Vast afval verzameld op de luchthaven van Istanbul omgezet in kunstwerk

Vast afval verzameld op de luchthaven van Istanbul omgezet in kunstwerk
Vast afval verzameld op de luchthaven van Istanbul omgezet in kunstwerk

Istanbul Airport blijft projecten produceren die de snel voortgaande werken op het gebied van cultuur en kunst integreren met haar duurzaamheidsbeleid en die voordelen bieden aan de samenleving. Afval dat op de luchthaven van Istanbul wordt verzameld, verandert in kunst met de interpretatie van kunstenaar Deniz Sağdıç en ontmoet de bezoekers met het concept van "0" nulpunt.

  • Met het "0" Zero Point-project gerealiseerd door Istanbul Airport, kunstenaar Deniz Sağdıç, oude uniformen met de merken van İGA en zijn belanghebbenden, plastic dozen geïdentificeerd en ontdekt in het Istanbul Airport Waste Management Center, vuilniszakken, kabels, enz. creëert werken van kunst met allerlei materialen, voorwerpen en meubelen.
  • De 4 werken die de kunstenaar in een workshop van 20 maanden met zijn team heeft gemaakt, bestaan ​​uit portretten van verschillende nationaliteiten en worden tentoongesteld op Istanbul Airport.
  • De tentoonstelling, die op 12 januari 2022 werd geopend, is drie maanden te bezoeken in het internationale Bosporus-gebied van de luchthaven van Istanbul.
  • Een deel van de opbrengst van de verkoop van de werken zal worden gebruikt in IGA's Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-projecten.
  • Istanbul Airport wil haar bezoekers inspireren op het gebied van duurzaamheid met het “0” Zero Point-project.
  • Beeldend kunstenaar Deniz Sağdıç, met haar project getiteld "Ready-ReMade", dat ze in 2015 begon te implementeren; Het probeert de objecten en objecten te herscheppen die het individu in het dagelijks leven gebruikt, die hij aan de kant heeft gelaten door te consumeren, en allerlei soorten afval die hun functie als werk in de wereld van de kunst hebben verloren.
  • Met deze methode heeft de kunstenaar; Het heeft tot doel de consumptiegewoonten van het individu opnieuw in vraag te stellen, individuen en instellingen te inspireren over "duurzaamheid", en kunst naar een meer intiem niveau voor het individu te brengen door middel van materialen die in het dagelijks leven worden gebruikt in plaats van materialen die speciale kennis en vaardigheden vereisen.
  • Hij benadrukt dat hij de aandacht kan vestigen op het feit dat kunst een kwestie van duurzaamheid is, zoals in alle vakgebieden en sectoren.
  • U kunt de details van de tentoonstelling ook bereiken op de officiële sociale media-accounts van IGART;

Günceleme: 15/01/2022 14:59

Vergelijkbare advertenties

Wees de eerste om te reageren

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*