Alstom gaat VLocity DMU-trein produceren voor Victoria, Australië

Alstom gaat VLocity DMU-trein produceren voor de staat Victoria in Australië
Alstom gaat VLocity DMU-trein produceren voor Victoria, Australië

Het Department of Transport (DoT) in Victoria heeft een optie uitgeoefend onder een bestaand contract om 12 extra regionale treinen van VLocity Diesel Engine Units (DMU) (36 treinwagons) te kopen voor het regionale spoorwegnet van de staat.

De 12 nieuwe VLocity-treinen zullen worden geleverd na een investering van $ 2022 miljoen van de Victoriaanse regering als onderdeel van de Victoriaanse staatsbegroting 23/250.

De 12 VLocity DMU's maken deel uit van de derde optie voor treinen die moeten worden besteld onder het bestaande contract voor de productie en levering van wagons dat in 2018 door de staat is toegekend. De 12 nieuwe breedspoortreinen zullen elk uit drie wagons bestaan, met in totaal 36 nieuwe wagons voor een V/Line-operator om aanvullende en betrouwbaardere diensten voor Victoria's regionale spoorwegnet te ondersteunen. De nieuwe treinen zullen rijden op de lijnen Shepparton en Warrnambool die deze regionale gemeenschappen bedienen.

Alstom heeft sinds 2001 in totaal 118 standaard en breedspoor VLocity regionale treinen besteld. Momenteel rijden er 99 treinen en worden er nog 19 geproduceerd. Lokaal ontworpen treinen zullen worden vervaardigd en getest in de wagonfabriek van Alstom in Dandenong, Victoria, met ongeveer 65% van de lokale inhoud, wat een positieve impuls zal geven aan de wagontoeleveringsketen van de staat, banen en ontwikkeling van vaardigheden.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen