De Chinese markt voor elektrische auto's zal dit jaar met 165 procent groeien

De markt voor elektrische auto's van Genie zal dit jaar met procent groeien
De Chinese markt voor elektrische auto's zal dit jaar met 165 procent groeien

Het aantal elektrische auto's op de weg na het behalen van nieuwe licenties in China neemt snel toe. Naar schatting zullen tegen het einde van dit jaar bijna vijf miljoen elektrische personenauto's op de wegen van China rijden.

China is inderdaad 's werelds grootste markt voor elektrische auto's. Volgens de gegevens van het Centre of Automotive Management (CAM) zijn er in de eerste acht maanden van 2022 zelfs ongeveer 2 miljoen elektrische personenauto's gelicentieerd. Zo is de release voor heel 2021 in de eerste acht maanden van dit jaar met 170 duizend stuks overschreden. Aan de andere kant heeft het marktaandeel van elektrische voertuigen 20 procent bereikt.

In de markt is BYD de marktleider voor SAIC en Tesla met 707 duizend 496 nieuwe gelicentieerde voertuigen. CAM schat dat tegen het einde van dit jaar 4,5 miljoen rijbewijzen voor elektrische voertuigen zullen worden verkregen. Dienovereenkomstig zal er in 2022 een stijging van 165 procent zijn ten opzichte van het voorgaande jaar.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen