Verenigen om een ​​Europa-breed laadnetwerk voor elektrische bedrijfsvoertuigen op te bouwen

Verenigen om een ​​Europa-breed laadnetwerk voor elektrische bedrijfsvoertuigen op te bouwen
Verenigen om een ​​Europa-breed laadnetwerk voor elektrische bedrijfsvoertuigen op te bouwen
abonneren  


Drie van 's werelds toonaangevende fabrikanten van bedrijfsvoertuigen, Daimler Truck, Traton Group en Volvo Group, hebben een belangrijke overeenkomst getekend over het high-performance laadnetwerk. In overeenstemming met de genoemde overeenkomst zal een joint venture worden opgericht om een ​​Europees hoogwaardig openbaar laadnetwerk te bouwen en te exploiteren, exclusief voor batterij-elektrische zware langeafstandsvrachtwagens/tractoren en bussen. Onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties, zet de joint venture zich in om de bouw van de benodigde laadinfrastructuur voor het groeiende aantal klanten van elektrische voertuigen in Europa te initiëren en te versnellen, en om tegen 2050 bij te dragen aan CO2-neutraal vervoer in Europa.

De joint venture, waarin Daimler Truck, Traton Group en Volvo Group gelijke aandelen zullen hebben, zal naar verwachting in 2022 operationeel worden, nadat alle wettelijke goedkeuringsprocessen zijn afgerond. De joint venture, die onder haar eigen bedrijfsidentiteit zal opereren en haar hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland zal hebben, zal profiteren van de uitgebreide ervaring en kennis van haar stichtende partners in de heavy-duty vrachtwagenindustrie.

Er wordt een investering van 500 miljoen euro gedaan

In het kader van de samenwerking van de drie bedrijven zal een investering van 500 miljoen euro worden gedaan, wat wordt beschouwd als verreweg de grootste investering in laadinfrastructuur in de Europese zware vrachtwagenindustrie. Na de oprichting van de joint venture is het de bedoeling om binnen een periode van vijf jaar ten minste 1.700 hoogwaardige oplaadpunten voor groene stroom op te zetten en te exploiteren, zowel op als nabij snelwegen, en op logistieke en bestemmingspunten. Het is ook bedoeld om het aantal laadstations aanzienlijk te vergroten met aanvullende overheidsfinanciering en nieuwe zakelijke partnerschappen.

De joint venture, die ernaar streeft de nodige infrastructuur te bieden en groene energie te gebruiken bij laadstations, zal optreden als een accelerator en facilitator voor de implementatie van de Green Deal van de Europese Unie voor koolstofneutraal goederenvervoer tegen 2050. De samenwerking van Daimler Truck, Traton Group en Volvo Group komt tegemoet aan de dringende behoefte aan een krachtig laadnetwerk om vrachtwagen-/traileroperators te ondersteunen bij de overgang naar CO2-neutrale transportoplossingen, met name in zwaar transport over lange afstanden. Een hoogwaardige laadinfrastructuur die CO2-neutraal vrachtvervoer over lange afstanden mogelijk maakt, wordt gezien als een van de kosteneffectieve manieren om de uitstoot van de transportsector snel en effectief te verminderen. De joint venture onderscheidt zich als een belangrijk start- en ontwikkelpunt voor het succes van CO2-neutrale zware vrachtwagens/tractoren en bussen.

Het laadnetwerk van de joint venture zal open en toegankelijk zijn voor alle commerciële voertuigen in Europa

Daimler Truck, Traton Group en Volvo Group zien hun joint venture als een doorbraak voor de transportsector om de CO2025-uitstoot te verminderen en andere industrieën die er op verschillende manieren van kunnen profiteren. Volgens een recent brancherapport*; Tot uiterlijk 15.000 moeten er tot 2030 high-performance laadstations op openbare en bestemmingsroutes worden geïnstalleerd en tegen 50.000 moeten er tot XNUMX high-performance laadstations zijn geïnstalleerd. Daarom is de joint venture; Het dient ook als een oproep tot actie voor alle andere belanghebbenden in de sector, overheden en beleidsmakers om samen te werken om het noodzakelijke laadnetwerk snel uit te breiden om bij te dragen aan het bereiken van klimaatdoelen. Driepartijen laadnetwerk, als duidelijke oproep aan alle stakeholders; Het zal open en toegankelijk zijn voor alle commerciële voertuigen in Europa, ongeacht het merk.

Verschillende toepassingen zullen worden overwogen door te focussen op de behoeften van de klanten.

Als onderdeel van de joint venture van Daimler Truck, Traton Group en Volvo Group zullen verschillende toepassingen worden overwogen, gericht op de behoeften van klanten. Wagenparkbeheerders met batterij-elektrische voertuigen zullen van deze service kunnen profiteren, waarbij de nadruk ligt op zowel snelladen aangepast aan de verplichte rustperiode van 45 minuten in Europa, als op langeafstandsvervoer, de hoogste prioriteit van de joint venture in de toekomst.

Daimler Truck, Traton Group en Volvo Group, die gelijke aandelen zullen hebben in de joint venture, die onderworpen is aan wettelijke goedkeuringen, zullen op alle andere gebieden concurrenten blijven.

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen