China zet een nieuwe logistieke lijn op voor de export van elektrische voertuigen

China zet een nieuwe logistieke lijn op voor de export van nieuwe energievoertuigen
China zet een nieuwe logistieke lijn op voor de export van nieuwe energievoertuigen

De haven van Ningbo-Zhoustan, gelegen in de Oost-Chinese provincie Zhejiang, is een nieuwe toegangspoort geworden voor de export van voertuigen op nieuwe energie die in een container per zee-rail gecombineerde methode worden vervoerd. De bovengenoemde haven was ook getuige van de aankomst van de laatste 402 voertuigen van een partij van 93 eenheden die op donderdag 24 november in China zullen worden geëxporteerd. De voertuigen werden verscheept met een containertrein vanuit de naburige provincie Jiangsu. Nu gaan deze in bulk met de containervervoerder in Europese richting vertrekken.

Xu Bin, hoofd zee-treinvervoer bij Ningbo Zhoushan Port Company, legde uit dat deze nieuwe manier van vervoer de export van nieuwe energievoertuigen zal vergemakkelijken, gezien het wereldwijde tekort aan conventionele transportdiensten en de voortdurende toename van de Chinese auto-export.

Volgens gegevens van de China Automobile Manufacturers Association bereikte de export van nieuwe energievoertuigen in de eerste tien maanden van dit jaar 499 duizend eenheden, een verdubbeling in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Günceleme: 26/11/2022 14:34

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen