Het gebruik van digitale kanalen is in 2022 met 26 procent toegenomen

Het gebruik van digitale kanalen is ook procentueel gestegen
Het gebruik van digitale kanalen is in 2022 met 26 procent toegenomen

Uit het onderzoek van het wereldwijde omnichannel marketingplatform SmartMessage naar bijna 1 miljard cloudgebaseerde data blijkt dat instellingen in 2022 intensiever gebruik maken van digitale kanalen als e-mail, sms en mms dan het jaar ervoor.

Merken proberen eindgebruikers, wier digitale gebruiksgewoonten zich vooral tijdens de pandemie hebben ontwikkeld, te bereiken met multi-channelstrategieën. Terwijl het gebruik van digitale kanalen in 2022 met 26 procent zal toenemen, leidt e-mail met 97 procent op het gebied van transport.

Oğuz Küçükbarak, CEO van SmartMessage, zei:

“Als we de data bekijken, zien we dat met name marketingautomatiseringsopstellingen effectief beginnen te worden in het vergroten van het digitale gebruik. Opstellingen met meerdere kanalen maken grote verschillen in het voldoen aan de behoeften van de hedendaagse consument. Met de pandemie is er een eindgebruikerspubliek ontstaan ​​dat meer gebruik maakt van digitale kanalen. Het is belangrijker dan ooit geworden om de juiste boodschappen te leveren, via de juiste kanalen, op het juiste moment, om ervaringen te perfectioneren.”

De herfstperiode, die begint met de opening van de scholen in het bedrijfsleven, staat algemeen bekend als het seizoen waarin veel sectoren bedrijvigheid kennen. Volgens de gegevens van SmartMessage was vooral het laatste kwartaal van 2021 de meest actieve periode in de communicatie met eindgebruikers en klanten. Terwijl 31 procent van de zendingen in deze periode plaatsvond, was december de meest actieve maand van het jaar. April, september en november volgden op december met het hoogste aantal inzendingen op alle kanalen. Terwijl januari de maand was met de minste communicatie in e-mail- en sms-kanalen, behoorden mei en juli tot de maanden met de minste activiteit voor sms.

Ook in de data van SmartMessage is te zien dat instellingen vooral voor notificaties en campagnes de voorkeur geven aan de donderdag. Met een aandeel van 26 procent wordt donderdag gevolgd door maandag en vrijdag met 18 procent. Het weekend en vooral de zondag wordt gezien als de periode met de minste merkcommunicatie. Hoewel er een evenwichtige verdeling over alle weekdagen in de sms- en mms-kanalen wordt waargenomen, heeft het e-mailkanaal een activiteit die bijna anderhalf keer zo groot is als het gemiddelde van andere dagen op donderdag.

Het verschijnt als een veelgebruikte tijdzone in inzendingen, vooral na 12 uur. 67 procent van de berichten wordt na 12 uur bezorgd bij gebruikers. Bij e-mail- en sms-kanalen zijn postings 's middags twee keer zo snel als 's ochtends. Dit tarief verviervoudigt in het mms-kanaal.

Oğuz Küçükbarak zei dat het mobiele gebruik nu een aanzienlijk niveau heeft bereikt en zei:

De komende tijd verwachten we dat er meer gebruik zal worden gemaakt van kanalen die indrukwekkendere berichten naar de digitale consument zullen brengen, zoals pushnotificaties bij mobiel gebruik. Bovendien zal met de populariteit van ChatGPT op dialoog gebaseerde communicatie steeds gebruikelijker worden. Het tijdperk van chatbots die klanten beter begrijpen en betere ervaringen bieden, breekt aan.”

Günceleme: 24/01/2023 13:39

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen