De toekomst van de industrie werd besproken op de Logistech-Logistics Fair

De toekomst van de sector werd besproken op de Logistech-Logistics Fair
De toekomst van de industrie werd besproken op de Logistech-Logistics Fair

Logistech-beurs voor logistiek, opslag en technologieën; Terwijl alle belanghebbenden in de sector in Fuarizmir worden samengebracht, worden de situatie en de toekomst van de sector besproken met panels en seminars. In het kader van de Logistech-Logistics, Storage and Technologies Fair, die dit jaar voor het eerst in Fuarizmir werd gehouden, werd het voorzitterspanel gehouden, gemodereerd door Yusuf Öztürk, voorzitter van de raad van bestuur van IMEAK Chamber of Shipping Izmir Branch.

“Tijd is de tijd van Turkije”

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy, pandemi döneminde Türkiye’nin coğrafik pozisyonu nedeniyle avantajlı konuma geldiğini belirterek, “Kapatılan yollar, değişen güzergahlar bizi cazibe merkezi haline getirdi. Pandemiyle birlikte artan payımızın kalıcı olması için sektör, dernekler, üniversiteler, tedarikçiler, lojistikle ilgili hizmet üreten her paydaşın birlikte çalışmasın gerektiğini öğrendik. Çin’in geç üretimi, bizim üreticilerimizin daha esnek olması, ülkemizin lojistik ve ticaretin en önemli faktörlerinden olan zaman ve maliyet açısından avantajlı konumunu sürdürmemiz gerekiyor. Şu anda kazandıklarımızı sürdürüp daha da artıya geçebiliriz. Hep beraber hareket etmeliyiz. Zaman bizim, Türkiye’nin vakti” dedi.

Turkije valt op in aanbod

DND-voorzitter van de raad van bestuur Şükriye Vardar verklaarde dat maritiem tijdens de pandemie net zoveel heeft geschenen als logistiek heeft geschenen en het wordt opnieuw begrepen hoe belangrijk het is voor het inkoopproces: "De mogelijkheid van een recessie als gevolg van hoge inflatie, de vertraging in de vraag naar consumentenproducten, de vraag om de goederen vroeg te ontvangen, de stijgende vracht begon te dalen. Terugkijkend in september, ligt 11 procent van de goederen die wereldwijd worden vervoerd in de wereldhavens. Stakingen hebben ook een effect, waardoor de wachttijd toeneemt. Hoewel de vrachttarieven zijn gedaald, zijn de kosten nog steeds erg hoog. Dit is het geval in de maritieme sector. Als we het vanuit het perspectief van Turkije bekijken, denk ik dat Turkije zich in dit proces positief zal differentiëren, ondanks de recessieverwachtingen op de wereldmarkten. Ik kan gerust zeggen dat Turkije opvalt in het aanbod. Ik ben van mening dat Turkije niet zoveel zal worden getroffen als andere landen door de verwachte recessie op de wereldmarkten.”

Groei in de industrie zet door

TÜRKLİM Voorzitter van de Raad van Bestuur Aydın Erdemir verklaarde dat er in elke periode van de geschiedenis tot het heden havens in Anatolië zijn geweest, en zei: “De pandemie heeft ons het belang van havens een beetje meer laten zien. 90 procent van de zendingen in de wereld gaat over zee. In Turkije lag dit percentage rond de 95 procent bij de invoer en iets lager bij de uitvoer. Het heeft 60 tot 65 procent in waarde en 80 tot 90 procent in tonnage bereikt. We zullen zien dat havens, die het startpunt zijn van zowel zeeroutes, wegen als spoorwegen, zullen meegroeien met omgevingsfactoren en andere factoren. Turkije heeft zich enerzijds ontwikkeld en anderzijds door de particuliere sector in zijn havens geïnvesteerd. In 1986 – 1987 vervoerde het 80 miljoen ton vracht per jaar. Tussen 1990 en 2001 was er een groei van 253 procent. Het is tussen 2000 en 2021 met 183 procent gegroeid en in de afgelopen 10 jaar met 152 procent in termen van belasting. Ook in de container is dat het geval en de laatste 10 jaar is er een groei van 155 procent.”

Het is noodzakelijk om te handelen met de visie van 2050

Erdemir zei: "Het belangrijkste voor ons is om de visie voor de jaren 2050 voor te bereiden. Logistiek dient als geheel, industrie en export. Het is onze taak als instellingen om de sector voor te bereiden op 2050. We weten dat alles zal veranderen, instellingen zoals de onze zullen een grote rol spelen bij de totstandkoming en planning van dit beleid en de keuze voor een nieuw bestuursmodel. Als we kijken naar de ontwikkelde voorbeelden in de wereld; Alle spoorweg- en maritieme infrastructuren vereisen grote publieke steun en een goede planning. Een van de belangrijkste functies van TÜRKLİM is om met zijn ervaring de visie op de toekomst voor te bereiden. Ook hebben we ons rapport voor 2050 opgesteld. De havencapaciteit, die 525 miljoen ton bedroeg, zou moeten toenemen tot 1,3 miljard ton en 2,5 keer zo groot. Dit betekent verbindingen tussen logistieke dorpen, georganiseerde industriezones en havens, enz. Alles moet gepland worden. Qua containers wordt een stijging van 3,5 tot 4 keer verwacht. Onze havens moeten klaar zijn. Er zijn studies over", zei hij.

Wegtransport naar 58 landen

UND Vice-voorzitter van de Raad van Bestuur Fatih Şener zei: "De internationale scheepvaartsector is een strategische sector voor Turkije. Wij verzorgen landtransport naar 58 landen, met meer dan 40 van deze landen hebben wij geen zeegrenzen. Door de pandemie heeft de weg een niet te stoppen stijging in de wereld. Want als het gaat om productie, voorraadvrij werken, e-commerce en snelle handel, zou Turkije de grootste van Europa zijn in de internationale scheepvaartsector. De snelheid van het wegvervoer in heel Europa is hoog. We hebben niets meegemaakt toen de grenzen werden gesloten tijdens de pandemieperiode. Als UND zijn we begonnen met contactloos transport, chauffeur- en voertuiguitwisseling aan de grens, enz. We probeerden de weg vrij te maken voor export. Nadat de schok voorbij was, wendden westerse landen zich op het bevoorradingspunt tot andere alternatieven dan China. Container, afhandeling crisis, etc. Andere ontwikkelingen, hogere vrachttarieven, hogere prijzen van Chinese producten en een groter aandeel van Turkse producten in de markt. Naarmate de mogelijkheid om met China te concurreren toenam, beleefden en beleven wegvervoer en logistiek dienstverleners hun gouden eeuw in de pandemie. Met e-commerce nam het vervoer van individuele pakketten toe en nam het aantal vervoerde pakketten toe toen particuliere handel beschikbaar kwam. Snelwegen zijn veranderd in voorraden en er is een ernstige dichtheid van voertuigen geweest', zei hij.

Fatih Şener, om het wegvervoer in de toekomst duurzaam te maken, door te handelen met de juiste planning, elektrisch etc. Hij wees op het belang om de sector hierop voor te bereiden en stelt dat deze moet overschakelen op voertuigen die zijn geproduceerd met milieuvriendelijke technologieën, nieuwe technologieën, en plannen moet maken om de stationaire mobiliteit te verminderen met optimalisatie- en efficiëntiestudies.

Bülent İbik, vice-voorzitter van de raad van bestuur van DEFMED, herinnerde eraan dat we zijn gedaald tot de 47e plaats in de logistieke prestatie-index van de Wereldbank, die vóór de pandemie werd aangekondigd, en zei: “Vanwege de pandemie is de nieuwe rang niet nog niet bekend gemaakt. Het is een van de belangrijkste indicatoren wanneer we investeringen uit het buitenland kunnen aantrekken. We moeten kijken naar wat we kunnen veranderen om hoger te scoren. Er wordt rekening gehouden met factoren zoals douane, infrastructuur, logistieke prestaties, vracht- en internationale verzending, het volgen en volgen van vracht en tijdige levering. We moeten vooruit door samen te werken met de overheid en de industrie, en door deze processen aan te pakken waar we vastlopen.”

Yusuf Öztürk, voorzitter van de raad van bestuur van IMEAK Chamber of Shipping Izmir Branch, zei dat het Russisch-Oekraïense conflict, nu het gevaar van een wereldwijde recessie, een aanzienlijke verandering in de logistieke sector heeft veroorzaakt. Verwijzend naar de voordelen van het pandemieproces in de logistieke sector, zei Öztürk dat Turkije de mogelijkheid heeft om een ​​regionaal centrum in de wereldwijde toeleveringsketen te worden door zijn logistieke prestaties te verbeteren. Öztürk wees erop dat de decarbonisatiedoelstellingen in de transportsector voor 2030 en 2050 zeer kritisch zijn, en benadrukte dat Turkije voorbereid moet zijn op de groene transformatie in de logistiek.

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen