MXGP Turkije ontving MXGP Best Promotion Award

MXGP Turkije MXGP ontving de prijs voor beste publiciteit

MXGP TURKIJE, de finale van de MXGP (World Motocross Championship), waar 's werelds meest bekeken en de beste motorcrossers strijden om het podium, werd gehouden in het Afyonkarahisar Motorsports Center, dat werd verkozen tot het beste circuit en paddockgebied ter wereld. Bij de MXGP AWARDS, waar de beste van MXGP werden geselecteerd, ontving MXGP TURKEY de prijs "World's Best Promotion" en toonde haar bijdrage aan het Turkse merk.

De voorzitter van de FIM (International Motorcycle Federation), Jorge Viegas, kwam naar de race in Turkije en volgde de races op de voet. Hij benadrukte de rol van Turkije in de race. Wereldmotorautoriteiten kwamen naar Afyonkarahisar en volgden de MXGP-, MX2-, MXWomen- en Europese MXOPEN-races.

MXGP, een van de meest bekeken sportevenementen ter wereld, hecht belang aan de juiste promotie van de landen waar de race wordt gehouden. Veel MXGP-kijkers over de hele wereld bepalen de MXGP-etappes die ze volgend jaar willen zien en wat hun vakantieplannen zijn met de 60 seconden durende landpresentatie die vóór de race wordt uitgezonden. De Bitci MXGP TURKIJE-promotie werd gepubliceerd onder het merk Turkije en trok veel aandacht.

Naast het Wereldkampioenschap motorcross (MXGP); In Bitci MXGP TURKIJE werden ook de finaleraces van het Wereldkampioenschap motorcross voor junioren (MX2), het Wereldkampioenschap motorcross voor dames (MXWOMEN) en het Europees motorcrosskampioenschap (EMXOPEN) gehouden.

Honda-coureur Tim Gajser werd in 2022 kampioen van het Wereldkampioenschap motorcross (MXGP). Bij afwezigheid van Herlings, die alle vier de voorgaande races in Turkije won, verklaarde Tim Gajser zijn kampioenschap één race van tevoren. Terwijl de Zwitser Jeremy Seewer van Yamaha zijn tweede plaats aankondigde, was de Bitci MXGP TURKEY race getuige van een grote strijd om de derde plaats van de wereldranglijst. Jorge Prado behaalde de derde plaats in de felle concurrentie tussen de Spanjaard Jorge Prado van GASGAS, de Fransman Maxime Renaux van Yamaha en Glenn Coldenhoff uit Nederland. De rangschikking van de merken werd gerealiseerd als Yamaha, Honda, GASGAS.

In het World Junior Motocross Championship (MX2) werd het intense kampioenschapsgevecht tussen Tom Vialle en Jago Geerts gewonnen door de Fransman Tom Vialle van KTM en werd hij de 2022 MX2-kampioen. In het MX2-seizoen, waar de Belg Jago Geerts van Yamaha de tweede plaats behaalde, was de lachende racer in de derde race de Duitser Simon Laengenfelder van GASGAS. De MX2-merkenranglijst werd voltooid als Yamaha, KTM, GASGAS.

In de finale van de MXGP in Afyonkarahisar, waar de beste motorcrossers van de wereld strijden, is de wereldkampioen dames motorcross van het seizoen 2022 (MXWomen) bekend gemaakt. Yamaha-piloten pakten de eerste drie plaatsen. De Nederlandse Nancy Van De Ven werd voor het eerst kampioen, met de Nederlandse Lynn Valk als tweede en de Duitse Larissa Papenmeier als derde. De ranglijst van merken was Yamaha, KTM en Kawasaki.

De Spanjaard Jose Butron van KTM werd Europees kampioen motorcross (MXOPEN), terwijl de Slowaak Tomas Kohut en Simon Jost van KTM de tweede en derde plaats deelden. KTM nam de leiding van het seizoen, gevolgd door Husquvana en Honda.

De opkomst van de racers die deelnemen aan de Turkije-etappe van EMXOPEN uit Turkije gaat door. Dit jaar werden onze twee atleten voor het eerst 8e en 9e. Mustafa Çetin 8e, Batuhan Demiryol 9e, Ömer Uçum 11e, Şakir Şenkalaycı 12e, Eray Esentürk 15e, Mevlüt Kolay 16e, Volkan Özgür 17e, Burak nam deel aan de EMXOpen TURKIJE etappe uit Turkije. Ali Selek 18e, Murat Başterzi 19e en Tuğrul Dursunkaya 20e.

De MXGP AWARDS, waar de beste van de MXGP worden geselecteerd, werd gehouden nadat de kampioenen waren bepaald. MXGP TURKEY ontving de prijs "World's Best Promotion", waarmee het zijn bijdrage aan het Turkse merk laat zien.

Drie awards werden uitgereikt aan de beste van de wereld op de avond van hun awards. De beste mediakans ging naar Indonesië, de beste organisatie naar Ernée (Frankrijk). De MXGP Best Promotion award ging naar Turkije. De prijs werd uitgereikt aan de gouverneur van Afyonkarahisar, Assoc. Kübra Güran Yiğitbaşı en de burgemeester van Afyonkarahisar, Mehmet Zeybek, namen het samen op. Zo verhoogde Afyon Motor Sports Track zijn succes door het winnen van de "Best Track" en "Best Paddock" awards, en de "Best Promotion" award in Afyonkarahisar en Turkije.

De kampioenen hebben 's nachts hun trofeeën opgehaald. Yamaha werd de merkkampioen in alle categorieën, terwijl Honda Racing (Team HRC) in MXGP, Redbull KTM in MX2 en Cares 71 Racing in WMX kampioen werden.