - 31 januari) en juli (1 - 31 juli).

Omdat hoeveel u motorrijtuigenbelasting gaat betalen volledig afhangt van de kenmerken van uw voertuig, kunt u zich alvast een idee vormen door het rekenproces vooraf uit te voeren.

Hoe motorrijtuigenbelasting betalen?

U bent belastingplichtige motorrijtuigen geworden en u kent uw belastingbedrag. Dus hoe gaat u uw MTV-betaling uitvoeren?

1. U kunt uw online betaling uitvoeren met uw creditcard of betaalpas door in te loggen op de sectie "Debt Inquiry and Payment" op de website van de Revenue Administration, gib.gov.tr.

2. U kunt uw belasting betalen door naar de directoraten van de belastingkantoren te gaan waar u een registratie van de motorrijtuigenbelasting hebt of geautoriseerd bent voor MTV-inning.

3. U kunt de motorrijtuigenbelasting desgewenst via e-Overheid betalen.

4. Het is mogelijk om de motorrijtuigenbelasting te betalen via bankkantoren of internetbankieren via gecontracteerde banken.

Günceleme: 24/01/2023 15:23

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen