De nationale trots van Turkije Bayraktar KIZILELMA ontmoette de lucht voor de 2e keer!

De nationale trots van Turkije Bayraktar KIZILELMA Ooit een ontmoeting met de hemel
De nationale trots van Turkije Bayraktar KIZILELMA ontmoette de lucht voor de 2e keer!

Bayraktar KIZILELMA's tests in de lucht gaan door. In deze context maakte het eerste onbemande gevechtsvliegtuig van Turkije zijn tweede vlucht in het AKINCI Flight Training and Test Center in Çorlu, Tekirdağ. Tijdens de tweede vlucht, uitgevoerd onder leiding van de voorzitter van de raad van bestuur van Baykar en technologieleider Selçuk Bayraktar, werd de systeemidentificatietest met succes afgerond.

VLIEG IN ÉÉN JAAR

Het Bayraktar KIZILELMA-project, dat Baykar startte met 100% eigen vermogen, startte in 2021. Bayraktar KIZILELMA, met staartnummer TC-ÖZB, dat op 14 november 2022 van de productielijn kwam, werd overgebracht naar AKINCI Flight Training and Test Center in Çorlu. Na het succesvol afronden van de grondtesten hier, maakte het zijn eerste vlucht op 14 december 2022. Zo werden de deuren geopend van een nieuw tijdperk in de Turkse luchtvaart- en defensiegeschiedenis.

LANDEN EN OPSTIJGEN VAN SCHEPEN MET KORTE LOOPBANEN

Bayraktar KIZILELMA wordt een platform dat een revolutie teweeg zal brengen op het slagveld met zijn landings- en startmogelijkheden, vooral voor schepen met korte start- en landingsbanen. Bayraktar KIZILELMA, dat is ontwikkeld om te kunnen landen en opstijgen op schepen met een korte landingsbaan, zoals het TCG Anadolu-schip, dat Turkije heeft gebouwd en momenteel cruisetests uitvoert, zal hierdoor een belangrijke rol spelen in overzeese missies vermogen. Met deze mogelijkheid zal het een strategische rol spelen bij de bescherming van het Blauwe Thuisland.

LAGE RADARZICHTBAARHEID

Bayraktar KIZILELMA zal met succes de meest uitdagende missies volbrengen dankzij de lage radarsignatuur die het uit het ontwerp zal halen. Het eerste onbemande gevechtsvliegtuig van Turkije, dat een startgewicht van 6 ton moet hebben, zal alle nationaal ontwikkelde munitie gebruiken en zal een grote vermogensvermenigvuldiger zijn met een gepland laadvermogen van 1500 kilogram. Het onbemande gevechtsvliegtuig zal ook een hoog situationeel bewustzijn hebben met de nationale AESA-radar.

DE EVENWICHTIGHEDEN ZULLEN VERANDEREN OP HET OORLOGSGEBIED

Bayraktar KIZILELMA, dat lucht-luchtgevechten kan uitvoeren zoals bemande gevechtsvliegtuigen met agressieve manoeuvres in tegenstelling tot onbemande luchtvaartuigen, zal ook doeltreffend zijn tegen luchtdoelen met binnenlandse lucht-luchtmunitie. Met deze vaardigheden zal hij de balans op het slagveld veranderen. Het zal een multiplicatoreffect hebben op de afschrikking van Turkije.

2023 BEGON MET EXPORT

Baykar begon 2023 met een exportcontract van 370 miljoen dollar getekend met het Koeweitse Ministerie van Defensie. Baykar heeft sinds het begin van het UAV R&D-proces in 2003 75% van al zijn inkomsten uit export gehaald. In 2021 werd het de exportleider van de defensie- en ruimtevaartindustrie, volgens de gegevens van de Turkish Exporters Assembly (TIM). Baykar, wiens exportpercentage 2022% bedroeg in de in 99.3 ondertekende contracten, maakte een export van 1.18 miljard dollar. Baykar, de grootste exporteur van de defensie- en ruimtevaartindustrie, heeft in 2022 een omzet van 1.4 miljard dollar. Baykar presteerde beter dan zijn Amerikaanse, Europese en Chinese rivalen in het concurrentieproces en tekende een overeenkomst met het Ministerie van Defensie van Koeweit en het aantal landen waarmee exportcontracten werden getekend voor Bayraktar TB2 SİHA werd 28. Bovendien heeft Bayraktar AKINCI tot nu toe exportcontracten voor TİHA getekend met 5 landen.

“BAYKAR ONTWIKKELT AL ZIJN PROJECTEN MET EIGEN MIDDELEN”

Met betrekking tot de beschuldigingen dat Baykar, die al zijn projecten vanaf het begin tot vandaag met eigen kapitaal heeft uitgevoerd, steun kreeg van de staat en bang was voor concurrentie, zei voorzitter van het voorzitterschap van de defensie-industrie prof. dr. İsmail Demir zei in zijn verklaring vorige week: “Baykar, die het doelwit was van kritiek, is de stralende ster van het ecosysteem en de trots van ons land. Als voorzitter van de instelling die de coördinatie en verantwoordelijkheid van de sector uitvoert, moet ik stellen dat de beschuldigingen tegen Baykar onrechtvaardig en ongegrond zijn. Er is geen ontwikkelingscontract getekend voor de onbemande luchtvaartuigen Bayraktar TB2 en Bayraktar Akıncı. Alle kosten in verband met de ontwikkeling van het Bayraktar Akıncı UAV-systeem werden gedekt door de eigen middelen van Baykar. Alle kosten in verband met de ontwikkeling van Bayraktar Kızılelma Unmanned Fighter Aircraft worden ook gedekt door de eigen middelen. Aan de andere kant, tijdens het inkoopproces, is de prijs die aan het bedrijf is betaald voor de TB2022- en AKINCI-systemen die zijn aangeschaft bij Baykar, minder dan 2 procent binnen de defensie- en veiligheidsuitgaven van ons land in 1. Er is geen ander tarief dan voorgaande jaren.”

“DE WERELD PROBEERT DIT SUCCES TE BEGRIJPEN”

SSB-voorzitter prof. dr. İsmail Demir vestigde de aandacht op het feit dat Baykar een bedrijf is dat exporteert naar meer dan 30 landen, sinds de oprichting ongeveer 75 procent van al zijn inkomsten uit export heeft gehaald en dat zijn exportaandeel meer dan 2022 procent bedraagt ​​van de contracten die in 99 zijn ondertekend. . Demir verklaarde dat meer dan 25 procent van de totale export in de defensie-industrie vorig jaar alleen door Baykar werd uitgevoerd en zei: “Wie wil zo’n bedrijf aanraken, een bedrijf dat een grote bijdrage levert aan het land en de strijd tegen terrorisme? Terwijl de hele wereld dit succes probeert te begrijpen, vind ik het oneerlijk om een ​​dergelijke aanpak te volgen en ik nodig iedereen uit om genade te tonen. Dit is de juiste grafiek. Is dit succes mogelijk zonder concurrentie, zonder ecosysteem? In het verleden zijn we een land geworden dat bijna 300 binnenlandse en nationale UAV's en SİHA's in zijn inventaris heeft, uit een land dat al dagen wachtte op een enkele surveillance-UAV. Niemand kan om het aandeel van Baykar in dit succes heen.”

 

Günceleme: 24/01/2023 13:57

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen