Verkoop elektrische voertuigen stijgt met 160 procent in China

Verkoop elektrische voertuigen stijgt met 160 procent in China
Verkoop elektrische voertuigen stijgt met 160 procent in China
abonneren  


De verkoop van oplaadbare, batterij-, hybride en brandstofcel elektrische voertuigen, in China "New Energy Vehicles" genoemd, bereikte in 2021 160 miljoen 3 duizend, met een jaarlijkse stijging van 520 procent.

Volgens het nieuws van het Shinhua Agency, gebaseerd op de gegevens van de China Automobile Manufacturers Association (CAAM), staat China al 7 jaar op rij op de eerste plaats in de wereld wat betreft de verkoop van elektrische voertuigen.

De verkoop van elektrische voertuigen steeg met 160 procent op jaarbasis, terwijl het aandeel in de totale verkoop steeg tot 13.4%.

De verkoop van elektrische voertuigen is gericht op 20 procent van de totale verkoop van voertuigen.

China's toename van investeringen ter ondersteuning van de infrastructuur voor elektrische voertuigen was ook effectief in de stijging van de verkoop. Eind 2021 zijn er in China 75 duizend laadstations, 2 miljoen 620 laders en 1298 batterijvervangingsstations geïnstalleerd.

Terwijl binnenlandse en buitenlandse autofabrikanten hun productie van elektrische voertuigen hebben teruggeschroefd vanwege het tekort aan wereldwijde chipaanbod in 2021, zullen de productie en verkoop naar verwachting in 2022 toenemen met de versoepeling van het chiptekort.

Volgens het vijfjarige sectorale ontwikkelingsplan dat in 2020 is opgesteld, is het de bedoeling dat de verkoop van elektrische voertuigen in China tegen 5 2025 procent van de totale verkoop van motorvoertuigen zal bedragen.

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen